kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
OKS sonuçları açıklandı
Birinciler özel okullardan çıktı

OKS sonuçları açıklandı

OKS'de, Matematik-Fen (MF) ve Türkçe-Matematik (TM) puan türlerinde birinciliği 5 aday paylaştı..

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlık Başöğretmen Salonu'nda, OKS sonuçlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Her iki puan türünde de birinciliği paylaşan adayların okulları ve isimleri şöyle:

-Bursa Özel Tunçsiper İlköğretim Okulu'ndan Anıl Balkan
-İstanbul FMV Özel Ayazağa Işık İlköğretim Okulu'ndan Atakan Özel
-Malatya Özel Rahime Batu İlköğretim Okulu'ndan Büşra Eroğlu
-Bursa Özel Emine Örnek İlköğretim Okulu'ndan Ece İrem Arslan
-İstanbul Özel Merter Fatih İlköğretim Okulu'ndan Reyyan Ergüder

2005 ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI SONUÇ BİLGİLERİ

İkinciliği 6 adayın paylaştığı OKS'de, Matematik-Fen (MF) puan türünde 4, Türkçe-Matematik (TM) puan türünde de 2 aday ikinci oldu. MF puan türünde, Eskişehir Özel Atayurt İlköğretim Okulu'ndan Oral Ersoy Dokumacı, Manisa Turgutlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Karaduman, Kocaeli Özel Körfezim İlköğretim Okulu'ndan Arda Küçükgüvenve İzmir Özel Türk İlköğretim Okulu'ndan Murat Uzun, TM puan türünde ise Zonguldak Özel Zonguldak Ufuk İlköğretim Okulu'ndan Yiğit Yarımbaş ve İstanbul Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu'ndan Doğan Yağız Küsmez, ikinciliği paylaştı.

Üçüncülüğü ise her iki puan türünde de Isparta Eğirdir Süleyman Demirel İlköğretim Okulu'ndan Esra Şimşek ve İstanbul Özel Avcılar Fatih İlköğretim Okulu'ndan Ömer Uludağ aldı.

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı'nda (OKS) Türkçe-Matematik (TM) alanında 703 bin 533, Matematik-Fen (MF) alanında 703 bin 532 aday, 160 baraj puanını geçerek, okul tercihi yapmaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, OKS sonuçlarına ilişkin bilgi vermek amacıyla Başöğretmen Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Çelik'in verdiği bilgiye göre, sınava başvuran 786 bin 284 adaydan 768 bin 636 aday sınava katılırken, 17 bin 648 aday sınava girmedi.

Sınavda, 3 yanlışın 1 doğruyu götürmesi kuralının uygulanması nedeniyle geriye 2'den az doğru yanıtı kalan 65 bin 76 adayın puanı hesaplanamadı. Bu adayların tüm testlerden aldıkları ham puanların ortalaması 0.5'ten küçük kaldığı için standart puanlarının hesaplanamadığı kaydedildi.

TM puan türünde 703 bin 533, MF alanında da 703 bin 532 aday, 160 baraj puanını aşarak ilgili puan türlerinde okul tercihi yapmaya hak kazandı.

TM alanında 26, MF alanında 27 aday, 160 baraj puanını geçemedi.

KIZLAR DAHA BAŞARILI

Sınava giren 402 bin 475 erkek öğrencinin yüzde 89.41'i, 366 bin 161 kız öğrencinin yüzde 93.86'sı baraj puanını geçti. Adaylardan 12'sinin cevap kağıtları bakanlığa ''belirlenen sınav kuralları içerisinde ulaştırılamadığından'' iptal edildi.

Her iki puan türünde de Edirne birinci, Ankara ikinci, Eskişehir üçüncü sırayı aldı.

Resmi ve özel fen liselerine yerleştirmede MF puanı, fen liseleri dışındaki okullara yerleştirmede de TM puanı kullanılacak. Adaylar, sınav sonuçlarını bakanlığın ''www.meb.gov.tr'' internet adresinden ve Avea'nın SMS hizmeti aracılığıyla öğrenebilecekler.

Sınav sonuç belgelerini bugünden itibaren mezun oldukları ilköğretim okullarından alabilecek adayların adreslerine, ayrıca posta aracılığıyla sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

TERCİHLERİN ALINMASI

Bu yıl ilk kez OKS'de tercihler, adayların puanı belli olduktan sonra ve internet aracılığıyla alınacak. Veliler, öğrencilerin mezun olduğu ilköğretim okulu müdürlüklerine başvurarak, tercih işlemlerini gerçekleştirecekler.
Sınav sonucunda fen liselerine 5 bin 328, sosyal bilimler lisesine 384, Anadolu liselerine 118 bin 900, Anadolu teknik ve Anadolu meslek liselerine 53 bin 719, Anadolu öğretmen liselerine 13 bin 230, Anadolu imam hatip liselerine 14 bin 40, özel fen ve meslek lisesine 5 bin 2, sağlık meslek liselerine 7 bin 534 ve diğer bakanlıklara bağlı meslek liselerine 634 olmak üzere toplam 218 bin 771 öğrenci yerleştirilecek.

Tercih başvuruları, 21 Temmuz Perşembe günü başlayacak ve 5 Ağustos'a kadar sürecek. Her iki puan türünün en az birinden 160 puan barajını geçen adaylar, puan türüne göre en fazla 12 tercih yapabilecek.

Yerleştirme sonuçları 16 Ağustos'ta açıklanacak. Kayıtlar, 16-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Boş kalan kontenjanlara tercih kılavuzda belirtilen takvime uygun olarak merkezi sistemle ikinci kez yerleştirme yapılacak.

BAŞARI ORTALAMALARI

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilerin sınav sorularındaki başarı durumlarını da geçen yılki sınav sonuçları ile karşılaştırdı. Buna göre, geçen yıl Türkçe testindeki 7.54 başarı ortalaması, bu yıl 9.90'a, matematik testindeki başarı ortalaması 1.15'ten 2.35'e, fen bilgisi testindeki başarı ortalaması 4.70'den 4.79'a, sosyal bilgiler testindeki başarı ortalaması 7.68'den 8.20'ye yükseldi.

Çelik, her yıl adayların en çok zorlandığı testin matematik olduğunu belirterek, yeni müfredatın bu sonuçlar da göz önünde bulundurularak hazırlanacağını kaydetti.

Bu arada, birinciliği paylaşan adayların sınavda yöneltilen soruların tümünü doğru yanıtladıkları belirtildi. Sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler alanlarının her birinden 25 olmak üzere toplam 100 soru yöneltilmiş, ancak MEB'in yaptığı değerlendirme sonucunda Fen Bilgisi'nden bir soru iptal edilmişti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Manisa'da iki bebeğe otopsi yapıldı
 Kürtçe kurs ilgi olmayınca kapandı
 Sezer'den 2 kanuna onay
 Finale doğru
 Boğaz'daki mücadelede birincilik Bakan Tüzmen'in
 Bebekler, isimleri bile konmadan öldü
 Fırat nehri gibi kabardı!
 Kanyonda kalp krizi
 Alman rektöre Türkler'den tepki yağdı
 Bahçelievler'de yaz okulu açıldı
 Artvinliler piknikte buluştu
 Alo SABAH İstanbul
EMRE AKÖZ
Turist nereye götürülür?
Önce iki anımı anlatayım...
MEHMET BARLAS
Emekli olmadan gerçek düşünce söylenmez mi?
Adam...
İLKER SARIER
Bir hüzzam çalar mısınız?
Baştan söz veriyorum, bu yazı...
MAHMUT ÖVÜR
Sağlık Bakanı Akdağ'ın cevabı
Birkaç gün üst üste...
SAVAŞ AY
Müdürlük rüzgârı yelken doldurmaya yeter mi?..
Genel...
YAVUZ BAYDAR
Terörün adı olsaydı...
'Terörist' kimdir? Haberlerde...
Ferman bekliyor
Ferman bekliyor
Karadaş ve Soley için olumsuz raporlar gelince Beşiktaş'ın yabancı...
Appiah tamam
Appiah tamam
Juventus'un Genel Menajeri Moggi ile önceki gün görüşen Ganalı...
Irak'la ilgili fikrinizi öğrenmek istiyorum
"Bugün görüşülecek çok konu var" diyen Rusya Devlet Başkanı Putin'in...
Vatandaşlar vekili terletti
Okmeydanı'nda vakıf arazileri üzerine kuruldukları gerekçesiyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu