kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Connery'nin gelişi kafaları karıştırdı
Connery'nin gelişi kafaları karıştırdı
'Bu filmi dünyaya izleteceğiz'

Connery'nin gelişi kafaları karıştırdı

Yapımcılığını Kasım Gültekin'in üstlendiği 'Brukan' (Göç) adlı filmde Sophia Loren ve Müslüm Gürses ile kamera karşısına geçecek olan Sean Connery'nin önceki gün filmle ilgisi olmadığı halde Türkiye'ye gelmesi kafaları karıştırdı. Gültekin, "Kendisinin tatil için gelmesinden haberim olmaması doğaldır. Filmle ilgili bir aksilik yok" dedi.

'Sir' ünvanlı İskoç oyuncu Sean Connery, geçtiğimiz perşembe günü İstanbul'a gelişiyle kafaları karıştırdı. Çünkü başrolünde oynayacağı 'Brukan' (Göç) adlı filmin yapımcısı Kasım Gültekin'in bu gelişten haberi yoktu. Türkiye'ye eşi Micheline ile birlikte Haydarabad Nizamı Bereket Şah'ın davetlisi olarak gelen ve İstanbul'dan özel bir uçakla Antalya'ya geçen Connery, tatilinin ardından İstanbul'un tarihi yerlerini gezecek. Connery'nin Türkiye'ye geleceğinden filmin yapımcısının dahi haberinin olmaması, akıllara ünlü oyuncunun 'Brukan'da rol almaktan vazgeçip geçmediği sorularını getirdi. Bir başka soru ise ise, "Connery Brukan'ın reklamı için mi kullanıldı?" oldu. Acaba ünlü oyuncu gerçekte böyle bir proje için hiç teklif almamış mıydı?

'HABERİMİN OLMAMASI ÇOK DOĞAL'
Filmin yapımcısı Kasım Gültekin, bu gelişmeler üzerine Sean Connery ile her konuda anlaştıklarını yinelerken, bu ay sonunda Londra'ya gideceğini ve sanatçı ile sözleşme yapacaklarını belirtti. Connery'nin Türkiye'ye tatil için gelmesinden haberdar olmamasının doğal olduğunu söyleyen Gültekin, "Sean Connery Türkiye'ye film için değil tatil için gelmiştir. Kendisinin Türkiye'de üç gün kalacağını öğrendik. Biz bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Ay sonunda Londra'ya giderek daha önce e-mail yoluyla her konuda anlaştığımız üzere anlaşmayı imzalayacağız" dedi. İki yıldır alt yapı çalışmaları sürdürülen 'Brukan' (Göç) adlı sinema filminin çekim tarihi belirlendi. 20 milyon Avro bütçesi olan filmde Sean Connery ve Sophia Loren'in yanı sıra ünlü sanatçı Müslüm Gürses'in de oynayacağı kesinleşti. Gürses, filmde 'Bilge Dede' karakterini, Connery, Brukan aşiretinin lideri Şemdin Reis'i, Loren ise Şemdin Reis'in eşi Fatma Hanım'ı canlandıracak.

BÜYÜK GÖÇTE AŞK HİKAYESİ
Brukan aşiretinin 1609 yılındaki büyük göçleri sırasında yaşanan bir aşk hikayesini konu alan filmin yapımcısı Kasım Gültekin; Connery ve Loren'in teklifi kabul etmesiyle birlikte çekim hazırlıklarına hız verdiklerini söyledi. Filmin yabancı bir yönetmen tarafından yönetileceğini belirten Gültekin, imza atmadan, görüştükleri yönetmenin adını açıklamayacağının altını çiziyor. Anlaşma yapmadan hiçbir oyuncunun adını telaffuz etmeyi tercih etmediğini söyleyen Gültekin, Sean Connery'in, kendi hayatını konu alan kitabını bitirdikten hemen sonra Türkiye'ye gelerek kamera karşısına geçeceğini söylüyor.

GELİRİN YÜZDE 3'Ü BAĞIŞLANACAK
Gültekin, çekimleri Van'da gerçekleştirilecek olan film için 29 oyuncunun hemen hemen yarısıyla anlaştıklarını, diğerleriyle görüşmelerin yaz sonuna kadar tamamlanıp anlaşmaların imzalanacağını söyledi. İki Alman film şirketinin ortaklığıyla çekilecek olan filmin Eylül 2006'da vizyona girmesi planlanıyor. Yapımcı Gültekin, filmden elde edilecek gelirin yüzde 3'ünü 'Çatısız, sırasız okul kalmasın' kampanyasına bağışlamak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladıklarını belirtiyor.

MEHMET ÇALIŞKAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Dolunay'da başarılarını kutladılar
 Keloğlan altı haftalık vizyon garantisi aldı
 Aynalı Kahve sürprizlerle dolu
 Çocuklara TV'de göbek attırılamaz
 Zararı dokunmaz!
 12 yaşındaki Mazlum Fener'e transfer oldu
 Turkuaz deniz ve beyaz kumu uzaklarda aramayın
 Tarih yok olup gidiyor
 Pamukkale rekora koşuyor
 Engelli çocuklara plajda terapi
 Vinçte Maraş Dondurması
 Al Pacino'ya genç sevgili
 CK'den 'canlı' billboard
 Hamile Britney kendini şımartıyor
GÜLSE BİRSEL
Taklit çanta operasyonu!
Kapalışarşı'dayız. Yanımdaki...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle...
Onun anlayacağı şekilde yanıtlayın
Onun anlayacağı şekilde yanıtlayın
'Zamane çocukları'nın sorduğu sorular, kimi zaman anne babaların...
Ex başkan 42 oldu!
Ex başkan 42 oldu!
Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski başkanı Serdar Bilgili, 42'nci doğum...
Sade şıklık...
Sade şıklık...
Moda Polisi
Tuba Ünsal-Cem Cantaş'ın düğün töreninde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.