kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BABASININ OMUZLARINDA İZLEDİ: Kadıköy Meydanında 60 bin kişinin katıldığı mitingde çocuklar da vardı. Anne ve babalarıyla mitinge gelen küçükler yorgunluklarını babalarının omuzlarında giderdi.
Karnaval havasında
Yurtta 1 Mayıs
İzmir'de patlayıcı bulundu
...Notlar...
Taksim'e çıkanlar gözaltında

İstiklal Marşlı 1 Mayıs

Yurt çapında 1 Mayıs kutlamaları olaysız geçti. Meydanlar karnaval yeri gibiydi. Kadıköy'deki miting İstiklal Marşı'yla başladı. En önemli gerilim Taksim'de yaşandı. İzinsiz gösteri yapmak isteyen gruptan 47 kişi gözaltına alındı.

Karnaval havasında

Yurt çapında 1 Mayıs kutlamaları birkaç küçük olayın dışında karnaval havasında geçti. Kadıköy'de İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalara 60 bin kişi katıldı.

Kadıköy'de 1996 yılında 3 kişinin hayatını kaybettiği 1 Mayıs kutlamalarından tam 9 yıl sonra gerçekleştirilen kutlamalar bayram havasında geçti. Yaklaşık 60 bin kişinin doldurduğu Kadıköy'e bu kez coşku ve kardeşlik hakim oldu. DİSK, KESK, Türk-İş ve Hak-İş'in de aralarında bulunduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi'nce Kadıköy İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 60 bin kişinin katıldığı miting alanına Kadıköy Vapur İskelesi ile Tıbbiye Caddesi olmak üzere 8 ayrı güzergahtan giriş yapıldı. Göstericiler, Haydarpaşa, Altıyol ve Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi olarak belirlenen toplanma noktalarına, sabah 09.00'dan itibaren gelmeye başladı. Sendika, siyasi parti ve çeşitli demokratikDÜKKÂNLAR KAPALIYDI: Kadıköydeki Altıyoldan rıhtıma inen cadde bariyerlerle kapatıldı ve sadece yolun iki tarafındaki kaldırımlar yaya geçişine açık bırakıldı. Altıyolda iki simitçi hariç tüm dükkânların kapalı olduğu gözlendi.  kitle örgütlerinin pankartları altında buluşan göstericiler kortejler halinde Kadıköy İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçtiler. Haydarpaşa'da toplanan yaklaşık 20 bin DEHAP'lı ise alana Öcalan fotoğraflarını taşıyarak girdiler. Üzerlerinde DEHAP İstanbul İl Örgütü yazan gençler ceplerindeki nüfus cüzdanlarını çıkarıp "Kimliksiz yaşamak istemiyoruz" diye slogan attılar. "Halklar ve Özgürlükler Cephesi" pankartı taşıyan grup ise giydikleri özel kostümler ve kızıl flamalarla askeri nizamda yürüyüş yaptılar. Yaklaşık 200 kişilik grup ölüm oruçlarında hayatını kaybeden tutuklulaların fotoğraflarını taşıdılar.

AKBAYRAM KONSER VERDİ
Kalabalık nedeniyle tüm gruplar alana giremeden saat 12.00'de miting başladı. İstiklal Marşı'nın okunması ve "Ruhi Su DostlarCHE YİNE GÖZDEYDİ: Kadıköy Meydanı dün tam bir karnaval havasındaydı. Eşçinseller gökkuşağı, anarşistler kara renkli bayraklarıyla mitinge renk katarken, Che resimli tişörtler her zamanki gibi göstericilerin vazgeçemediği kostümdü.  Korosu"nun 1 Mayıs Marşı'nı seslendirmesiyle başlayan kutlama, 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Musa Çam, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Genel Başkanı Sami Evren'in konuşmalarıyla devam etti. DİSK Başkanı Çelebi, AKP'yi eleştirirken, KESK Başkanı Evren, özelleştirmelere karşı genel grev tehdidinde bulundu. Hak-İş Başkanı Uslu ise "Toplumsal barış dinamitleniyor" dedi. Konuşmalardan sonra Edip Akbayram konser verdi. Saat 14.30 sıralarında ise miting alanında dağılmalar başladı. Kortejler bu kez dağınık olarak alandan çıktı. Göstericiler toplanma noktalarında kendilerini bekleyen otobüslere binerek, Kadıköy'den ayrıldılar.


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Çiftçi ayakkabısıyla kral oldu
 A Takımı 'Ağrı Dağı Efsanesi'ni diriltiyor
 Kıyametin tarihi kılıçta gizli
 Nostradamus bile onun yolunda gitti
 'KKTC'nin en büyük sorunu Asil Nadir'
 Paskalya bayramı kutlandı
 Polis şefinin evi polis memuruna dağıtılacak
 'Töre'ye karşı duyarlılık kampanyası
ERDAL ŞAFAK
Siyasete veda
"Kamu, bilgeliği sevmez" der Platon o ünlü...
ÖMER LÜTFİ METE
Yüz elli yıllık atlatma haber
IMF ile yollarını...
UMUR TALU
Tartışmalı pozisyon
Tarihçinin de işi...
ERGUN BABAHAN
Biraz da iyimserlik gerek
Türkiye kimilerinin ısrarla...
MEHMET ALTAN
İnternet ve Taliban...
Bizim orta öğrenimde, sınıflara...
'O bir sembol'
İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres'e göre Erdoğan, Ortadoğu'da...
Arabuluculuk yapmaya hazırız
İsrail'e Filistin'le ilişkilerinde 'arabuluculuk' öneren Erdoğan,...
İnadına Şükür
İnadına Şükür
G.Saray, Fener'den 7 puan gerideydi. Zorlu Malatya deplasmanında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu