kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Yargıda siyasallaşmayı kabul etmiyoruz"

Başbakan Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce yaptığı açıklamada ABD ile mevcut ortaklık ilişkilerinin daha da güçlendirmeye yönelik çalışmaların devam ettiğinin altını çizdi. Erdoğan yapılan yeni yasal düzenlemelerden sonra artan yargıda siyasallaşma var iddialarına karşı sert çıktı ve böyle bir yaklaşımı kabul etmelerinin asla mümkün olamayacağını söyledi..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile mevcut ortaklık ilişkilerini daha da güçlendirmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini ve edeceğini söyledi.

Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, 5-7 Temmuz tarihleri arasında ABD'de gerçekleştirilecek bir konferansa katılacağını belirtti.

Ana konuşmacı olarak katılacağı bu etkinlikte, ''Türkiye'nin demokrasi tecrübesi ve ekonomik gelişimi'' başlıklı bir sunuş yapacağını bildiren Erdoğan, ayrıca konferansa katılacak önde gelen bazı işadamları ile ikili görüşmeler yapacağını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, ''Temennimiz odur ki, ülkemizin özellikle bu ekonomik gelişme sürecinde, doğrudan yabancı sermayenin ülkemize girişi sürecinde, bu gelişmelerden de bazı sonuçlar elde etme fırsatı buluruz. Türkiye'ye yatırım imkanları konusunda kendilerini bilgilendirme fırsatını, gerek ben, gerek arkadaşlarım bulmuş olacağız'' diye konuştu.

Erdoğan, bu konferansın ardından, San Fransisco'da bir düşünce kuruluşunda Türk-Amerikan ilişkileri hakkında bir konuşma yapacağını, ayrıca buradaki Türk topluluklarının temsilcileri ile bir araya geleceğini belirtti.

ABD'den bu yılın başından itibaren Türkiye'ye çok sayıda ziyaret gerçekleştirildiğini, Türkiye'den de ABD'ye çok sayıda ziyaretler yapıldığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Ortak değerler paylaştığımız ABD ile yakın müttefik ilişkilerimiz aynen devam etmektedir. Özellikle demokrasi, özgürlüklerve hukukun üstünlüğü ve liberal ekonomi gibi evrensel değerleri paylaşan ülkelerimiz arasında, köklü ve tarihe dayanan ilişkilerimiz esasen soğuk savaşın sona ermesi ile birlikte daha güçlü ve çok büyük boyutlu bir nitelik kazanmıştır.''

Erdoğan, ABD ile mevcut ortaklık ilişkilerini daha da güçlendirmeye yönelik bu çalışmaların devam ettiğini ve edeceğini belirterek, bu çerçevede iki ülke arasındaki siyasi, savunma ve güvenlik alanları haricindeki ilişkilerin dışında, ekonomik ve ticari ilişkilerin nitelik ve nicelik açılarından geliştirilmesine de büyük önem verdiklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, bu seyahatteki çalışmaların, önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi.

'YARGIDA SİYASALLAŞMA'

Erdoğan, ''yargıda siyasallaşma olduğu yönünde yargı çevrelerindenaçıklamalar yapıldığı, bu konuda bir infial olduğu'' ifade edilerek, değerlendirmesinin sorulması üzerine, şunları söyledi:

''Böyle bir şey ne hazırlanan yasada mümkündür, ne de hükümetimizin böyle bir yaklaşımı söz konusudur. Maalesef böyle bir atmosferin içerisinde rol üstlenmeye gayret sarf edenler var. Adalet Bakanımızın da ifade ettiği gibi, bizim asla böyle bir ne anlayışımız,ne yaklaşımız söz konusu değildir, olamaz. Kaldı ki bu yasa hazırlanırken, burada da yine aynı şekilde, Yargıtay'ın ve diğer ilgili kuruluşların hepsinin kanaatleri alınmıştır, bu kanaatler istikametinde değerlendirmeler yapılarak yasa hazırlanmıştır ve AdaletBakanımızın bu konudaki hassasiyeti, gerek benim, gerek arkadaşlarım tarafından da gayet iyi bilinir. Bizler de bu konuyu, aramızda da müzakeresini yaparak, tamamen şu ana kadar olan yasaları, çok daha farklı bir şekilde geleceğe taşımanın gayreti içerisindeyiz. Şu andakibu tür siyasallaşma yaklaşımını asla kabul etmemiz mümkün değil. Kesinlikle bunu reddediyorum, böyle bir şey söz konusu değildir, olamaz. Buna ilk önce, biz temelinden karşıyız. Çünkü bunun bedelini ödeyenlerdeniz.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'Hakim alımında değişiklik yok'
 Yargıtay'dan AA'ya ceza
 Haydar Baş'a soruşturma
 Çankaya da jet hızıyla onaylıyor
 Rektörlere ve Baykal'a yanıt Sözcü'den geldi
 Dostluğu bir anda bitiremem
 'Ben de bu memleketin çocuğuyum'
MUHARREM SARIKAYA
Ağar'ın Güneydoğu çağrısı
DYP lideri Mehmet Ağar,...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Bu bayrak ve o kafa
Bursa Yıldırım Kız Meslek Lisesi'nin...
YAVUZ DONAT
Adları ile güneşi yükseltenler
Hakkari'nin denizden...
TOKİ konutlarında gece yarısı kuyruğu
Dar ve orta gelir grubuna yönelik konutlar için vatandaş şafaktan...
Dünyanın en kötü 10 binasından biri
Mimarlık Kongresi'ne katılan Prof. Sorkin'e İstanbul'u sorduk. O...
Yurttan 'seller' korosu
Yurttan 'seller' korosu
Özellikle Marmara Bölgesi'ni vuran şiddetli yağışlar en çok Sakarya,...
Karadenizli korkuyor!..
Karadenizli korkuyor!..
Karadenizli'nin artık iki korkusu var... Özellikle kentli insanlar,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu