kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Benim bavulum hep boş eşimin bavulu dolu olur
Benim bavulum hep boş eşimin bavulu dolu olur

Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, aynı zamanda KAGİDER başkan yardımcılığını da üstleniyor. 110'dan fazla üyesi olan derneğin kurduğu Kadın Fonu'nun çalışmalarında da etkin rol oynayan Boyner, 'iş kadını' kimliğinin yanı sıra seyahat etmeye de çok düşkün. Boyner, "Seyahate giderken genellikle kadınların bavulları çok dolu olur. Ama bizde tam tersi. Eşim Cem seyahatlere çok hazırlıklı gider ama ben az eşya ile gitmeyi tercih ederim" diyor..

Ümit Boyner, iş kadını kimliğinin yanı sıra, Kadın Girişimcileri Destekleme Derneği'nde (KAGİDER) başkan yardımcılığı görevini sürdürüyor. Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, KAGİDER olarak kurdukları Kadın Fonu'nun sağladığı kaynakları; kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal olarak güçlenmeleri için kadın sivil toplum kuruluşlarına ulaştırma misyonuna sahip olduğunu söylüyor. Mecmua Boyner Dergisi'ne konuşan Boyner, "Kadın Fonu ile; girişimcilik, yoksullukla mücadele, sağlık, şiddetten korunma, afet, rehabilitasyon, kültürsanat mekanizmalarına katılım gibi birçok alanda kadılara destek sağlanıyor" diyor.

* Doktorluğu çocukluk rüyam olarak tanımlıyorum. İnsanlar için bir şeyler yapmak adına istediğim bir meslekti doktorluk. Bunun için ABD'de tıp dersleri aldım. Fakat arada ekonomi dersi de aldım ve bu çok hoşuma gitti. Böylece yolumu iş kadınlığı yönünde çizmeye karar verdim.

*
İş hayatında başarının çok büyük bir formülü olduğunu düşünmüyorum. Şanslarımı iyi değerlendirdim. Bu konuda hayat bana yardımcı oldu. Fırsatların nasıl ve nerede karşınıza çıkacağı belli olmuyor. Yapı olarak detaylara dikkat eden, planlı çalışan, risk almayı sevmeyen, disiplinli ve empati kurabilen bin insan olmam, başarılı olmamda rol oynamıştır.

* Erkeklerin kadınlarla aynı kulvarda çalışmaktan hoşlanmadığı gibi bir genelleme yapmak doğru değil. Ben iş hayatında bu konuyla ilgili farklı yaklaşımları olanlar gördüm. Pozitif ayrımcılığı destekleyen erkekler olduğu gibi kadının esas görevinin çocuk doğurmak olduğunu düşünenler de var. Ama kadının görevinin bu olduğunu düşünen kadınlar da var. Yani, bu erkeklere mahsus bir düşünce tarzı değil.

*
Son 10 yılda Türk kadınlarının iş hayatında ciddi bir yol kat ettiğini düşünüyorum. Ancak istatistikler karar alma süreçlerinde kadının rolünün eksik olduğunu gösteriyor. Mecliste ve yerel yönetimlerde çok az kadın var. Bu konularda kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor.

* Başkan yardımcılığını yürüttüğüm Kadın Girişimcileri Destekleme Derneği'ni 36 girişimci kadın olarak bir araya gelerek kurduk. Şu anda üye sayımız 110'u geçti. Derneğimiz, Türkiye'de kadın girişimcileri destekleyerek dünyayla bütünleşmelerini sağlamak ve kadın girişimciliğini özendirmek amacıyla kuruldu. Girişimcilikten önce kadının önünde, eğitimden, sosyalleşmeye, şiddete maruz kalmaya kadar pek çok engel var. Yani, kadınlar girişimci olabilmek için sadece finansal değil, manevi güce de sahip olamıyor. Bu nedenle Kadın Fonu'nu kurduk.

*
Kadın Fonu, Türkiye'de ulusal ve uluslararası kurum, kişi ve topluluklardan kaynak yaratmak ve bu kaynakları kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal olarak güçlenmeleri için kadın sivil toplum kuruluşlarına ulaştırılması misyonuna sahip. Fon, tüm yerel, bölgesel ve ulusal kadın sivil toplum kuruluşlarının kolaylıkla başvuru yapıp projelerine finansman sağlayabilecekleri bir kaynak. Yapmak istediğimiz, proje üretenler arasında bir dayanışma sağlamak ve bu projeler için fon oluşturmak. Aynı zamanda toplumun bilincini artırmayı da hedefliyoruz. Çünkü sivil örgütlenme toplumsal dayanışma gerektiriyor. Toplumsal dayanışmanın en önemli öğelerinden biri de finansal güç. Herkesin ufak bağışlarla da olsa Kadın Fonu'na sahip çıkmasını diliyorum.

* Kadın Fonu, kadının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşılması amacına uygun tüm alanları destekliyor. Girişimcilik, yoksullukla mücadele, sağlık, şiddetten korunma, afet, rehabilitasyon, kültür, sanat, siyaset ve karar verme mekanizmalarına katılım gibi birçok alanda kadınlara destek sağlanıyor.

*
Kadın Fonu projesini hazırladıktan sonra, KAGİDER kendi bütçesinden ve üyelerinden bir bütçe sağlasın dedik ve böyle yaptık. Bir de Açık Toplum Enstitüsü'nden topladığımız miktara eş değerde bir fon kaynağı ürettik. Bu, ilk fonumuzu oluşturdu. Bundan sonra fonun devamlılığı ve tüketicilerin küçük bağışlarla bize destek olmalarını sağlamak için tüketiciye ulaşan şirketlere gittik. Bunların arasında Boyner Mağazaları ve Beymen de bulunuyor. Bu şirketlerin satışlarından belirli bir miktar Kadın Fonu'na aktarılıyor.

* Biz böyle bir fon dağıtacağımızı açıkladığımızda bize Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 48 proje geldi. Fakat bir seçim yapmak zorunda kaldık. 6 tanesini fonladık. 10 tanesini de fon biriktirdikçe destekleyeceğiz. Ka-mer Madin, Filmmor, KADAV, Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği, Yaka Kooperatifi, Amargi ve Toplum Gönüllüleri Vakfı destek verdiğimiz projeleri oluşturdu. Bunlar bizim dışımızdaki farklı demekler tarafından kadının güçlenmesiyle ilgili olarak hazırlanmış projeler. Biz bunlara finansal destek sağlıyoruz. Fon biriktirdikçe böyle gelen dahi birçok projeye destek vereceğiz.

*
Hayatta en sevdiğim şey seyahat etmek. Dalma merakımız olduğu için çok uzun zamandır seyahatlerimizi dalma odaklı yapıyoruz. Türkiye'de dalmadığımız hiçbir yer kalmadı diyebilirim. En çok dalmayı sevdiğimiz yer ise Mısır sahilindeki Sarm. Bunun dışında doğuya merakım var. Özellikle Tayland çok güzel bir yer. Mardin ve Kapadokya'yı çok seviyorum. Bazı yerlerin insana pozitif enerji verdiğini düşünüyorum. Mesela, Kapadokya öyle bir yer. Aynı şeyi Ayvalık'ta hissediyorum. Cunda'daki evimde bahçemle ilgilenmeyi çok seviyorum. Yaz tatili için Türkiye sahillerinin dışında hiçbir yer bana enteresan gelmiyor.

* Ben seyahate giderken yanımda mutlaka T-Box götürüyorum. Genelde kadınlar seyahate giderken çok, erkekler az eşya götürür. Bizde tam tersi. Eşim her seyahate müthiş hazırlıklı gider. Bense az bavulla seyahat etmeyi seviyorum. Cem-Ümit Boyner
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bronzluk saplantısı: Tanoreksiya
 TİKAV'ın Bireysel Gelişim Projesi'ne Ritz Carlton desteği
 Karadenizliler pazartesi türkü ve horona doyacak
 Etiyopyalı çocuklara gölge oyunu öğretiyor
 Tablo ve antik eserler yarın açık artırmada
 Rock Republic'e bir hafta kaldı
 Hiç balık Adana yediniz mi?
 Sertab Erener albümünü görücüye çıkarıyor
 Sizi tüketmesinler!
 'Kim 500 Milyar İster' davası hâlâ bitmedi
 Sinema salonları DVD'ye yeniliyor
 Yeni bir aşk mı yaşıyor?
GÜLSE BİRSEL
Seksapel nedir ne değildir?
Derginin ekini elime alınca...
AYŞE TÜTER
Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Zeytinli poğaça...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Haz
"Haz bir özgürlük şarkısıdır, ama özgürlük...
'Renkli' beslenin, sağlıklı kalın
'Renkli' beslenin, sağlıklı kalın
Mor brokoli kanserle mücadele eder, kırmızı üzüm kalbe iyi gelir...
Evlilik korkulacak bir şey
Evlilik korkulacak bir şey
Ardı ardına rol aldığı sinema filmleriyle bir anda şöhret...
Faruk K'nın Bomba'sı tartışılıyor
Faruk K'nın Bomba'sı tartışılıyor
Faruk K'nın yeni albümündeki 'Bomba' isimli şarkısı, geçmişte yaşanan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.