kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7gece nerede ne yapmalı
7 gün 7gece nerede ne yapmalı

2 Temmuz Cumartesi Meşale altında yemek Adı: Akvaryum Beach Restaurant. Avşa'da, yat limanına 80 metre uzaklıkta. Geceleri mum ve meşale ışıkları altında yemek yeme keyfi. Yemekler, Türk mutfağından. Tüm zeytinyağlıları bulmak mümkün. Fiyatları 4-5 lira arası. Trakya'dan getirdikleri etle çok lezzetli biftekler yapıyorlar. En pahalı yemek 12 lira. Kumsal ve büyük bir bahçesi var. Bahçede güneşlenebilir ya da yemekten sonra dinlenebilirsiniz. 9 Temmuz'da "Yaza Merhaba" partisi yapılıyor. Burası Kulan Ailesi'nin evinin bahçesi. Müzisyenler asmanın altında çalıyor. Baba Serdar Kulan şan ve kızı Zeynep ise piyano eğitimi aldığı için geceye ayrı bir renk katıyorlar. Zeynep Hanım, Kocaeli Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi Bölümü'nde okuyor. Piyanoda Fuat Çakar. Vokalist Gamze Çağlar, Avrupa'da kilise korolarında yetişmiş. 22.30'a kadar nostaljik melodiler yemeğe eşlik ediyor. Sonra barda canlı müzik var. Müzik yelpazesi poptan caza, nihaventten segaha kadar. Avşa'ya Bostancı ve Yenikapı'dan deniz otobüsü kalkıyor. Erdek'ten araba vapuru ile 2 saatte ulaşılır. Akvaryum Koyu, Türkeli Beldesi, Avşa Adası. Tel: (0266) 896 33 13. Günlük bilgisi: Cesare Pavese. 21 Temmuz 1947. "Dinlenmeye hakkımız olsun diye severiz işimiz olmasını."

3 Temmuz Pazar Neleri bilmediğini kestirmek Yazar: Jaklin Çelik. Kitap: Kaçak Yolcu. Çitlembik Yayınları. Haziran 2005. 194 sayfalık kitaptan 3 cümle. 1. Şurası var ya, Alucra Deresi, dört-beş kilometre aşağıda Kelkit çayıyla birleşir, sonra da Yeşilırmak oluşur. 2. Bunu söylerken, o benim neleri bilmeyebileceğimi kestirmeye çalışarak anlatma telaşına düşmüştü. 3. Ona göre, kaya üzerindeki yazılar tabii ki definenin yerini gösteriyor. Manolya ağacı mini harita bilgisi: Pazar yeri Arnavutköy. Deniz tarafındaki Fındıklı otobüs durağının yanında. Fındıklı.

4 Temmuz Pazartesi
Mum ışığında muhabbet Mekanın adı: Campo Cafe & Bar. Damlataş Caddesi'nin tam orta yerinde.
Bir bahçe katı ve onun üstü. Caddeye bakıyor. Üst kat henüz faaliyete geçmedi, dondurma satılacak. Bahçe katı çok şirin, otantik bir nargile kahvesi ve bar olarak düzenlenmiş. Kocaman sedirlerin üzerinde, büyük renkli minderlere yayılıp oturabilirsiniz. Elma aromalı nargilenizi içerken, serin mekanda mum ışığında arkadaşlarınızla keyifli muhabbetler. İşletmeden sorumlu Orhan Çetin'in Almanya'da bulunmuşluğu var. Renkli mumlar girişten başlayarak bütün mekanı aydınlatmak üzere serpiştirilmiş. Tel: (0242) 511 07 89. Alanya. Entelektüel bilgi: Bugün, saat 19.30-21.30 arasında, Jaklin Çelik'in kitabı Kaçak Yolcu için dia gösterisi + kokteyl olacak. Yer: Nefle. Tel: (0212) 292 11 00. Tünel.

5 Temmuz Salı Orman içinde çeyiz Ormanın ortasında Kilyos'a giderken bir tabela. Melike & Zeynep Home Collection. Havlu, nevresim, yatak örtüleri, bornoz, Amerikan servis ve hediyelik eşyalar. Güzel bir çeyiz için her şey var. Her üründen en fazla 30 adet yapılıyor. 15 yıldır özel tasarım yapıyorlar. Daha önce İstanbul'un çeşitli yerlerinde mağazaları vardı. Ayrıca Bursa ve İzmir'de de şubeleri. İstanbul'da sadece burası var. Melike Hanım anne, Zeynep ise kızı. Tasarımları Melike Hanım yapıyordu ama felç olduğu için artık eskisi gibi yapamıyor. 7 yıldır Zeki Yerebasmaz da onlarla çalışıyor, tasarım yapıyor. Zeki Bey, orman ürünleri eğitimi almış. Bu nedenle çiçeklerle ve ağaçlarla çok ilgili. Zeki Bey, 15 yıl önce aldıkları nevresimleri hala kullandıklarını belirtiyor. Melike Hanım'ın annesi 80 yaşında ve İstanbul'un ilk kadın şoförlerinden. Hala araba kullanıyor. Ehliyetinin süresini uzatmak için heyet raporunu bile almış. Adres: Adnan Menderes Cad. Kilyos yolu No 26/A. Bahçeköy-Sarıyer. Tel: (0212) 226 30 95. İstanbul dokusu fotoğrafı bilgisi: Cihangir Ağa Hamamı Sokak, 55 numaralı evin karşısındaki nalburun yanındaki evin 4. katında, altı metre boyunda bir ağaç var.

6 Temmuz Çarşamba Zeytinyağlı ayşe Leziz yemek salonu. Aile işletmesi. Anne Erzincan, baba Gümüşhane'den. Ev yemekleri. Devamlı hareketli sokağa manzaralı. Gelenler geçenler yoğun. Merkezi yerde. İnegöl köfteler. Zeytinyağlı ayşede hem taze domates hem domates salçası var. İki kişi on lira. Kasanın arkasında Atatürk'ün çok güzel, güler yüzlü bir fotoğrafı. Mekanın adı: Övünce. Sahibinin doğduğu yerin adı. Teşvikiye. Tel: (0212) 247 74 01. Sokak istatistikleri bilgisi: Zaman: Geçen hafta bugün 12.10. Yer: İstinye kavşağı. Bir dakika içinde geçen araçlar. Yeniköy'den Emirgan yönüne doğru: 18 otomobil, 2 otobüs, 1 minibüs, 2 kamyon. Emirgan'dan Yeniköy yönüne doğru: 7 otomobil, 1 otobüs, 1 kamyon.

7 Temmuz Perşembe
Genç Tatil Artık gençlerin de kendi motelleri var. Adı: Afacan Motel Gençlik Evi. 11- 14 yaşındaki çocuklar, kampa gönderilebilir. 16-29 Temmuz arası "Genç Tatil" adında bir kamp var. İngilizce ağırlıklı etkinliklerden örnekler; yüzme, basketbol, voleybol, futbol, masa tenisi, el becerileri, müzik, satranç, drama, grup oyunları, fotoğrafçılık ve çevre gezileri. Motel, deniz kenarında, yüzme havuzu, tuvalet ve banyolu ikişer yataklı odaları, geniş yeşil alanları ile 8 bin metrekareye yayılıyor. Yeşilliklerde kedi, köpek, sincap ve tavşanlar dolaşıyor. Türk ve yabancı eğitimciler var. Kamp dışında da çocuklarınızla gidebilirsiniz. Diskosu ve alkolsüz içeceklerin satıldığı Genç Bar'ı var. Özürlü konuklar için özel odalar yapılmış. Kamp ücreti 675 lira ve KDV. 12 gece, her şey dahil. Ulaşım ücreti dışında. Bergama'ya 27 km. uzak. Yeni Şakran Beldesi. Gençtur tel: (0212) 244 62 30. Betül Hanım. Bahçe bilgisi: Siyah üzüm-asma fidesi 6 milyon. Çiçekçiler Pazarı. Eminönü.

8 Temmuz Cuma Eski keçi ağılı Tuzburnu'na doğru. Eski keçi ağılı, şimdinin lezzet durağı. Çisel ve Cezmi'nin evi. Dışarıda manzara ve tahta masalar. Ada rüzgarına alışık olmayanlar için içerisi taraça nizamı bir cennet. Bahçede taklacı güvercinler, aşağıda arı kovanları. Mönüde ahtapot karpaçyo, Ermeni yahnisi, ada şarabı ve bahçeden salata var. Sadelik, itina ve tevazu ise sormadan geliyor. Tel: (0537) 286 00 10. Bozcaada. Eski bilgi: Scaner'da metin taraması için Ocr programı kullanılarak taranan metin, diskete kopyalanıp alınabiliyor. 60 sayfalık kitabınız bir saatte ekranınızda hazır karşınıza gelebiliyor. Barbaros Fotokopi Dizgi. Tel: (0212) 227 02 82.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Onların 'zaman'ı çok değerli
 Yapışkanlı not kağıdı 25 yaşında
 Kendi halınızı kendiniz çizin
 İngilizce yazılı tişörte karşıyım
 Plajlarda farkedilmek
 Yaza özel 'meyve' serisi
 Baş döndüren kokular
 İçiniz renklenecek
 Yumuşacık bornozlar
 Püfür püfür yaz indirimi
 Drakula'nın kötülüklerinin hala sürdüğü söyleniyor
 Bu hafta sonu DVD izleyin
 Rüya gibi albüm
 Haydi rockçılar ileri!
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Üniversiteli gençler sanal alemde çete kuruyor
 Alışveriş ve moda artık Beyoğlu'ndan soruluyor
 Yaz akşamlarının nostaljik eğlencesi
 Jet lag'i nasıl alt edebilirsiniz?
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Hey gidi Kazım Koyuncu!..
Tarla, eteğindeymiş bir dağın.
Fantastik dünyalardan gerçek hayat öykülerine
Fantastik dünyalardan gerçek hayat öykülerine
KGeçtiğimiz yıl ciddi bir artışla, sinema salonlarında 200 yabancı...
Spielberg 'dost' uzaylıdan ölümcül uzaylıya geçiyor
Spielberg 'dost' uzaylıdan ölümcül uzaylıya geçiyor
Spielberg bu teknolojik başarı ve görkemli sermaye-özel efekt...
Türk şaraplarında kalite yükseliyor
Türk şarapçılığı dönüm noktasında. Şaraplarımızı artık yabancılara...
Genç Sultanların şampiyonluk kıyafetleri hazır
Büyük başarılara imza atan Milli Bayan Voleybol Takımı'ndan sonra Genç Bayan...
Kız arkadaşımla görünemem çünkü korkuyorum
Türkiye'nin en başarılı futbolcularından biri kabul edilen Tuncay Şanlı, şans...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.