kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yavaşça aktarılmalı
Şarap karafta sunulur
Yavaşça aktarılmalı

Yavaşça aktarılmalı


Eski şarapların dekante edilmesinin ardında yatan en önemli neden, yıllanmış şaraplar içinde oluşan tortudan kurtulmak isteği. Bu durumda, şarabı hızla okside edip ömrünü hızla sonlandırmamak için, geniş gövdeli karaflar yerine fazla bombeli olmayan, daha "şişemsi" karaflar tercih edilmeli. Bir şarap nem oranı yüksek mahzenlerde yıllandırılmışsa, etiketi ve mantarları küflenir, itici bir görünüş alır. Şişeyi tuttuğunuzda, ellerinize küf kokusu siner. Bu gibi durumlarda da şarap dekante edilmelidir. Özellikle tortu bağlamış eski şaraplar, açmadan 14 saat kadar öncesinden itibaren dik durumda bekletilmelidir. Dekante ederken, şarap, şişeden karafa yavaş yavaş akıtılır. Şarabın, karafın iç yüzeyinden yavaşça, ince bir tabaka halinde süzülmesi sağlanır. Şişe dibindeki tortunun karafa aktarılmamasına da özen gösterilir. Zira şarabın tortusu gözü rahatsız ettiği gibi, hafif acımsı tadı da şarabın son yudumlarını olumsuz etkiler.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Kadeh içkinin tadına tat katar
 Anadolu'dan dünyaya şarap turu başlıyor
 Tekila yıllar sonra geri döndü
 Bir film şarap kurtaracak
 Kalbiniz için iki kadeh yeterli
 Baharatlı ya da fesleğenli çikolata denediniz mi?
 Hangisi sahte hangisi hakiki?
 Tarihi yalıda evlenmek hayal değil
 Turizmimiz Rus ruleti gibi
 Okyanus ıstakozları markette
 Ultra lüks harman viskiler
 Clinton da burada puding yedi
 Farklı Mekanlar Denemek İsteyenlere
 Yunan mutfağı İstanbul'da
 Bağcılara üzümü öğretecek
 Hakikat şarapta gizlidir
 Romun yeni hedefi Türkiye
 Alkolü az aroması çok hoş
 Film değil sanki tadım kursu
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
İstanbul'da kahve içmek bile ayrı keyif
İstanbul'da kahve içmek bile ayrı keyif
Ünlü tasarımcı Hüseyin Çağlayan, haziran ayında başlayacak dünyanın...
Beşiktaş'ı şampiyon yapan Dişi Kartallar
Beşiktaş'ı şampiyon yapan Dişi Kartallar
Beşiktaş Bayan Basketbol Takımı, Fenerbahçe'yi büyük bir farkla...
İki sergi dört restoran ve moda
Yine en sevdiğim şehir New York'taydım. Lütfen kıskanmayın ki tekrar...
Hollywood yıldızı gibi görünün
Hepimizin hayran olduğu beyazperdenin ünlüleri gibi giyinmeyi kim...
Komşu ülkeden soğuk ve insan manzaraları
Votka Limon, bir yanıyla aşırı duygusallıktan sıyrılmış bir Emir Kusturica...
Zoraki porno yönetmeni olanlar
1970'lerde dünyada patlak veren "Cinsel devrim" İspanya'ya da ulaşmış ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.