kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yıldız gibi parlayacak Kaplan gibi çalışacak
Yıldız gibi parlayacak Kaplan gibi çalışacak
Amacım megastar olmak falan değil

Yıldız gibi parlayacak Kaplan gibi çalışacak

'Seksi Şempanze' olarak tanınan Yıldız Kaplan, hüsrana uğradığı ilk albümünün ardından ikinci albümü 'Işıl Işıl'ı çıkardı. Bu kez hayli iddialı geldiğini belirten Kaplan'ın prodüktörlüğünü de 10 yıldır hiçbir albümle uğraşmayan Şehrazat üstlendi.

Yıllar önce 'Tatlı Kaçıklar' isimli dizideki 'Seksi Şempanze' karakteriyle tanınan Yıldız Kaplan, hüsrana uğradığı ilk albümü 'Gönül Borcu'ndan sonra ikinci albümü 'Işıl Işıl'ı çıkardı. Albümünde pek çok ünlü isimle çalışan Kaplan, Şehrazat'tan da büyük destek aldı. Albümün prodüktörlüğünü üstlenen Şehrazat, ayrıca 7 şarkıya da imzasını attı. "Kaplan gibi çalışacağım, yıldız gibi parlayacağım" sözleriyle müzik dünyasında iddialı olduğunun altını çizen Kaplan'ın albümünde Sezen Aksu'dan da bir parça var: 'Sözümün Eriyim'... Şimdilerde 'Seksi Şempanze' imajından kurtulmaya çalışan Yıldız Kaplan, yeni albümüyle bu amacına ulaşacak gibi görünüyor...

* Oyunculuk yaparken nasıl oldu da kendinizi müzik sektörünün içinde buldunuz? Rafet El Roman'la 'Asayiş Berkemal' adlı bir dizi çekiyorduk. Ben set aralarında şarkılar mırıldanırken sevgili Rafet "Senin sesin ne kadar güzelmiş kaset yapmayı hiç düşündün mü?" dedi. Ben de düşündüğümü ama teklif eden kimse olmadığını söyleyince, "O zaman sana bir kaset yapalım" dedi. Zaten müzikle uzun yıllardır uğraşıyordum; şan dersleri alıyordum ama kimseye söylemiyordum. Hazırladığım bir demom vardı bunu Rafet'e dinlettim, çok beğendi.

ŞEHRAZAT'A GİTTİM

* Ve müzik sektörüne girdiniz ama ilk albüm pek başarılı olmadı, bunun sebebi neydi?
'Yıldız Kaplan izleyicinin sevdiği bir isim, ona da bir albüm yapalım' zihniyetiyle yapılmış bir albümdü, çok aceleye gelmişti. Ben o albüme fazla inanmamıştım çünkü beni ifade etmiyordu. O albümde en azından 'bu kız da şarkı söyleyebiliyormuş' dedirttik.

* Daha sonra oyunculuk yönünüzle projelerde yer aldınız ama albüm fikri hep var mıydı? Sonraki projem 'Evli ve Çocuklu' oldu. Tabii kafaya taktım ama öyle bir albüm olsun istiyordum ki, yer yerinden oynasın. 'Bunu kim yapar?' diye düşünürken aklıma Şehrazat geldi. Üstün zekasını biliyordum. Besteleri tartışılmaz... O arada Rafet'ten şirketini devraldım ve başka bir isim altında bir müzik şirketi kurdum. Sonra da Şehrazat'ın kapısını çaldım.

* Şehrazat sizi nasıl karşıladı? Herhalde pek ciddiye almadı. Ama elinde birkaç şarkı vardı dinletti, olmadı. İkinci albümü bitirdiğimde 1.5 yıl sonra tekrar kapısını çaldım. Bir parça arıyordum. Onu da inatla Şehrazat'tan almak istiyordum. O dönem çok yoğundu. Ama ben aramalarımı sürdürdüm ve sonunda "Gel hadi gel yaptım bir parça..." dedi. Çok güzel bir şarkı yapmış, 'Aşk bebek gibi, mis gibi kokar...' diye. Şarkıyı duyunca tüylerim diken diken oldu. Aslında sadece bu parçayla devam edecektik ama stüdyoda şarkıyı okuduğumda Şehrazat bana öyle bir baktı ki... O sırada oradakilere "Bu kızda iş var ama çobanı eksik, ben bunu bir elime alıyım" demiş. Sonra 'Canikom' parçası geldi.

* Şehrazat 10 yıldır hiçbir albüme prodüktörlük yapmamıştı. Onu nasıl ikna ettiniz? İki parçayı alınca, albümdeki diğer şarkılar bir garip durdu. Şehrazat gözüme baktı, "Bu albüm böyle çıkmaz. Atayım mı?" dedi. Tamam ama bir yandan da düşünüyorum; 'bu şarkılar için 1.5 yıl uğraştım'... Ama attık. "O zaman madem böyle bir şey yapıyorsun, bu albümün prodüktörlüğünü de lütfen sen üstlen" dedim. O da en son prodüktörlüğü 10 yıl önce yaptığını ve bir daha yapmayacağını söyledi. Israrcı oldum ve kabul etti.

* Nasıl bir çalışma içine girdiniz? Tabii kendi kurallarını koydu. 6 ayda repertuvarı oluşturduk. Her gün 4 saat çalıştık. Stüdyo aşamasında da birlikteydik. Ondan aldığım elektirik muhteşemdi. Şarkılarımı sürekli onun gözünün içine bakarak okudum. Yapamadığım yerlerde "Bana bak! Şarkıları bana bakarak oku" diyordu.

* Albümünüzde başka kimlerle çalıştınız? Sevgili Sezen Aksu'nun bir parçası var 'Sözümün Eriyim'. Eda- Metin Özülkü, Bülent Yetiş, İlker Çalışkan'ın da çok güzel sözleri var. Aranjörümüz sevgili Emre Irmak. İmajım ve kıyafetlerim Canan Yaka imzası taşıyor. 4 yıldır Seda Tüfekçi'den şan dersleri alıyorum. Zeynel Abidin Ağgül fotoğrafları çekti, Murat Küçük de klibi...

DUYGU GÖKMENOĞLU

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Türk sinemasına seri katil giriyor
 Film artı'dan bir ilk!
 Senin saçın hangisi ?
 Hairtherapy'den mini fön hediye!
 Yaz havası cildinizi değiştirir
 Çocuk sahibi olmak ümitle bezenmelidir
 İlk gece korkudan tir tir titredim
 Kurallar değişiyor!
 Aşk dolu yaz manzaraları
 Oğlak'ın düşleri karmakarışıktır
AYŞE ÖZYILMAZEL
Oy niye, abla niye, öldün J. Lo diye diye
Kafanıza...
HAKAN & UTKU
Tamamen subliminal
Subliminal diye bir yöntemden...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Ananas...
'Tek gözünde kayma olan bebekleri doktora götürün
'Tek gözünde kayma olan bebekleri doktora götürün
Gözlerimiz, mükemmel bir biçimde hareket etmelerini sağlayacak...
Sosyete Reina'da bu kez yardım için buluştu
Sosyete Reina'da bu kez yardım için buluştu
Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı yararına önceki gece...
Arap sosyetesi İstanbul'da buluşuyor
Arap sosyetesi İstanbul'da buluşuyor
Suudi Arabistan eski petrol bakanlarından Şeyh Zeki Yamani, kızının...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.