kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
DJ Carl Cox'u kaçırmayın
Yoga yapmak için bir fırsat
Gürtel'in "3 Öğün"ü
Trakmak tiyatroyla yollarda
Teoman'ı Balans'ta dinleyin

7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?

Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım çünkü geriye onlar kalıyor. Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkar, kim bilir?.

21 Mayıs Cumartesi
Çay Yolu altyazıları Her cumartesi pazar kuruluyor. Tansaş'ın arkasında. Beton alan. Ağaçsız. Taze sebze, meyve. 676 Sokak köşesinden girince. Pazaryolu sonunda. Sola dönünce biraz ileride solda. İç ceviz, çok lezzetli. Kilosu 10 lira civarında. Minibüs güzergahı: Ulus, Sıhhiye, Gazi Hastanesi, Çay Yolu. 1.5 lira. Bangabandu Mucibirrahman Bulvarı devamında 'Aile Piknik Yeri' levhaları. Ankara. Günlük bilgisi: Yönetmen Andrey Tarkovski. 22 Mayıs 1980. "Bugün hayatımın günahını işledim. İki çift ayakkabı alıp 130 bin liret harcadım. Aptalca. Ne için bilmem?"

22 Mayıs Pazar
Zen yolu Trafiğe ve modern hayata ara vermek isteyenler için. Elektrik jeneratörle sağlanıyor. Telefon yok. Bazen cep telefonları bile çekmiyor. Çalar saat yok. Odaların çiçekli verandaları var. Ay ışığı ve yıldızlar had safhada. Bungalovlar ormanın içinde. Alternatif tatil yeri. Adı: Zendokan. Upuzun bir kumsal bol güneş. Gölgeli yerler de var. Datça'dan birkaç kilometre uzakta. Yerin adı "Domuz Çukuru". Zendokan buraya kurulmuş. Karadan eşeklerle ulaşabilirsiniz. Datça'dan tekneyle gidiliyor. Kurucusu Aikido hocası Mustafa Aygün. Mustafa Bey, Japonya'da eğitim görmüş, dersleri kendisi veriyor. Zendokan'la ilgili bilgi telefonu: (0216) 363 64 78. Datça. Ek ekonomik bilgi: Bir kişi yarım pansiyon 60-80 lira.

23 Mayıs Pazartesi
Yaşlı çınar ağacı Kocaman bir çınar ağacının gölgesinde. Zaten buranın adı eskiden Çınar Cafe'ymiş. Yeni adı: Park Cafe. Dışarıda ve içeride ahşap masalar. Masaların etrafında saksı içerisinde küçük çam ağaçları. Toz toprağın eksik olmadığı ve yollarda sürekli bir şeyler inşa edilen Sarıyer'de bir vaha gibi. Döner ayran 1,5 lira. Tam Sarıyer Evlendirme Dairesi'nin karşısında. Tel: (0212) 271 54 89. Sarıyer. Evlenmek için gerekli belgeler: Nüfus cüzdanı ve fotokopileri, ikametgah belgesi, sağlık raporu, 6 adet fotoğraf, nüfus kayıt örneği.

24 Mayıs Salı
Çağdaş sanatçı Klasik filoloji eğitimi alan Nihal Güres, ilk sergisini 1993'te Sabri Berkel'in teşviki ile gerçekleştirmiş. Sanatçı bu sergisi ile şunları söylüyor: "Sergimde zaman tünelinde yapılmış star resimleri var. Bunlardan birisi Hülya Avşar, sanki 1956'da Cannes Film Festivali'nde Picasso'yla tanışmış da onun fırçasından resmedilmiş gibi. Tabii bunlar birer yanılsama ve tekrardan oluşan bir reportre çalışması." 11 Haziran'a dek izlenebilir. Tablolar arasında Ajda Pekkan, Türkan Şoray, Tülin Şahin, Mona Lisa resimleri de var. Star.mar Sanat Galerisi- Vali Konağı Cad. Hacı Emin Efendi Sok. No: 48. Tel: (0212) 225 70 29. Nişantaşı.

25 Mayıs Çarşamba
Gemi sesleri ile kuş sesleri Piknik yeri gibi. Manzara Kanlıca'dan Beylerbeyi'ne kadar kuş bakışı. Boğazdan geçen gemiler oyuncak gibi görünüyor. Etrafta az da olsa sallanan gelincik kırmızıları. Kortel Korusu levhasını geçince. Kuş seslerine denizden, uzaktan gelen gemilerin pervanelerinin sesi karışıyor. Civardaki Boyalı Köşk Sokağı'nın Etiler tarafı sonunda pek çok Akasya ağacı var. Arnavutköy. Sokak istatistikleri bilgisi: Feriköy, Avukat Caddesi. No:1-73. Tek numaralılar tarafında 45 ağaç, çift numaralılar tarafında 38 ağaç var. İçlerinden sadece bir tanesi çınar.

26 Mayıs Perşembe
Bilinmeyen bir köy Şile'den merkeze girmeden sağ yolda. Oklar gösteriyor. Sarıkavak Köyü'ne varılıyor. Yeşillikler içinde. Kuş sesleri dolu. Şakayıklar var. Adları Sarıkavak şakayıkları. Çok temiz bir köy. Dereler, geniş, kocaman bir alan. Kahvesi var. Kahveden size etrafı göstermek için yardımcı oluyorlar. Alabildiğine yeşil alan. Peyniri meşhur. Sarıkavak Köyü. Şile.

27 Mayıs Cuma
Kuşlu şapkalar "Cumhuriyet Dönemi Kadın Şapkaları ve Başlıklar" adlı koleksiyon sergisi. Bir döneme tanıklık etmekle kalmayıp gelişimine katkıda bulunan ve en güzeli hala üretmeye ve öğretmeye devam eden, Olgunlaşma Enstitüsü'nün kurucularından Belkıs Özbek'in tasarladığı ve ürettiği şapkalar. Kuşlu şapkaları da var. Anadolu gelin başlıkları da. Yaklaşık 20 adet. 1950'lerden bu yana üretmekle meşgul. 1952'de Paris'te, 1961'de Berlin'de sergiler açmış. Sergi mekanının adı: Gaia Tasarım. Tel: (0212) 244 78 08. Cihangir. Sokak kültürü bilgisi: Genç bir kızın giydiği beyaz tişört üzerindeki yazı. "Nobody perfect (but me)."

Semra Aktaş

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Özgür ilişkiler insan doğasına aykırı
 Mankenliği doğru bulmadım
 500 modellik koleksiyon
 Şifon elbise altına kovboy çizmesi
 Kanımı kaynatan Cannes
 Poşetiniz yoksa 123 YTL ceza verebilirsiniz
 Artık razı olmayın lütfen
 Athena Bey ve arkadaşları
 Kayahan'ın ödül çekilişi Hisar'da
 Anlattığı tarihi sokaklarda yaşadı
 Tatlı kaçamaklar
 İki sergi dört restoran ve moda
 Hollywood yıldızı gibi görünün
 Kadınlar hep kaşmir giyecek
 Onlar profesyonel öğrenci
 Karma diyet
 Onu hayata sevgi döndürdü
 Akbabalar Türk Yunan dostluk köprüsü oldu
 İmaj her şey olabilir mi?
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Gemilerin kardeşliği
Başbakan Celal Bayar'a ulaştırılan...
Üçüncü Episod'la tüm efsane bütünleniyor
Üçüncü Episod'la tüm efsane bütünleniyor
Efsane bitiyor: "Star Wars" serisi altıncı ve son bölümüne kavuşuyor.
Şiddet ve dehşetin egemen olduğu filmler
Şiddet ve dehşetin egemen olduğu filmler
Ustaların en son filmleriyle yarıştıkları bu yılki festivalde,...
21. yüzyılın modern eczanesi
Hastaneler ve eczaneler, yarattığı soğuk ortam nedeniyle hemen...
Hiçbir Amerikalı star Türkiye'ye gelmek istemedi
Avrupa'da izlenme rekorları kıran 'Wetten, dass...?'ın (Bahse Var mısın?) ünlü...
Geleceğin ressamları
Burhan Doğançay'ın açtığı "Doğançay Modern Sanat Müzesi"nin koridorlarında, her...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.