Patlıcan dolması
Patlıcanları soyup, tuzlu suda beklettikten sonra sıkın. Uzun uzun kesip, kızartın. Soğumaya bırakın. Başka bir tencerede 1 kaşık sıvıyağ ile kıyma ve soğanı kavurun. Pirinç ilave edip, 1 kahve fincanı su koyun. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp, içine tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin ve karıştırın. 1 komposto kasesine patlıcan dilimlerini dizin. 1.5 çorba kaşığı iç koyun ve dışarıda kalan patlıcanları üzerine kapatıp, fırın tepsisine ters çevirin. 1 kaşık salçayı, 1 bardak su ile karıştırın. Yavaş yavaş dolmaların üzerine ilave edin. En üste 1 dilim domates, 1 dilim biber koyup, kızgın fırında 5 dakika daha pişirin ve servis yapın.
Malzemeler * 3 adet patlıcan * 200 gr. kıyma * 1 kahve fincanı pirinç * 2 adet soğan * 1 çay kaşığı salça * 2 adet domates * 1 adet yeşil biber * 1 çorba kaşığı dolma fıstığı * Tuz, karabiber * Kızartmak için sıvıyağ
|