kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Kimyonlu piliç kuşbaşı
Sebzeli pirinç graten

Sebzeli pirinç graten

Brokoli çiçeklerini kaynar, tuzlu bol suda yaklaşık 2-3 dakika haşlayın, delikli kepçe ile alıp, hemen soğuk suya koyun ve soğuyuncaya kadar dinlendirip, süzün. Isıtılmış 2 çorba kaşığı zeytinyağını, kırmızı soğan, maydanoz, kekik, sarımsak, tuz ve karabiberi katıp, soğanlar yumuşayıncaya kadar 4-5 dakika soteleyin. Brokolileri katıp, harmanlayın. Kalan yağı ısıtın, ince kıyılmış soğanı katın, karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika soteleyin. Soğana pirinci ilave edin, karıştırmaya devam ederek pirinçler şeffaflaşıncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika kavurun. Sebze suyu ve tuzu ekleyip, bir kez karıştırın, kapağını kapatın ve kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Pişme süresince pirinç tanelerinin kırılmaması ve nişastasının gitmemesi için, kapağını açmayın ve karıştırmayın. Unu karıştırarak yavaş yavaş süt, tereyağı ve pul kırmızıbiberi ekleyin. Orta ateşte sos koyulaşıp, pürüzsüz oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Her iki peynirin yarısını katıp, peynirler eriyinceye kadar karıştırın. Tuz, karabiber ve muskatı ekleyin, bir kez karıştırıp, ateşten alın. Fırın kabına sırasıyla soğanlı pilav ve brokolili sebzeleri yayın, üzerine hazırladığınız sosu gezdirin, kalan peynirleri ve pul kırmızıbiberi serpin. ısıtılmış 200 derece fırında üzeri yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

* 500 gr. brokoli
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet orta boy kırmızı soğan (karpuz dilimi kesilmiş)
* 1 çorba kaşığı maydanoz ve kekik (ince kıyılmış)
* 1 diş sarımsak (dövülmüş)
* Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda)
* 2 adet orta boy soğan (soyulmuş, ince kıyılmış)
* 2,5 su bardağı esmer basmati pirinç
* 2,5 su bardağı sebze suyu (kaynar)
* 1 çorba kaşığı un, 3 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı cheddar peyniri
* 1 dilim parmesan peyniri (ince rendelenmiş)
* Pul kırmızıbiber, muskat (arzu edilen miktarda)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yazlık salata   / 21-07-2005
 Tarhunlu somon   / 20-07-2005
 Yanya köftesi   / 19-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 18-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 17-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 16-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 15-07-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 14-07-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 13-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 12-07-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Ye, iç, dinlen, uyu işte sana Küçükkuyu
Gözünü sevdiğim...
HAKAN & UTKU
İzah Enstitüsü
Kediler neden "pist!" deyince kaçar...
AYŞE TÜTER
Kimyonlu piliç kuşbaşı
Isıtılmış iki çorba kaşığı yağa,...
'Yağ tüketimini azaltın ve düzenli spor yapın
'Yağ tüketimini azaltın ve düzenli spor yapın
Son dönemde yapılan araştırmalar, ameliyattan sonra yağ tüketimini...
İlaçları bilinçli kullanın
İlaçları bilinçli kullanın
Cinsel sorunların tedavisinde kullanılan ilaçların eczanelerden...
Helin'in dağıttığı gün!
Helin'in dağıttığı gün!
Geçtiğimiz çarşamba, Avşar kızının dağıttığı gündü! Yaklaşık...
Jet-ski stop etti denizde kalakaldı
Jet-ski stop etti denizde kalakaldı
Türk sinemasının yaşlanmayan oyuncularından Ahu Tuğba da her...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.