kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ribery için hukuk savaşı

Galatasaray'da Fransız futbolcu Frank Ribery'nin Olympique Marsilya ile dün 4 yıllık sözleşme imzalamasıyla ilgili gelişmeler sürerken, kulüp yönetim kurulu üyesi Mehmet Helvacı, futbolcunun, menajeri olduğunu iddia eden kişiler tarafından yönlendirildiğini ve suiistimal edildiğini düşündüklerini söyledi.

Helvacı, konuyla ilgili hukuki açından bilgi vermek amacıyla Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray olarak bu gelişmelerden dolayı futbolcuyu sorumlu tutmadıklarını ifade ederek, futbolcunun, menajeri olduğunu iddia eden Bruno Heiderscheid tarafından yönlendirildiğini belirtti.

Ribery konusunda ellerindeki bilginin, futbolcunun bu durumdan haberdar olmadığı şeklinde olduğunu kaydeden Mehmet Helvacı, ''Biz Ribery'i geri getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Asıl hedefimiz onun burada futbol
oynamasını sağlamak. Ama kendisi Galatasaray'da oynamak istemediğini söylerse, yapacak bir şey yok. Galatasaray'ı istemeyeni biz de istemeyiz. Ama biz buna inanmıyoruz.

Ribery, Galatasaray'da oynamak istemediğini söylerse bunun bedeline Olympique Marsilya kulübü, Ribery'nin avukatı ve menajerini söyleyen kişi ödeyecektir'' diye konuştu.

'RIBERY'E TEK KURUŞ BORÇ YOK'

Helvacı, Bruno Heiderscheid'in dün kulübe bir ihtarname göndererek, transferin gerçekleşmesi sırasında yapılan sözleşmenin ihlal edildiğini, buna dayanarak sözleşmeyi feshettiklerini belirttiğini söyledi.

Bruno Heiderscheid'in sözleşmenin 5.1 maddesini göz önünde bulundurarak sözleşmeyi feshetmeyi istediğini anlatan Mehmet Helvacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ancak sözleşmenin futbolcunun alacakları ile ilgili feshetme yetkisi 5.5 maddesinde açıkça yazılmıştır. Burada futbolcuya ödemelerde sürekli ihlallerin yapılması şartı aranmamaktadır. Zaten bir ödemenin gecikme sayılabilmesi için, ödeme tarihinden itibaren 90 günü geçmiş olmalıdır. Futbolcunun bu gecikme için 3 ihtarda bulunmasıve ayrıca 3 gün süre tanıması gerekmektedir. Tüm bunların yanı sıra, Galatasaray'ın Ribery'e Haziran ayı sonuna kadar tek bir kuruş borcu yoktur. Bütün ödemeleri yapılmıştır. Ayrıca, elimizde 30 Mart tarihlikendi beyanını taşıyın gecikmiş alacağının bulunmadığını belirten ihbarnamesi mevcuttur'' dedi.

10 MİLYON AVRO TAZMİNAT ARTAR'

Helvacı, Olympique Marsilya Kulübü'nün ve futbolcunun menajeri olduğunu iddia eden kişinin yaptığı bu girişimleri ile Galatasaray Kulübü'nu maddi manevi zarara uğrattığını ifade ederek, ''Futbolcunun geri dönmemesi halinde sözleşmede bulunan 10 milyon Avroluk tazminat artar'' dedi.

Bruno Heiderscheid isimli kişiye gelişmeler ne yönde olursa olsun tazminat davası açacaklarını kaydeden avukat Helvacı, Olympique Marsilya'nın da Galatasaray'ı zarara uğrattığını ve sözleşmedeki bu miktarın artacağını söyledi.

Helvacı, tüm bu şartlar altında Olympique Marsilya Kulübü'nün doğrudan duvara çarptığını ve hukuki açıdan açığa düştüğünü vurguladı.Olympique Marsilya kulübü ile pazarlık yapmalarının da sözkonusu olmadığını belirten Mehmet Helvacı, ilave tazminatları da alacaklarınaolan inancını dile getirdi.

Söz konusu menajerin bir süredir kendilerine sürekli olarak yazılar yazdığını ve kendilerinin de menajeri olduğunu ispatlamasını istediklerini anlatan Helvacı, ancak buna bir yanıt alamadıklarını söyledi.

Avukat Helvacı, son olarak taraftarlardan kendilerine güvenmelerini ve serin kanlı hareket etmelerini isteyerek, bunun sabıristeyen ve uzun bir süreç olduğunu sözlerine ekledi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Halil Mutlu'nun (B) numunesi de pozitif çıktı
 Beşiktaş, Volkan Ünlü ile anlaştı
 F.Bahçe: Biscan ile ilgilenmiyoruz
 Vınn! Ferrari kaçtı
 Kartal'dan tarihi imza
 Gitmem gerek
 Bu Sergen asla forma giyemez
 Şimdi sırada Ukrayna var
 Piston patladı
 Filede Hollanda'yı salladık yıkamadık
 Süreyya'ya çifte şok
 AiHM'e kadar yolu var
 Mondragon'u bırakmayın!
 Gol düellosu Almanya'nın
 Trabzon'u istemiyor
 Beşiktaş günlüğü
 Haber hattı
AHMET ÇAKAR
İşte size adil çözüm
Dört Büyükler ve Anadolu takımları...
HASAN SAYDAM
Maiden'e veda etmek
Bugün Veliefendi Hipodromunda...
Genç, güzel ve yalnız prenses
Genç, güzel ve yalnız prenses
İsveç Veliaht Prensesi Victoria hayallerdeki gibi bir hayat...
Bu tavuklar fetvalı
Bu tavuklar fetvalı
Bolu'daki Erpiliç Tavukçuluk, günde 180 binin üzerinde pilici...
Maradona'ya çalım attı
Maradona'ya çalım attı
Arjantin denince akla hep, Maradona ve Crespo gibi futbolcular...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu