kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin

Fırında hamsi
(6 kişilik)
*
1 kg. hamsi (kılçıkları çıkarılmış, yıkanmış)
* 1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
* 1 adet orta boy patates (haşlanmış, rendelenmiş)
* 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
* 4 adet taze soğan (ince kıyılmış)
* 4 çorba kaşığı mısır unu
* 1 çay kaşığı karabiber
* 6 dilim limon
* Tuz
Havuç, patates, maydanoz ve soğanı karıştırın. Üç kaşık mısır unu ve karabiberi ilave edip, harmanlayın. Yağlanmış fırın tepsisine 10 adet hamsinin kuyrukları dışarı gelecek şekilde porsiyonluk 6 yuvarlak yapın. Hazırladığınız malzemelerin hamsilerin üzerine, kuyruklarını kapatmayacak şekilde yayın. Her yuvarlak için malzemenin üzerine 3 adet hamsiyi yine kuyrukları dışa gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine iki çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Kalan mısır ununu serpin. Limon dilimleri ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Güveçte mantar
(6 kişilik)
*
3 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 sap taze soğan (doğranmış)
* 3 adet pırasa (ince halka doğranmış)
* 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 450 gr. mantar (2'ye, mantar iri ise 4'e bölünmüş)
* 500 gr. kestane (kebap yapılmış, soyulmuş ve elle üstten bastırılıp kırılmış)
* 1 çorba kaşığı kekik
* 3 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
* 200 ml. krema
* 12 adet milföy hamuru
Tereyağı ve bir çorba kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. Taze soğan, pırasa ve sarmısakları yumuşatıp, hafif kızarıncaya kadar kavurun. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ve mantarı ekleyip, mantar suyunu salıncaya kadar pişirin. Kestane, kekik, maydanoz ve kremayı katıp karıştırın. Altını kapatın. Güveç kaplarına tepeleme paylaştırıp, soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. İki hamuru üst üste koyun ve güveç kabının ağzından biraz daha büyük olacak şekilde inceltin. Güveç kaplarının ağzını hafifçe ıslatın. Hamurları malzemenin üzerine koyup, güveç kabının kenarlarına yapıştırın. Hamurların fazla kısımlarını kesin. Artan parçalardan küçük yapraklar yapıp, hamurun üzerini süsleyin. Hamurun ortasından ufak bir delik açıp, kalan zeytinyağını sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, hamurların rengi altın sarısı oluncaya kadar pişirin.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 02-07-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 01-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 30-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 29-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 28-06-2005
 Fırında piliçli makarna   / 27-06-2005
 Mercimekli kase böreği   / 26-06-2005
 Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 25-06-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 24-06-2005
 Lezzet Güneşi   / 23-06-2005
GÜLSE BİRSEL
Allah müstahakkınızı versin!
Parayla ilişkim hiçbir...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Fırında...
Final partisi süperdi
Final partisi süperdi
İstanbul'un elitleri hafta içinde de Cengiz Abazoğlu, Arzu Kaprol ve...
Yıldırımlar Çırağan'da oğullarını evlendirdi
Yıldırımlar Çırağan'da oğullarını evlendirdi
İTO Eski Başkanı Mehmet Yıldırım'ın oğlu Oğuzhan Yıldırım, Gülru Uyar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.