kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Reha Muhtar @ SABAH
 

Yanal'ı rahat bırakın

Milli Takım'ın 2006 elemelerinde üç maçı kaldı. Üçünü de kazanmak zorunda. Kazakistan maçı öncesi kamuoyunda konuşulan teknik adam değişikliği yapılmalı mı?
Dünyanın her ülkesinde futbol milyonlarca insanın keyifli zaman geçirme, tartışma, kendi kafasından o teknik direktörü atıp bu teknik direktörü getirme, o futbolcuyu atıp bu futbolcuyu getirme sohbetinin parçasıdır. Ama ilk katıldığı turnuvada dokuz maçta 16 puan alan, dört Avrupa çapında rakibinin ikisini altına almış bir takımın teknik direktörü her maçın sonunda bir daha, bir daha asılmaz. Asya takımlarını bilmiyorum ama Avrupa'da böyle bir olay sadece Türkiye'de olur. Kardeşim; rahat bırakın da görevlendirdiğiniz bir teknik direktör her sabah asılarak uyanmaktansa bir turnuvada yapabileceklerini yapsın.

* 2002'deki
Dünya Kupası'nda üçüncü olmuştuk. Seneye Almanya gibi Türkiye için her açıdan çok büyük bir fırsat olan ülkede düzenlenecek finallere gitme yarışındaki hocaya "Yapabileceğini yapsın" diye yaklaşmak Milli Takım'ı deneme tahtası haline getirir mi?
Asıl bunu söyleyenler Milli Takım'ı deneme tahtası yapmak istiyorlar. Her maçta teknik direktör değişir mi? Her 90 dakikanın sonunda kendisini asmak üzere bekleyen insanların önüne çıkan bir teknik direktör ve Milli Takım dünyanın neresinde görülmüş? Ersun Yanal dünya üçüncüsü bir takımı devralmadı. Ersun Yanal, Letonya'ya kaybederek 2004 Avrupa Şampiyonası finallerine gidemeyen bir takımı, gidilemediği ve başarısız olunduğu için devraldı. Birilerinin yapamadığını söylediler, "Gel sen yap" dediler. Şimdi yapar, yapmaz o ayrı konu. Ama yapacağı ya da yapamayacağı ortaya çıkana kadar herkes sesini bir daha çıkarmamak üzere kesmeli. Ve Türk Milli Takımı'nı desteklemeli.

* Hafta
içindeki yazınızla başlayan bir naklen yayın havuzu tartışması var.
Sevgili Yavuz Semerci'nin de, Türkiye'de bu işin kafa yorup Türk futbolunun ileriye gitmesini isteyen herkesin de, tüm kulüp başkanlarının ve futbolseverlerinin de bilmesi gereken bir şey var: 4 Büyükler dediğiniz takımlar para içinde yüzmüyorlar. Galatasaray'ın 140 milyon dolar borcu var. Beşiktaş'ın borç rakamı 40 milyon'dan başlıyor, bazılarına göre 50'yi bile geçiyor. Fenerbahçe'nin borçları da bundan aşağı değil. Bu kulüpler futbolla birlikte basketbol, voleybol, engelliler, boks, atletizm, yüzme, kürek, üstelik bayan ve erkek her dalda faaliyet göstermeye çalışıyorlar.
Avrupa'ya bakın. Avrupa'nın bütün büyük kulüpleri FC; yani Football Club. Türkiye'deki gibi futboldan kazanılan parayla bütün bu branşları subvanse etmek zorunda değiller.
Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray Türk sporunda devamlılığı sağlayabilmek için bu branşları büyük fedakarlıklarla sürdürüyorlar. Galatasaray basketbolda küme düşüyor, başkanı en ağır şekilde eleştiriliyor. Kimse sormuyor, hangi parayla basketbolu subvanse edeceksiniz? Ben Beşiktaş yönetimine girdiğimde sadece basketbola ayırdığımız bütçe 1.5 trilyondu. Bunun voleybolu var, engellisi var, yüzmesi, küreği, boksu, atletizmi...
Türkiye'de herkes oturup bir düşünmeli. 140 milyon, 50 milyon dolar borçlar sırf yöneticilerin başarısızlıklarından mı yapıldı? Herkes Alex'i, Anelka'yı, Carew'i, Jardel'i seyretmek istiyor. Sonra 34 maç karşılığı alınan 8 milyon dolarcık para çok büyük para geliyor. Yapmayın; yazıktır, günahtır!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ekmek arası bir buçuk köfte...   / 09-06-2005
 Havuzda boğuluyorsun Yavuz!   / 08-06-2005
 Allahsızlar...   / 07-06-2005
 "Ayağa kalkmayan Yunanlı olsun!"   / 05-06-2005
 Tayyip Erdoğan'ın içindeki hıçkırıklar...   / 05-06-2005
 ÇÜK'lerin ÇÜŞ'leri...   / 04-06-2005
 Sinir yapan kaybeder   / 03-06-2005
 Kendinizi çook ciddiye alıyüürsünüz...   / 02-06-2005
 Hagi'yi okudun mu ey Del Bosque   / 01-06-2005
 Çocuğumun annesine teşekkürlerimle...   / 31-05-2005
REHA MUHTAR
Yanal'ı rahat bırakın
Milli Takım'ın 2006...
KAZIM KANAT
Görevden kaçma Terim
Sadece üç fotoğrafı...
RECEP GİRGİN
Karne notları!
Okullar kapandı, talebeler...
Tuğçe'nin gerçek annesi benim
Tuğçe'nin gerçek annesi benim
Minik Tuğçe'nin gerçek annesinin kim olduğu tartışmaları sürerken,...
'İkinci Çernobil olur'
'İkinci Çernobil olur'
Uzmanlar uyarıyor: "1999'da yaşanan sızıntının bir benzeri yaşanırsa,...
Hem mütevazı hem entel
Hem mütevazı hem entel
Film yönetmenleri Lübnan İspanyol melezi egzotik güzel Yamila Diaz'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu