kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ALMANYADA EĞİTMENLİK YAPMIŞ.... 1960 Yozgat doğumlu olan Hüseyin Akar, Tunceli, Mersin, Ağrı ve Yozgatta çalıştıktan sonra bir süre yurtdışına gitmiş. Akar, Almanyanın Ausburg kentinde bir Alman okulunda 5 yıl öğretmenlik yapmış.
Mucize öğretmen
Beden dersinde coğrafya eğitimi

Öğretmenin müthiş başarısı

Kayseri'de ilköğretim okulu öğretmeni Hüseyin Akar'ın beş öğrencisi ülke çapındaki sınavda ilk 10'a girdi. 30 öğrencisi de ortalamanın üstüne çıktı.

Mucize öğretmen

Adviye Ahmet Eminoğlu İlköğretim Okulu'nun öğretmeni Akar'ın 48 öğrencisinden 30'u seviye tespit sınavında 900 gibi Türkiye ortalamasının çok üstünde puan aldı.

Kayseri'de bir öğretmen imkansızlıklar içinde bir eğitim mucizesi gerçekleştiriyor. Bütün eğitimciler sınıfların kalabalığından şikayet ederken, Kayseri Adviye Ahmet Eminoğlu İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Hüseyin Akar, 48 kişilik sınıftan 30 öğrencinin 900 gibi Türkiye ortalamasının çok üzerinde puan almasını sağladı. Halen 5/D sınıfını okutan Hüseyin öğretmenin sınıfından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde yaptığı 'Ortak Seviye Tespit' sınavında Türkiye 2, 6, 7, ve 9'uncusu çıktı. Sınıfın sınavdaki başarı ortalaması ise 824 puan gibi rekor bir rakam oldu. Bu başarı üzerine önümüzdeki yıl birinci sınıfları okutacak Hüseyin öğretmenin sınıfı için şimdiden 300'e yakın aile kuyruğa girdi.

HER SINIFTA BİR DAHİ VARDIR
"Her sınıftan Türkiye'yi yönetecek bir deha çıkar" inancıyla çalışan Hüseyin Akar, öğrencileri arasında kesinlikle ayrım yapmıyor ve hepsine bir 'inci' gözüyle bakıyor. Sınıfta bütün öğrencilerin eşit olması için özen gösteren Akar, bunun için öğrencilerin sınıf içinde kullandıkları bütün materyallerinin aynı olmasını sağlıyor. Öğretmen başarmakta ve başarılı olmakta istekli olmalı ve insan sevgisini içinde hissetmeli" diyen Akar, ücretsiz etüt yapıyor, hafta sonu kurs veriyor. 48 kişilik sınıfta 10 dar gelirli öğrenci var. Hüseyin öğretmen bu sorunu da Okul Müdürü Aydın Kızılkaya'nın ve velilerin yardımıyla çözmüş. Velilerin desteğiyle "sınıf fonu" oluşturmuş. Fon şöyle işliyor: "Hayırsever veliler aldıkları hediyeleri mağazada bırakıyor. Emanet fişini Hüseyin öğretmen alıyor. Ertesi gün dar gelirli öğrenci, sınıf içerisinde elde ettiği bir başarı gerekçe gösterilerek emanet fişinin sahibi oluyor. Akar, fişini verirken, 'Annen ile birlikte gideceğin bu mağazada sana bir sürpriz var' diyor."

İŞTE SİHİRLİ FORMÜL
25 yıllık sınıf öğretmeni Hüseyin öğretmen başarısının sırrını öğretmen, öğrenci ve anne babanın birlikte yer aldığı 'yetki+sorumluluk+iletişim+empati=başarı' formülüne bağlıyor. Akar'ın genç öğretmenlerin örnek almasını istediği yöntemleri şöyle:

* YÜKSEK SESLE DERS ANLATILMAZ: Yüksek sesle ders anlatan öğretmenin, çocukların alıcılarını kapatacağına inanıyor. Çocukların anlayabileceği ses tonu ve sıcaklıkta ders anlatıyor.

* ÖDEVİN ÖDÜLÜ ÖĞRETMENİN KALBİ: Öğrencinin yapabileceği kadar değil öğretmenin okuyabileceği ve değerlendirebileceği kadar ödev veriyor. Ödev defterlerini her gün toplayıp kontrol ediyor. Eksiklerini defterin kenarına yazıp, eksiksiz ödevleri kalp gibi küçük çıkartmalar yapıştırarak ödüllendiriyor, 'bu kalp öğretmeninizin kalbi' diyor. Ödevini yapmayan öğrencinin defterinden kalpleri söküyor.

* SADECE DOLMAKALEM KULLANIYORLAR: Öğrencilerine matematik dahil hiçbir derste kurşun kalem ve silgi kullandırmıyor. Yaşamdaki hata kavramını öğrenmeleri ve yaptıklarının arkasında durabilmeleri için sadece dolmakalem kullandırıyor.

* VELİLERLE İŞBİRLİĞİ: Yeni öğrencilerinin aileleriyle tam bir işbirliği sağlıyor. Anne ve babalara ders programında hedeflerinin neler olduğunu anlatıyor.

* GRUPLAR HALİNDE ÇALIŞIYORLAR: 4'üncü sınıfa kadar öğrencileri her ay değiştirerek, çalışma grupları oluşturuyor. Öğrencilere arkadaşları not veriyor.

* ÖĞRENCİYİ AKTİF HALE GETİRİYOR: 4 ve 5'inci sınıfta çocukların ilgi alanlarına göre 'Kubaşık Etkiletişim Metodu' uyguluyor. Buna göre, öğrenci yüzde 90 aktif hale geliyor.

Cengiz UYSAL / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 75 yıllık yasanın kurbanı oldu
 'Sarayın asıl sahibi halk
 Ağlama Duvarı gibi
 Meryem Ana Süryani Kilisesi ayine hazır
 Vatandaşa da 'küsurat' affı
 Böbrek uğruna gittiği o diyarda kalbi durdu
 Kerametin altı ve üstü tartışması
 Pamuk şeref üyesi
 Muhabire ihbar gözaltısı
 20 terör mağduru için ödeme
 Komşuda 'soykırım' yürüyüşü
 RTÜK pornografik kanalların yayın buketinden çıkarılmasına...
ERDAL ŞAFAK
Tehlike çanları
Başbakan Erdoğan'ın aklında erken seçim...
ALİ KIRCA
Papazın Çayırı'nda ezeli rekabet!
Papazın Çayırı'nın...
YILMAZ ÖZDİL
Biz Pekin ördeği miyiz?
IMF Başkan Yardımcısı Anne...
MEHMET ALTAN
Bir resim çizdim...
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Ahmet...
ERGUN BABAHAN
Çifte standart
Kamu otoriteleri banka sahiplerini "iyi...
Saddam çıplak
Sun gazetesi devrik Irak lideri Saddam'ın iç çamaşırlı fotoğraflarını...
Türk seçmen Schröder diyor
Almanya, Başbakan Gerhard Schröder'in başında bulunduğu Sosyal...
Kupa motivasyonu
Kupa motivasyonu
Şampiyonluk kupası stada gelirse F.Bahçe, 100 yaşındaki rakibinin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu