kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Egebank ile ilişkili 9 şirketin yönetimi TMSF'ye geçti

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Egebank A.Ş. ile ilişkili 9 şirketin yönetim ve denetimi, Fon'a geçti..

TMSF Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Egebank A.Ş. ile ilişkili Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş, Puccinelli- Elmataş Göller Bölgesi Meyve Sebze Değerlendirme San. ve Tic. A.Ş, Elma-Su Elma ve Diğer Meyveler Özü ve Suları San. ve Tic. A.Ş, Orma Orman Mahsulleri Entegre San. ve Tic. A.Ş, Göl Yatırım Holding A.Ş, Göltaş Hazır Beton ve Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş, Göltaş Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş, Orkav Orman ve Tarım Sanayi Hammadde Üretim A.Ş. ve OZF Fidancılık San. ve Tic. A.Ş'nin yönetim ve denetiminin TMSF'ye geçtiği bildirildi.

Egebank hakim ortaklarından bugüne kadar yapılan düşük miktardaki tahsilatı artırmada yarar sağlayacağına inanıldığı için yönetim ve denetimleri TMSF'ye devredilen Egebank'la ilişkili 9 şirket arasında Göltaş Çimento, Hazır Beton ve Enerji şirketleri ile Göl Yatırım Holding de bulunuyor.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, 21 Aralık 1999 tarihinde 4389 Sayılı Bankalar Kanunu'nun 14. maddesinin 3 ve 4 numaralı fıkralarına istinaden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (Fon) devredilen Egebank A.Ş. (Egebank) ile ilişkili bazı şirketlerin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimlerinin 4389 Sayılı Bankalar Kanunu'nun 15/7-a maddesi çerçevesinde TMSF tarafından devralındığı bildirildi.

Egebank'ın Fona devredildiği tarihteki devir zararının 1.13 milyar dolar olduğu, hakim ortağın kendi bankasından ve diğer Fon bankalarından kullandığı nakdi ve gayrınakdi kredilerin bakiyesinin ise ihtarname tarihleri itibariyle 498.5 milyon dolar olduğu kaydedilen açıklamada, ''Bugüne kadar yapılan tahsilat toplamı 29 milyon dolar, Bankalar Kanunu'nun 15/7-b hükmü çerçevesinde Fon adına sağlanan edinimlerin tutarı ise 9 milyon dolar dolayındadır'' denildi.

Açıklamada, Fon bünyesinde yapılan çalışmalarda, Egebank hakim ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Murat Demirel'in aynı zamanda Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasını da (Göltaş) vekaleten temsil ettiğinin ve muhtelif yollarla söz konusu şirkete banka kaynağı aktarıldığının belirlendiği bildirildi.

Açıklamada, ayrıca Egebank'ın ortaklarından Şevket Demirel Holding A.Ş.'nin yüzde 15 hissedarı olan ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapan Neslihan Demirel'in, aynı zamanda Egebank'ın da Yönetim Kurulu Üyesi olması ve Şevket Demirel Holding ile Holding'in yönetim ve denetiminde yer alan Neslihan Demirel, Ş. Nihan Atasagun, Yılmaz Kasap, Fettullah Selçuk ve Sertaç Bora Özyurt'un Göltaş ve devrolunan diğer şirketlerle doğrudan veya dolaylı ortaklık ilişkisi içinde bulunduklarının veya söz konusu şirketlerin yönetim ve denetimlerinde yer aldıklarının belirlendiği de vurgulandı.

TMSF açıklamasında, belirlenen söz konusu ilişkiler nedeniyle ve Egebank hakim ortaklarından bugüne kadar yapılan düşük miktardaki tahsilatı artırmada yarar sağlayacağına inanıldığı için 9 şirketin yönetim ve denetimlerinin Fon tarafından devralındığı duyuruldu.

Bu şirketler şunlar:
''Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. Puccinelli- Elmataş Göller Bölgesi Meyve Sebze Değerlendirme San. ve Tic. A.Ş. Elma-Su Elma ve Diğer Meyveler Özü ve Suları San. ve Tic. A.Ş. Orma Orman Mahsulleri Entegre San. ve Tic. A.Ş. Göl Yatırım Holding A.Ş. Göltaş Hazır Beton ve Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş. Göltaş Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. Orkav Orman ve Tarım Sanayi Hammadde Üretim A.Ş. OZF Fidancılık San. ve Tic. A.Ş. TMSF açıklamasında, Fon'un yasaların kendisine yüklediği görev ve sorumlulukların bilincinde olarak, Fon'a devredilen bankaların kamuya maliyetini en aza indirme çabalarını kesintisiz sürdürdüğü bildirildi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, 18 Haziran Cumartesi günü de Balkaner Grubu'na ait 10 şirkete, Bankalar Kanunu'nun 15/7-A Maddesi gereğince el koymuş, firmaların temettü hariç ortaklık haklarıyla bu şirketlerin yönetim ve denetimleri Fon'a geçmişti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Hazine bu hafta borç ödeyecek
 Özel hastane daha masrafsız çıktı!
 'Domates gibi ayakkabı satarım'
 TMSF Cayman'da yat avına çıktı
 Büyüme yüzde 5'i aşacak'
 'Aksa'dan çevre ödülü geri alınsın'
 Mevduat sigortasında 'prim oranı' kavgası
 'Halk'ın faiz indirimi Hazine'ye yükleniyor'
 Krizi 'komşuluk hakkı' çözdü
 Yabancılar, 1 yılda 7.620 dönüm toprak satın aldı
 Bankaların yardım ve bağışlarına sınır geliyor
 'AB'yi Rusya bağımlılığından Türkiye kurtarır'
 'Türkiye'de 30 aydan beri iş yapan bir hükümet var'
 '53'üncü Artstil'i açtık büyüyeceğiz'
 Hisarcıklıoğlu: Müteşebbislik genimizde var
 Komşudan İtalya'ya boru hattı
 AB'ye uyumlu esnaf yasası
ALİ SAYDAM
Bush'a da barış ödülü yakışır
Geçen hafta iletişim...
En acı gününde yeniden doğacak
Üç yıl önce kendi kullandığı aracın kaza yapması sonucu iki kızını da...
Uşaklar artık Kazım yok
Son konserinde "ha kanser, ha konser gelmemi hiçbir şey engelleyemez"...
Bu duman 'kaçak' tütüyor
Bu duman 'kaçak' tütüyor
Kuzey Irak'taki iki fabrikada ünlü sigaraların sahteleri peşmergenin...
Bodrum'da korkutan yangınlar
Bodrum'da korkutan yangınlar
Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün aynı saatlerde çıkan üç yangın...
IMKB
E: 27.033 D:% 0,04
DOLAR
S: 1,352 D:% -0,185
EURO
S: 1,631 D:% -0,153
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu