kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Küme düşen olmayacak'
'Küme düşen olmayacak'

Birinci Süper Futbol Ligi'nden düşen İstanbulspor'un Başkan Vekili Orhan Seyfi Güner, ''Yüzde yüz değil, yüzde bir milyon bu sezon küme düşen olmayacak. Bir şeyler var ki, bu kadar iddialı konuşuyorum'' dedi.Orhan Seyfi Güner, Futbol Extra dergisinin haziran sayısında yer alan röportajında önemli açıklamalarda bulundu.

Ligden düştüklerine inanmadığını belirten Güner, ''Düşürüldük'' demek istemelerine karşın bunun da ispatının kolay olmadığını belirterek, ''Bu konuda yok mu sunacağımız şeyler, var tabii ki... Bu takım daha düşmedi, kesinlikle düşmeyecek de... Bunu hukuka inanarak söylüyorum. Bu lig tescil edilemez. Bakın yüzde yüz demiyorum, yüzde bir milyon sonuç bu şekilde olacaktır. Bir şeyler var ki, bu kadar iddialı konuşuyorum. Çünkü bu sene ligin tescil edilmemesi gerekiyor''dedi.

Ortada mevcut bir yargı kararı bulunduğuna dikkat çeken Güner,
şöyle devam etti:

''Bu yargı kararı diyor ki, 'Ben genel kurul kararını iptal ettim.' Yani seçilmiş MHK'nın seçimini iptal ettim. Yargıtay da bunu onaylıyor. Sonra ne yapılıyor, yeni kanun çıkartılıyor. Hukukun ana prensibidir, yargı kararları işlevsiz kılınamaz. Peki eski MHK ne oldu, eski MHK'nın yaptığı işler ve işlemler ne oldu? Dayanaklarımızdan biri bu. Bir diğeri, eski MHK hakkında verilen bir yargı kararı var. Bu yargı kararı Yargıtay tarafından 30 Nisan'da Futbol Federasyonu'na tebliğ ediliyor. Futbol Federasyonu bu durumda beklemeden hemen genel kurul kararı alarak yeni MHK'nın seçilmesini sağlamalıydı. Ancak bunu yapmayarak 5 Mayıs'a kadar yeni kanunu bekledi. Bu da hukuka aykırı.''

'MAÇLARA İTİRAZİ KAYITLA ÇIKTIK'

Orhan Seyfi Güner, 3 Mayıs'ta federasyona bir ihtarname çektiklerini ve liglerden düşme uygulamasının 2004-2005 sezonu için kaldırılmasını, aksi takdirde hem ulusal, hem de uluslararası hukukta yargıya başvuracaklarını bildirdiklerini anlatırken, Sakaryaspor maçından itibaren de karşılaşmalara itirazi kayıtla çıktıklarını söyledi.

Maça çıkmadan önce federasyon temsilcisine, federasyona hitaben bir dilekçe yazıp verdiklerini dile getiren Güner, ''Trabzonspor maçından önce de liglerin tescil edilmemesine ilişkin Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtık. Liglerin tescili lig bitiminden sonra 1-2 hafta içinde oluyor. Mahkemeden bu nedenle ihtiyati tedbir talebinde de bulunduk. Çünkü ortada hem açıkça bir hukuka aykırılık, hem de telafisi imkansız zararlara yol açabilecek acil bir durum var. Biz öncelikle Türk hukuku içerisinde hakkımızı arayacağız. Olmadığı takdirde bu işi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne, FIFA'ya, uluslararası spor mahkemelerine götüreceğiz'' diye konuştu.

'BİZDEN KORKULMASAYDI BU HALLERE DÜŞMEZDİK'

Kirlenmiş olduğu herkes tarafından söylenen bir camianın içinde devletin tertemiz bir kurumunun bulunmasının, birilerini ürkütmüş olabileceğini iddia eden Güner, ''Devletin çok içinde olmasının istenilmediği bir alan bu. Evet ama TMSF'nin durumu burada çok farklı.Birileri kalkıp 'Geriye doğru vergi incelemeleri yapılacaksa federasyona anahtarı bırakırız' dedi. Birilerini rahatsız ettiğimiz düşüncesi her zaman zihnimizin bir köşesinde'' şeklinde konuştu.Güner, İstanbulspor'da geriye dönük yolsuzlukları araştırdıklarınıve vergilendirilmemiş kayıt dışı kazançlar tespit ettiklerine değinerek, sözlerin şöyle tamamladı:

''Şu ana kadar savcılığa 5 ayrı suç duyurusunda bulunduk. Petkov'un transferi, Mehmet Yozgatlı'nın transferi, kayıt dışı bilançoda görünen para ve para hareketleri var. Biz eski yönetim hakkında suç duyurusunda bulunduk. Türk futbolunda halının altına süpürülmüş çok şey var. TMSF olarak bizim İstanbulspor olayını araştırma yükümlülüklerimiz var. Kanunun bize verdiği bir görev bu. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Şu andageriye dönük olarak araştırmalarımız sürüyor. Biz sadece 2003 ve 2004 yılına dair kayıtları inceleyebildik. 2000, 2001, 2002 kayıtları gelirler kontrolörlüğündeydi. Bunları da istedik onlardan, geldi, şimdi onları da araştırıyoruz. Orada da bulduğumuz bütün hukuksuz durumları yine ortaya çıkartacağız. Denetçi arkadaşlar inceliyor, bazısaptamalar var.''

'FEDERASYON BİZİ TEHDİT EDİYOR'

Orhan Seyfi Güner ayrıca, yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu'nun kendilerini tehdit ettiğini ileri sürdü.Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtıkları davayı geri çekmemeleri durumunda İstanbulspor'un tescilini iptal etme tehdidinde bulunulduğunu savunan Güner, ''Bu İstanbulspor'a bir muhtıradır. Şu anresmi yazısı elimize gelmedi ama medyaya yansıdı. Kısa bir süre içindebizim de elimize ulaşır. Çünkü önce basına sızdırıp, sonra bize gönderiyorlar. Tehditkar ifadeler söz konusu. Yani İstanbulspor'u tamamen silmenin peşindeler. Ben eğer hakkımı normal yollardan alamıyorsam, adli yargıya gitmemden daha doğal ne olabilir? Bize başkaçare bırakmadılar'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Ragıp G.Saraylı oldu
 Okan Yılmaz BJK yolunda
 Komisyon raporu: Şike var
 Beşiktaş: 78 - Efes Pilsen: 73
 V.Manisa büyüklerle İzmir'de oynayacak
 Türk gibi oyna!
 Benim değil,bizim kader maçımız bu!
 Korkma saldır hislerinle...
 Havuz çatladı
 Kararı Federasyon yönetimi verecek!
 'Türkiye en zor grupta'
 Youla tam isabet
 Sociedad'dan Nihat sürprizi
 Figo boşta
 Fener'e Devler Ligi müjdesi
 WRC'de baba-oğul yarışacak
 Juanfran'a takas formülü
 Evim güzel evim
 Mirsad CSKA'dan intikamını alıyor
 Paris'te talihi döndü
 Şükür'süz olmaz
 Shakhtar son teklifini yaptı
 Rüyada gibiyim
 Luciano'ya talip çıktı
 Beşiktaş Günlüğü
 G.saray Günlüğü
 Haber Hattı
 maksat spor olsun
 Extra
VEDAT BAYRAM
Resti görmek
Fenerbahçe'ye karşı Türkiye Kupası'nı...
HASAN SAYDAM
Zor dostum zor
Yazımın başlığı, aslında , bugün Müşterek...
Tapınak gibi özel köşe!
Tapınak gibi özel köşe!
Başbakan Erdoğan'ın fanatiği olan işadamı Akar, kermesten açık...
Yeni TCK'lı hayat: Herkes beklemede
Yeni TCK'lı hayat: Herkes beklemede
İtalya'dan alınan ünlü Ceza Kanunu Avrupa Birliği ile uyum yasaları...
Hem mütevazı hem entel
Hem mütevazı hem entel
Film yönetmenleri Lübnan İspanyol melezi egzotik güzel Yamila Diaz'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu