|
|
|
|
|
|
Kuzu kapama
Etleri yıkayıp, önceden içine margarin konulmuş tencereye alın. Pazıları doğrayıp, ince kıyılmış taze soğan ilavesi ile etlerin üzerine koyup, 5 su bardağı su ilave edin. 2 tatlı kaşığı tuz ve kırmızıbiber koyup, tencerenin ağzını kapatıp, pişmeye bırakın. Ayrı tencerede 2 yumurta ve unu çırpın. Orta hararetli ocağın üzerine koyun ve diğer tencerede pişen etin suyundan üzerine dökün. Bir taşım kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynayan etleri bir tepsiye dizin, pazılı harcı üzerine kapatın. En üste un ve yumurta karışımı koyun. 1 çorba kaşığı tereyağını ilave ederek 100 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika dinlendirip, servis yapın.
(6 kişilik) * 1 adet kuzu kol ( parçaya bölünmüş) * 1/2 paket margarin * 1 bağ pazı * 1 demet taze soğan * 5 su bardağı su * 2 adet yumurta * 1 çay bardağı un * 1 çay bardağı sıvıyağ * 2 tatlı kaşığı tuz * 1 çorba kaşığı tereyağı * Kırmızıbiber
|
|
|
YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI | | Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin / 06-07-2005 | Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin / 05-07-2005 | Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin / 04-07-2005 | Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin / 03-07-2005 | Lezzet Güneşi / 02-07-2005 | Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin / 01-07-2005 | Lezzet Güneşi / 30-06-2005 | Lezzet Güneşi / 29-06-2005 | Lezzet Güneşi / 28-06-2005 | Fırında piliçli makarna / 27-06-2005 | |
|
|
|
|
|
|