kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
YETENEK AVCISI: Yıllarca G. Sarayda oynayan Ali Yavaş,kulübün geleceğini hazırlıyor. Yandakilerin yanı sıra Cihan Can ve Onur Zaim gibi isimler de onun yetiştirdikleri...
Manav karpuzdan, biz futbolcudan iyi anlarız
Mülayim Erdem
Cafercan Aksu
Özgürcan Özcan
Arda Turan
Uğur, şansını iyi kullandı

Manav karpuzdan, biz futbolcudan iyi anlarız

Bu sözler Galatasaray'ın Altyapı Sorumlusu Ali Yavaş'a ait. Fatih Terim'le birlikte attıkları temelin meyvelerini alıyorlar. Yetiştirdiği gençler daha şimdiden birçok takımın gözdesi oldu.

Galatasaray Florya Metin Oktay tesislerinin hemen girişinde binaya giren genç çocuklar bir yandan birbirleriyle şakalaşırken bir yandan da az önceki antrenmanın yorgunluğunu atmak üzere duşlara doğru yöneliyorlar. Bu sırada odasından bir baba şefkatiyle çıkan Galatasaray'ın Altyapı Sorumlusu Ali Yavaş genç futbolculara acele etmelerini terlerinin üzerinde kurumamasını söylüyor. Ona karşı bir baba sevgisinin yanı sıra derin bir saygı da göze çarpıyor. Bundan yaklaşık üç yıl önce yeni bir yapılanma sürecine girdiklerini söyleyen Ali Yavaş yetiştirdiği her bir futbolcu için ayrı ayrı gurur duyuyor. Fatih Terim'le birlikte böyle bir altyapı projesinin temelini attıklarını ekleyen Yavaş aynı ciddi yürüyüşü Hagi ile devam ettirmekten çok memnun. Her sezon başında psikolog, antrenörler ve sağlık ekipleriyle birlikte bilimsel bir program hazırlayan Galatasaray her yıl Yavaş'ın deyimiyle paket paket A Takım'a futbolcu yetiştiriyor.

TERİM'LE BAŞLADIK
"Önce Sabri, sonra Cafercan, Özgürcan, Uğur, Mülayim, Arda ve Cihan ile daha pek çok isim A kadroya girdi. Başarımızın en güzel kanıtı işte bu çocuklar" diyen Yavaş'a göre A takımının teknik direktörünün altyapıdan gelen gençlere bakış açısı çok önemli. Tesise seçme için gelen ve daha sonra takıma giren küçük futbolculara ilk iş olarak Galatasaraylılık örf ve adetleri öğretiliyor. Daha sonra en iyi antrenörlere teslim edilen bu çocuklar okul hayatlarından özel hayatlarına kadar her konuda desteklenerek yıldız bir futbolcu adayı haline getiriliyor. Yavaş, "Galatasaray'ın istikbali emin ellerde. Çocuklarımız bu büyük yükü üstlenip uzun yıllar hizmet verecekler" diyor. Galatasaray'ın altyapısı PAF Takım (18 ile 20 yaş), Süper Genç Takım (17 yaş), B-Genç Takım (15- 16 yaş) , Yıldız Takım (13-14 yaş), Minikler (Minik 1 ve Minik 2) 10- 12 yaş arasında diye ayrılıyor. Tüm bu kategorilerde ise toplam 137 futbolcu bulunuyor.

ŞAMPİYONLUK ARAÇ
Oynadıkları her kategoride şampiyonluğu tadan bu çocuklar için şampiyonluğun sadece bir araç olduğunu söyleyen Yavaş şöyle devam ediyor: "Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra uluslararası alanda da altyapı takımları olarak şampiyonluklarımız var. Avrupa'daki turnuvalara katılmamızın amacı sosyal yönlerini güçlendirip, bilgilerini ve görgülerini arttırmak. Çünkü yarın öbür gün Galatasaray'la Avrupa'da top koşturup onların futbol sosyetesinde oynadıkları zaman zorlanmasınlar." Futbolcunun kumaşından gelecekte nasıl bir oyuncu olduğunu anladıklarını söyleyen Yavaş, "Manav karpuz, kavundan anlıyor. Biz de futbolcudan anlıyoruz. Galatasaray'da 7 yaşında bile futbol oynayan çocuk var. Gerçi 10 yaşından sonra lisansları çıkıyor olsa da daha o yaşlardan itibaren oynadıkları futbolla bize ileride nasıl bir futbolcu olacaklarına dair ipucu veriyorlar. Yanılma payımız elbette var. Futbolcuyu taş gibi düşünün. İşleyip, pırıl pırıl, A takıma teslim ediyoruz" diyor. Yavaş, "Altyapıya artık herkes çok değer veriyor. Fenerbahçe, Beşiktaş, Gençlerbirliği, Trabzon gayet iyiler. Hele ki bu ekonomik krizlerde bununla kimse baş edemez" diye de ekliyor.

İnci Döndaş Dilek sancılı


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Dövmeyin sevin emri
 Aylarca mektup bekledi ama...
 Maden ocağında grizu faciası
 Doktorlar iş bıraktı
 Alpogan: Öcalan için hazırlık yapıyoruz
 Ermeniler'e Ermeni'den verilen yanıt
 AB'den Baydemir'e Öcalan nasihati
 Yunanlı profesör: Ege Yunan gölü değil
 Başmüzakerecilikte Aydın öne geçti
 ABD Ermeni sorununda elinden geleni yapacak
 Koçaryan: İleriye bakmalıyız
 Ömer Dinçer artık attığını vuruyor
 Hükümet basın için geri adım atmıyor
 Meclis Onur Ödülü Prof. Gazi Yaşargil'in
 Adli Sicil Kanunu değişiyor
 Bebeklerine yine kavuşamadılar
ERDAL ŞAFAK
Putin'in devrim korkusu
Eski Sovyet...
ÖMER LÜTFİ METE
'Türkiye'nin Yirminci Yüzyılı'
21. yüzyıldan seneler...
UMUR TALU
Az zamanda büyük iş!
Öleceksin...
Çünkü böyle...
Başkan çatıdan kaçtı
Devlet Başkanı Gutierrez, Yüksek Mahkeme'yi feshedip yargıyı eline...
Sol partiler erken seçim istiyor Silvio direniyor
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, koalisyon ortağının...
100 Yılın finali
100 Yılın finali
9 kişi kalan Fenerbahçe, Denizli'yi penaltılarla devirdi... 11...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu