kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SUSURLUK GİBİYDİ...
Gerçek niyeti kazayla gün yüzüne çıktı
'Beni hiç tehdit etmediler'
Yorulmaz'ın İntikamı Mı Alınacaktı

Kurt Kapanı

Çatışmada yakalanan Polat için şok iddia: Susurlukçu Oğuz Yorulmaz'ın intikamı için ünlü işadamını vuracaktı.

Kurtlar Vadisi'ndeki değil gerçek Polat bu... Turan Polat... Belinde tabancası, sırtında çelik yeleği, sahte kimliği, yanında bir çete sabıkalısı ve çalıntı otoyla eyleme giderken yakalanan eski polis...

NiLÜFER TURiZM'iN SAHiBi KAYAPALI
Sekiz yıl önce tefeci cinayetinden müebbet ceza alan ama afla çıkan Polat'ın yeni hedefi kimdi? Kendi ağzından kaçırdığı iddia edilen birkaç cümle bir işadamını işaret etti: Nilüfer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı.

HEDEFE YARIM SAAT VARKEN YAKALANDI
Polat'ın, Susurlukçu Yorulmaz'ın Bursa'da vurulduğu olaya oğlunun adı karıştığı için Kayapalı'yı hedef seçtiği öne sürüldü. Yakalandığı yer de Kayapalı'nın işyerine yarım saat uzaktı...


Gerçek niyeti kazayla gün yüzüne çıktı

Polisle çatışarak yakalanan eski polis Turan Polat ve arkadaşı için tüyler ürperten iddia: Öldürülen eski özel timcinin intikamınını alacaklardı.

Yalova'da yol kontrolü yapan güvenlik güçlerinin dur ihtarına uymayarak çatışmaya giren ve üzerinde çelik yelekle yakalanan eski polis Turan Polat ve arkadaşının hedefi belli oldu. Poliste yazılı ifade vermeyi reddeden Polat'ın, öldürülen eski özel timci Oğuz Yorulmaz'ın intikamını almak üzere, Nilüfer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı'ya yönelik bir eylem için gittiğini ağzından kaçırdığı öne sürüldü. Nilüfer Turizm tesislerine yarım saat kala yakalanan Polat ve arkadaşı savcılığa çıkartıldı. Barda yaşanan ölüm olayın ardından korumalarını değiştirerek arttırdığı ve daha sıkı korunduğu öğrenilen Hüseyin Kayapalı, "Gayet iyi korunuyorum. Ama barda yaşanan olay tamamen bir kaza. Bizimle ilgisi yok. Tehditte almadım" dedi.

DENETİME TAKILDILAR
Geçtiğimiz hafta bir kişinin ölümüyle sonuçlanan ve büyümeden engellenen olayların gerginliğini yaşayan polis, Yalova'ya 15 kilometre mesafede Güneyköy yakınlarında yol kontrolü yapıyordu. Bu sırada Bursa polisi de bir benzinlikte hırsızlık olayına karışan iki kişinin bu tarafa gelebileceğini belirterek, durumu Yalova'daki yetkililere bildirdi. Yol kontrolünde daha dikkatli davranmaya başlayan ekipler, akşam saat 18.00 sıralarında tehlikeli araç kullandığı içinİstanbuldan çalıntı bir arabayla yola çıkan iki kişi Yalovada polisin rutin denetimine rastladı. Dur ihtarına uymayarak kaçınca polisin uzun takibi başladı. Sonra iki aracı daha arka arkaya gasp ederek polisle çatıştılar. Ve bir direğe çarpıp yakalandılar. Bunlardan biri 23 yaşındaki sabıkalı Canip Kandemirdi. 155'e ihbar edilen 34 UL 5947 plakalı bir otomobili durdurmak istedi.

100 POLİSLE ÇATIŞTILAR
Ancak iki kişinin bulunduğu araç hızla uzaklaşmaya başlayınca, ekipler de peşine düştü. Yakalanacağını anlayan iki şüpheli, Kirazlı Sanayi Sitesi'ne girerek sahte plakalı araçlarını bırakıp, 16 ES 025 plakalı bir başka aracı gasp etti. Ancak polislerin geldiğini gören zanlılar, bu aracı da bırakıp yaya olarak kaçmaya çalıştı. Bu sırada peşlerindeki polislere de ateş ediyorlardı. Ancak operasyona katılan 100 polis peşlerini bırakmadı. Bunun üzerine iki zanlı bu kez 77 AY 379 plakalı üçüncü bir otomobili gasp etti.

ÇELİK YELEKLE YAKALANDI
Şehir merkezine doğru kaçmaya başlayan iki zanlı polislerin açtığı ateş sonucunda kullandıkları otomobille elektrik direğine çarparak durdu. Çevreleri sarılarak araçtan çıkartılan zanlılardan birinin Murat Recep Kalkavan sahte kimlikli 39 yaşındaki eski polis ve cinayet hükümlüsü Turan Polat, diğerinin de 23 yaşındaki sabıkalı Canip Kandemir oldukları anlaşıldı. Ancak polisleri şaşırtan, zanlılardan Turan Polat'ın çelik yelek giyiyor olmasıydı. Yapılan araştırmada, zanlıların ilk kullandıkları 34 UL 594739 yaşındaki eski polis Turan Polat cinayetten hüküm giyip afla salıverilmiş. Polat yakalandığında üstünde çelik yelek vardı. Polat yanındaki Kandemirle çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.plakalı aracın bir hafta önce İstanbul'dan çalındığı tespit edildi.

CİNAYET HÜKÜMLÜSÜ
Bu arada Yalova Emniyet Müdürlüğü, Turan Polat'ın Ekim 1997'de Bayrampaşa'da tefecilik yaptığı öne sürülen Kadri Gül'ü öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırıldığını ancak afla salıverildiğini belirledi. Polis ayrıca Canip Kandemir'in de 4422 sayılı çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmak, 6136 Silah Kanununa Muhalefet, suçlarından İstanbul Emniyet Müdürlüğünce arama kaydının bulunduğunu tespit etti.

SUSMA HAKKINI KULLANDI
Güvenlik güçleri, iki kişiyi soruşturmaya başladı ama, zanlılar 'Susma Haklarını" kullanacaklarını belirterek, ifade vermeyi reddetti. Polis, zanlıların kullandığı ilk otomobilde yaptığı aramada iki kar maskesi ve eldiven de buldu. Kovalamaca yapılan güzergahta yapılan ve zanlıların attığı belirlenen bir çantadan da sayısı açıklanmayan otomobil plakaları çıktı. Yaklananların intikam için geldiği öğrenilince Yalova polisi durumu Bursa polisine bildirdi. Hemen harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü de Oğuz Yorulmaz'ın cenazesine gelen isimleri tek tek araştırmaya başladı. Görüntüleri inceleyen polis zanlıların cenazeye gelip gelmediklerini ve bağlantılarını saptamaya çalışıyor.

İsmet ACAR-Umut TÜTÜNCÜ Burhan KAZMALI-BURSA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Petrolcüye yazlığında esrarengiz infaz
 Orhan Boran'la 60 yıl...
 Kendisi küçük mucizesi büyük
 Trabzonspor ödül getirdi
 Hidrojenli otobüs geliyor
 Su kuyusu saklambaç oynayan çocuğu yuttu
 Bebeğini kendine siper etti
 Yurdum insanı "uzay"da
 İşadamına şantaj yapan çete tutuklandı
 Swank, papağanlarıyla annelik provası yapıyor
 LÖSEV'de karne coşkusu
 Kızılay 137'nci yaşını kutladı
 Özerol yeniden yuvaya döndü
 Sayısal Loto
 Konserde bıçaklanıp öldürüldü
 Otogarda haraç çetesi
 Hastane bahçesinde dehşet
 Kaynar suyla işkence
 Kara Murat'ın düşmanı
 Uğurlu Van'ı büyüledi
 Şiddetli yaz yağmuru İstanbullu'yu şok etti
 İyi ki doğdun
 Başımız Sağolsun
 Alo SABAH İstanbul
REHA MUHTAR
Boğaz'ın lacivert geceleri...
Geçen gece Reina...
EMRE AKÖZ
Genç antropologlar
Ankara Üniversitesi...
MEHMET BARLAS
Reha Muhtar lüferlere mi özeniyor?
Reha Muhtar'la Yavuz...
İLKER SARIER
Bush'un dolması
Ülkemin başbakanı, Amerikan başkanı ile...
SAVAŞ AY
Taksi plakaları ve Hülya Avşar'ın müteharrik...
HINCAL ULUÇ
45 yıl sonra çalan telefon!..
Okurlarım arasında nasıl...
Ya kariyer ya para
Ya kariyer ya para
Emre Belözoğlu için Fenerbahçe ile Everton ve Newcastle arasındaki...
Finali U-17 gibi olsun: 1-2
Finali U-17 gibi olsun: 1-2
U-17 takımımız bir ay önce Avrupa Şampiyonu olurken ilk maçında...
Erdoğan: Zaten AB ailesindeyiz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD gezisini tamamlayarak dün akşam...
Ardahan'ın kaderini değiştirecek
CHP Ardahan Milletvekili Öğüt, geçen yıl ÖSS'de sondan ikinci olan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu