kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İstanbul eylemcisi 'Saffet' yakalandı
Zodyak Botla Vuracaklardı
Alanya'da 8 kişi yakalandı
Gemi yerine konsolosluk
Londra'yı Da Planladı
'11 EYLÜL BİLİNİYORDU'
'SAKRA'YI İŞADAMI ZANNETMİŞTİM'
Sorguya El Kaide Avukatı Girdi

El Kaide'ye Türk darbesi

Kasım 2003'te İstanbul'u kana bulayan bombalı saldırıların beyni olan El Kaide militanı Sakra, nefes kesen bir operasyonla yakalandı.

3 AĞUSTOS'TA Antalya Konyaaltı'nda bir evde yangın çıktı. Polis, bombalama eylemleri nedeniyle tetikteydi. Şüphelendi. Evi aradı. Bomba yapımında kullanılan malzeme, altı kilo patlayıcı ve iki pasaport buldu. Pasaportlar, her ikisi de Suriye uyruklu olan Lovai Sakra ile Hamid Obysi'ye aitti.

72 SAATTE İŞ BİTTİ
ALARM verildi. MİT, MOSSAD, CIA bilgi desteği sağladı... İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Adana, Antalya ve Bursa'da operasyonlar yapıldı. Ve 6 Ağustos günü, "Saffet" kod adlı Sakra, "Ekrem Özer" adına düzenlenmiş sahte kimlikle Diyarbakır Havaalanı'nda yakalandı. Rotası İstanbul'du. Obysi ise, Suriye'ye kaçmaya çalışırken ele geçirildi.

EYLEME HAZIRLANIYORDU
SAKRA kilit isim. Zerkavi'nin Türkiye sorumlusu. Doğrudan Bin Ladin'den emir alıyor. Örgütün bomba uzmanı. Kasım 2003'te İstanbul'u sarsan HSBC, İngiliz Konsolosluğu ve sinagog saldırılarının finansmanını sağladı. Yakalanmasa yeni hedefi, bomba yüklü zodyak ile, İsrailli turist gemilerini havaya uçurmaktı.

'SUÇLU HABİP'
1998-2000
yıllarında Türkiye'ye giriş- çıkış yaptığı tespit edilen Sakra'nın, ilk gelişinde HSBC bankası ve İngiliz Başkonsolosluğu'na düzenlenen saldırıların planlayıcılarından Habip Aktaş ile görüştüğü öğrenildi. Sakra'nın İstanbul'daki saldırılarda "sivillerin ölümünden sorumlu olduğu" için Habip Aktaş'ı suçladığı öne sürülüyor.

İşte Sakra'nın ilk sözleri
Saldırı emrini Ladin verdi. El Kaide'nin Irak sorumlusu El Zerkavi'ye bağlı üst düzey yetkilisiyim.

Pasaportu Antalya'da unuttum. Polisin takip edeceğini biliyordum. Yüzümde değişiklik yaptım.

İstanbul'da diğerleriyle buluşup Antalya'ya dönecektik. İsrail gemilerini ve sinagogları vuracaktık.


İstanbul eylemcisi 'Saffet' yakalandı

El Kaide'nin Türkiye temsilcisi 'Saffet' kod adlı Lovai Sakra, MİT, MOSSAD ve CIA'nın ortaklaşa düzenlediği bir operasyonla Diyarbakır'da kıskıvrak yakalandı.

Terör örgütü El Kaide'nin Türkiye sorumlusu olduğu belirlenen Suriye vatandaşı "Saffet" kod adlı Lovai Sakra, nefes kesen bir operasyonla yakalandı. Sakra,MİT, MOSSAD ve CIA'nın Antalya-Diyarbakır-İstanbul hattında ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucu "Ekrem Özer" adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalandı. Filmlere konu olacak bir operasyonla 72 saatte yakalanan Sakra'nın, El Kaide örgütü içerisinde Zerkavi'ye bağlı üst düzey sorumlu olarak görev yaptığı ve talimatları 'direkt olarak' Usame Bin Ladin'den aldığı öğrenildi. Sakra'nın, yazılı ifade vermek için El Kaide'nin davalarına giren avukat Osman Karahan'ı istediği de belirtildi.

İLK DURAK: ANTALYA
Nefes kesen operasyon, Antalya'da 3 Ağustos tarihinde bir evde çıkan yangınla başladı. Turizm bölgelerinde yaşanan terör saldırıları nedeniyle teyakkuzda olan emniyet güçleri, Konyaaltı bölgesinde bir apartman dairesinde çıkan yangını incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonunda yangının bomba imali sırasında yaşanan bir patlama sonucu çıktığı belirlendi. Evde, Suriye uyruklu Lovai Sakra ve Suriyeli Hamed Obysi'ye ait iki pasaport ele geçirildi. Komşular da sık sık Arap kökenli kişilerin daireye geldiğini söylüyordu. Bu yönde araştırma sürdürülürken, yangından bir gün sonra da yol denetimleri sırasında bir otomobilin sürücüsü güvenlik güçlerini görünce aracı terk ederek kaçtı. Otomobilde yapılan aramada 6 kilo plastik patlayıcı ele geçirildi. Bu arada, Antalya bölgesinde bazı Arap kökenli kişilerin İsrailli turistler ve bölgeye yanaşan İsrail yolcu gemileri hakkında bilgi topladıkları tespit edildi. İsrail gizli servisi MOSSAD'dan da Türk yetkililere bu şekilde bir uyarı geldiği belirlenince limanlar ve marinalarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Ele geçirilen patlayıcılar da saldırı hazırlığını doğruluyordu. Öte yandan patlamanın çıktığı evde unutulan pasaportlardan kimliği belirlenen ve tüm yurttaki emniyet müdürlüklerine hakkında bilgi verilen Lovai Sakra'nın Diyarbakır'da bulunduğu istihbaratını alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, 6 Ağustos'ta Sakra'yı havaalanında yakaladı. İstanbul'a gitmek üzereyken yakalanan ve görevlilere Ekrem Özer" adına düzenlenmiş sahte kimliği ibraz eden "Saffet" kod adlı Sakra, gözaltına alındıktan sonra sorgulanmak üzere İstanbul'a gönderildi. Sakra'yla beraber yakalanan ve örgütün 'kuryesi' olduğu belirtilen Suriyeli Hamed Obysi de önce d o k t o r kontrolüne götürüldü ardından da gözaltına alındı. Lovai Sakra'nın yüzünü değiştirmek için estetik ameliyat olduğu öne sürüldü. Sakra'nın,MİT, CIA ve MOSSAD haber alma örgütlerinin, ilişkilerini ve muhtemel eylemlerini öğrenebilmek amacıyla kendisiyle anlaşmaya çalıştıklarını öne sürdüğü de öğrenildi. Lovia Sakra'nın, 1998-2000 yılları arasında sık sık Türkiye'ye giriş-çıkış yaptığı tespit edildi.İlk gelişinde İstanbul'da 2003 yılında HSBC bankası ve İngiliz Başkonsolosloğu'na düzenlenen terör saldırıların planlayıcılarından Habip Aktaş ve Azad Ekinci ile görüştüğü belirlenen Lovai Sakra'nın, son olarak bu ay başında hem eylem, hem de estetik ameliyat olmak için Türkiye'ye girdiği tespit edildi.

HER ÇEŞİT GÖREV
İstanbul'daki terör saldırılarıyla ilgili Habip Aktaş'ı suçladığı öne sürülen Lovai Sakra'nın, bu saldırılar için para aktarımını sağladığı iddia edildi. 'Saffet' kodadlı Sakra'nın aynı zamanda örgütün 'bomba imalatçısı' olduğu ve Zerkavi'nin yardımcılığı görevlerini yürüttüğü de iddia edildi. Lovai Sakra'nın, Irak'ta Türk şoförlerinin kaçırılmasını planlayıp talimat verdiği de hakkında ileri sürülen bilgiler arasında yer alıyor.

Zerkavi'ye bağlı olarak görev yapıyordum. Emirleri de direk Usame Bin Ladin'den alıyordum.

İstanbul'daki El Kaide örgütleriyle beraber yeni sinagog saldırıları düzenleyecektik.

1998-2000 yılları arasında Türkiye'ye sık sık giriş-çıkış yaptım. Bu arada HSBC saldırıları için 'temaslarım' oldu.

Semra PELEK -Recep AKTEPE Mürsel ACAY-Ferit ZENGİN


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Burs bire sekiz verdi
 Sel iki çocuğu yuttu
 Kolejde yangın paniği
 Sokak ortasında ateşe verdiler
 Marmaris'te jet-ski yasağı
 Sevgili ailem hoşçakal
 ÖSS'nin sahte birincisi!
 Ünlü dolandırıcı dalgınlığa dolandı
 Fidye davasında iki sanık kaldı
 Tanay umuda uçtu
 Yüzbaşı ve oğlu kaza kurbanı
 Ucuz Atlattı
REHA MUHTAR
Medyanın en çok konuştuğu isimler
Ajans Press bu...
MEHMET BARLAS
Kendi gündemini belirlemek büyük bir lükstür
Henry...
MAHMUT ÖVÜR
Profesör Kuban'ın feryadı
Türkiye'nin yetiştirdiği...
SAVAŞ AY
İbrahim Tatlıses çıtayı nereye koymuş?
İbrahim Tatlıses...
HINCAL ULUÇ
Helsinki'de hayal kırıklıkları..
TRT hayal kırıklığı...
SAİT GÜRSOY
Üniversiteye girişte yeni sistem
Son yıllarda kamuoyunda...
Fener'den iyiyiz
Fener'den iyiyiz
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay, SABAH'a iddialı konuştu:...
Başkan da gidiyor
Başkan da gidiyor
İnter, Kily'i Şampiyonlar Ligi maçı kadrosuna almadı. Arjantinli...
Memura grev hakkı
Türkiye Kamu-Sen, üzerinde Başbakan Erdoğan'ın, geçen yıl...
Ulusal çıkar için asker gönderme yetkisi
AK parti Meclis açılınca gündeme getirilecek Anayasa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu