kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Levent Tuzemen @ SABAH
 

'Benim iki diplomam federasyonda asılı'

Bir Çin atasözü şöyle der: "Merdivenleri çıkarken etrafındakilere iyi bak. İnerken yine onları göreceksin."
Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy'un dün doğum günüydü... Levent'teki ofisinde çalışanlar sürpriz bir minik parti hazırlamışlardı. Ben de bu davete çağrılanlar arasındaydım. Ancak kimin geleceğini bilmiyordum. Bir grup görsel ve yazılı medya ile eşi, kızı, yakın dostları sürpriz partinin konuklarıydı. Yani Ulusoy'un mutlu gününde yanında merdivenleri çıkarken gördüğü dostları vardı. Bazıları ise "Ulusoy'la yanyana görünürsek işimizden oluruz" endişesiyle gelememişti. Haklıydılar... Çünkü Ulusoy dönemi bittikten sonra 100'ün üzerindeki federasyon çalışanı kapı dışarı edilmişti.
TBMM'de kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Sezer tarafından da onaylanan yasa gereği "Federasyon Başkanı artık üniversite mezunu olacak" idi. Bu yasa Ulusoy'un önünün kapandığının bir işaretiydi. Ulusoy bugün Türkiye'nin önemli ailelerinden birinin oğlu. Paraya da şöhrete ihtiyacı yok. Bugün Ulusoy'un önünü tıkayanlar Türk futbol tarihine göz attıklarında onun döneminde kazanılan başarıları görünce utanmayacak mı? Ne yazık ki; Türkiye çarpıklıklar ülkesi. Lise mezunu bir kişi vali, milletvekili, bakan, başbakan olabiliyor ama Federasyon Başkanı olamıyor.
Haluk Ulusoy'la duygusal ve gerçek dolu bir söyleşi yaptık. Kırgındı ama asla öfkeli değildi. İlk sözü, "Ben ne kadar önemli bir adammışım. Futbol Federasyonu makamını Cumhurbakanlığı makamının düzeyine getirdim" oldu. Ardından da zembereği bozulan saat gibi konuşmaya başladı. İşte Ulusoy'un çarpıcı açıklamaları:

Benim
başarılarım ortada...
Benim diplomamın olmadığı söyleniyor. Ayıp. Federasyonda iki tane diploma asılı duruyor. Birinin adı: Dünya Kupası Üçüncülüğü... Diğerinin adı: Konfederasyon Kupası Üçüncülüğü... Benden önce 35 federasyon başkanı görev yaptı. İçlerinde üniversite mezunu insanlar vardı. Benim ulaştığım başarılara ulaştılar mı? Ben kendimi Türk futboluna adadım. Yüreğimle, cesaretimle ve beynimle hareket ettim. Bu işler, "Şu maddeye bakalım" şeklinde yürümez yürümüyor da zaten...
Dünya üçüncüsü olduğumuzda futbolculara 150'şer bin dolar prim verdik, "Bu paraları nasıl verirsin?" diye ortalığı ayağa kaldırdılar. 70 milyona büyük gurur yaşatan o futbolculara helal olsun. Bana saldıranlar şimdi Ukrayna maçına 100 milyar, Yunanistan maçına 120 milyar prim verdiler ama sonuç hüsran oldu. O zaman "Nasıl veriyorsunuz?" diye hesap soran çıkmadı. Ulusoy verseydi eleştiri okları havada uçuşurdu.

Sebat-Kayseri
kararı skandal
Sebat-Kayseri maçında skandallar yaşanıyor. "Teşvik, şike" deniyor. Skandal, "Bahis olayı" diye örtbas ediliyor. Federasyon hiç araştırma, soruşturma yapmadan skandalı, "Bu olayla Kayserispor'un hiçbir ilişkisi yoktur" şeklinde açıklayıp halının altına süpürüyor. Üstelik kaleci Hakan'a da 90 milyar lira centilmenlik ödülü veriliyor. Hakan düne kadar kayıptı. Bu para nasıl veriliyor? Yarın bir başka futbolcu çıkıp, "Bana şike teklif ettiler kabul etmedim, size bildiriyorum" suistimali yaparsa ne olacak? Bu oyuncu Hakan gibi parayla mı ödüllendirilecek? Yol olur yol.
Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da oynanacaksa bu zafer benim federasyonumun zaferidir. Çünkü ilk yazılı başvuruyu ben yaptım ama asla kağıt üzerinde bırakmadım. Talibin takipçisi oldum, dostluklarımı kullandım. Allah, Şenes Erzik'ten razı olsun. Yaptığım çabalardan dolayı bana bir tek Şenes Bey teşekkür etti.

"Bıçakcı
özür dilerse..."
Bugün Şenes Erzik eğer UEFA Başkanlığı'na adaylığını açıklamıyorsa bunun nedeni federasyondur. Çünkü arkasında durmuyor. Ben görevde olsaydım bütüm gücümle ve desteğimle, "Yürü Şenes Bey arkandayız" diyerek desteklerdim. Şenes Bey'in hizmetleri unutulur mu?
Benim döneminde kendi kurumlarımla asla kavgam olmadı. Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı ile Tahkim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Samim Ünan 6 aydır birbirleriyle konuşmuyorlar. Samim Bey, "Bıçakcı benden gelir özür dilerse o zaman barışırım" diyor. Ne oldu da Samim Bey özür şartını koyuyor?
Yasaya göre üniversite mezunu olmayan Haluk Ulusoy bir daha Türk futbolunu yönetmeye talip olamayacak. Biz hizmet veren insanların önünü tıkıyoruz. Bir konuya parmak basayım; Dünya futbolunun eski iki önemli starı Beckenbauer ile Platini lise mezunu olmalarına rağmen UEFA Başkanlığı'na soyunuyor. Üstelik o Beckenbauer, Daum'un Alman Milli Takımı'nın başına gelmesini engellememiş miydi?. Ne diyelim böyle başa böyle traş.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 En iyisi Hakan   / 02-05-2005
 Kulübeler mezar gibi!..   / 30-04-2005
 Ribery'yi kullanmak   / 25-04-2005
 Tarihi fırsatı kaçırmayın   / 23-04-2005
 Rövanş niyetine   / 21-04-2005
 Kabze'den sonra   / 17-04-2005
 G.Saray, 'Ben bilirim' inadının kurbanı oldu   / 16-04-2005
 Aslan havlu attı   / 11-04-2005
 Luxemburgo modelini Hagi de uygulamalı   / 09-04-2005
 Baş sorumlu Hagi   / 04-04-2005
GÜRCAN BİLGİÇ
Zombilerin dönüşü
Fenerbahçe'nin ikinci sene de...
HASAN SAYDAM
Hipodroma buyurun...
Türkiye Jokey Kulübü Yönetimi,...
LEVENT TÜZEMEN
'Benim iki diplomam federasyonda asılı'
Bir Çin atasözü...
Annenin acı vedası
Annenin acı vedası
Tüp bebek yöntemiyle üçüz doğurduktan sonra 50 gün can çekişen Ender...
Ağrı Dağı Efsanesi
Ağrı Dağı Efsanesi
Savaş Ay'la A Takımı'nın başlattığı 'Ağrı Dağı Efsanesi' gerçeğe...
Öldüren karışım
Öldüren karışım
13 yaşında keşfedilen Brezilyalı güzel Adriana Lima için, 'Sanki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu