kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kadınlar ve hayatın katları
Kadınlar ve hayatın katları

İnanılmaz yoğun bir hafta geçirdim. Bu yoğunluk sadece işlerimden değil aynı zamanda hayatımdaki birçok olayın üst üste binmesindendi. Her şeyden önce babam bir ameliyat geçirdi ve şükürler olsun ki başarıyla atlattı. Oğlum okulunun öğrenci değişim programı ile Almanya'ya gitti. Ben New York'taydım ve bu yazımı oradan yazıyorum. Bu benim bu ayki üçüncü Amerika seyahatim ve çok yorgunum. Yorgunluğun mutlulukla özellikle ruhunuzun dinçliğiyle birleştiğinde birdenbire silindiğini, yerini huzura bıraktığını, babamın ameliyatı sırasında annemde gözlemledim. Hani ben çok babacıyımdır ve hep yazılarımda, sohbet ettiğim meclislerde babamı methederim ya, bunun anneme ne denli büyük bir haksızlık olduğunu babamın hastalığı öğretti bana... Babam ameliyattan çıkmış biz hastanede yanındayız, annem sanki yeni aşık olduğu bir adamdan söz eder gibi, "Canım benim o, 40 yıllık aşkım. Tanrı bize onu bağışladı, daha ne isteriz" diyor. Babama bakarken ikide bir "İyi misin canım? Nasılsın bi'tanem?" gibi sözler sarf ediyor. Babam da bitkin ama mutlu gülümsüyor.

SİZ NEYİ SEÇTİNİZ?
Bütün bu gördüklerim bana Ahmet Altan'ın son kitabındaki bir hikayeyi hatırlattı. Altan, kitabında "Sizi hayatın çeşitli katlarında gezdiren, birlikte olduğunuz kadındır" diyor ve ekliyor: "Bir erkeği hayatın içinde kadınlar gezdirir, hayatın katları arasında kadınlar dolaştırır. Zevkli bir kadına rastlarsanız zevkiniz, bilgili bir kadına rastlarsanız bilginiz, esprili bir kadına rastlarsanız espriniz, zeki bir kadına rastlarsanız zekanız gelişir. Yeni huysuzluklar, kaprisler, kavga nedenleri, acılar da öğrenirsiniz. Hayat kutsal kitaplarda anlatıldığı gibi kat kattır. Babil'in asma bahçeleri gibi teraslar halinde yükselir. Bir terastan bir terasa sizi kadınlar götürür. Ve bugün durduğunuz teras, seyrettiğiniz manzara, gördüğünüz hayat yanınızdaki kadının terası, manzarası, hayatıdır. Hayatın hangi katında durduğunuzu yanınızdaki kadının durduğu kat belirler. Hayatınız, seçtiğiniz kadındır. Bir kadın değil, bir hayat seçersiniz." Evet, Ahmet Altan çok haklı. Onun bu deyişini, yıllar önce atalarımız daha bir halk diliyle "Bir kadın adamı rezil de eder, vezir de" diye özetlemiş. Benim babacığım doğru kadını bulmuş ve onunla doğru yürümüş. Biz onlar sayesinde, onların huzuru sayesinde huzurlu bir yuvada, mutlu bir evde büyüdük. Biz iki kardeş hiçbir zaman evimizde sesini yükselten, kocasına bağıran bir kadın görmedik. Annem babamın asabi zamanlarında bile alttan alarak hep onu sakinleştirdi ve bize gerekli olan huzurlu ortamı sağladı. Babam çok şanslıydı ki böyle sakin, yumuşak bir kadınla 40 yıl geçirdi. Ve umarım daha uzun yıllar yaşarlar.

ÇOCUKLAR DA ETKİLENİYOR
İnşallah hepiniz kendiniz için en doğru kadını bulursunuz. Çünkü yanlış yuvalarda maalesef sadece mutsuzluklar çıkmıyor ve ürettiğiniz ürünler yani çocuklarınız huzursuz, mutsuz ortamlarda büyüyor ve bundan çok etkileniyor. Ve saygısını yitirmiş çiftlerin yetiştirdiği çocuklar, çok daha mutsuz oluyor. Çünkü bir düşünün; çocukken bile anne babanızın birbirini sevip sevmediğini, aralarında bir aşk olup olmadığını çok net anlıyorsunuz. Benim anne babam şimdi nasıl el eleyse, bundan 20 sene, hatta 30 sene önce de el eleydi. Onlar birbirinin elini tutup yürüyünce ya da birbirini öpünce biz hep mutlu mutlu onları seyrederdik. Anneciğim, babamı böyle mutlu ettiğin için, ona iyi baktığın için, ona huzur verdiğin için, kardeşim ve ben sana hep minnettar olacağız. İyi ki varsın ve iyi ki böylesin. Umarım bütün erkekler senin gibi bir kadın bulurlar kendilerine ve hayatın hep yüksek, huzurlu, mutlu katlarında gezerler. Hep yemyeşil, güllerle bezenmiş terasları olur hayatlarının. Ve çocukları o yemyeşil güzel manzaralı huzurlu teraslarda büyür.

İLİŞKİ CADISI Ayşe Brav

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 35 yıllık macera bitti
 Yerine sevemem lütfen ısrar etme!
 Sokak kedileri organ bankası mı olacak?
 Kadınlar bu 'T'yi çok sevdi
 Top model oyunculuğu sevdi
 Haftanın Kitapları
 Dışarı Çıkmadan Önce
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
 İş yemeklerinde ne yemeliyiz?
 Yazın vücut A C E vitamini ister
 Türkiye'nin teknoloji üssü
 Sahra'ya hayat veren Nil
 Kadıköy'de festival başlıyor
 Mutlu aşk vardır
 Ayakkabılarımız Gucci ve Prada ile yan yana satıldı
 Kendine güven, gösterişli ve çekici ol
 Oyuncaklar da modayı yansıtır
 Bahçeleriniz güzelleşecek
 Çapkın Alfie sevimli Suki
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
ALİ POYRAZOĞLU
Kahkaha bir yeraltı...
FİLİZ AKIN
Eşlerin dayanışması
Aslında anlamalıydım. Doç. Dr.
SUNAY AKIN
Ne dediniz, yoğurt mu?
Cemal Reşit Rey,...
Gözlerimi de al
Gözlerimi de al
Filmin görkemi, öncelikle karşımıza her saniye inanılır, gerçek ve...
Bay ve Bayan Smith
Bay ve Bayan Smith
İşte Hollywood'un alabildiğine cilalı ama aynı ölçüde kof sinemasına,...
Bir yudum buzlu kahve ferahlatır
Bir zamanlar sadece köpüklü Türk kahvesini bilirdik. Şimdi espresso,...
Maalesef her otistik yağmur adam değil
* Tohum Vakfı'nı kurmak nereden aklınıza geldi?...
Minik rap'çiler şarkılarla trafik dersi veriyor
Doğuş Çocuk, İstanbul'daki ilköğretim okulları arasında trafik konulu rap...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.