kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
O İNSANLAR NEREDE? LÜTFEN BİZE YARDIM EDİN!... Yakup Yılmazın  oğlu Murat , kızı Esen ve eşi Firdevs Yılmaz , 8 dakika boyunca olanları izleyenler şimdi neredeler? diye soruyor.
Acılarına 'tanık' arıyorlar
'Türkiye'de tanık olmak bir eziyet'

Bir tanık arıyoruz

Tatilden dönerken TIR şoförüyle çıkan tartışmada, TIR'ın altında feci şekilde ölen Yakup Yılmaz'ın ailesi görgü tanıklarından yardım bekliyor. Oğlu Murat, "8 dakika süren olayı birçok kişi izledi" dedi.

Acılarına 'tanık' arıyorlar

İsa Yılmaz'ın üzerine sürdüğü TIR'ın altında can veren Yakup Yılmaz'ın ailesi, olayı görenlerin tanıklık etmek istemediğini söylüyor.

11 Nisan günü, TEM otoyolunda çıkan 'yol verme' kavgasında İsa Yılmaz'ın üzerine sürdüğü TIR'ın altında kalarak hayatını kaybeden 60 yaşındaki Yakup Yılmaz'ın ailesi 'tanık peşinde'!.. Olayın ardından TIR şoförü İsa Yılmaz tutuklanarak cezaevine konuldu. Ancak acılı ailenin sıkıntıları bitmek bilmedi. TIR şoförüne en ağır cezanın verilmesini isteyen Yakup Yılmaz'ın ailesinin en büyük sıkıntısı yaşananlara 8 dakika süreyle tanık olan onca insandan hiç birinin tanıklık etmeye yanaşmıyor olması.

KANSERİ BİLE YENMİŞTİ
Yakup Yılmaz olaydan birkaç gün önce, eşi Firdevs Yılmaz, 35 yaşındaki oğlu Murat Yılmaz ve 32 yaşındaki kızı Esen Yılmaz ile eşinin kız kardeşi, eşi ve çocuklarıyla Silivri Selimpaşa'daki yazlıklarına gittiler. Yakup Yılmaz, 14 ay önce beynindeki tümörüaldırmak için ameliyat olmuştu. Sağlığı her geçen gün iyiye gidiyordu. Doktorlar hastalığı artık atlattığını bile söylemişti. Yılmaz Ailesi'ni acıya boğan olay ise yazlık dönüşü otoyolda meydana geldi. Sol şeritte seyreden TIR şoförü İsa Yılmaz tarafından sıkıştırılan, Yakup Yılmaz'ın yeğeni 28 yaşındaki Deniz Karabulut kornaya basınca TIR şoförü Yılmaz'ın küfür ettiğini söylüyor. Karabulut, "Küfür etmeyi sürdürünce durmasını işaret ettim. Durdu. Ben de arabadan inerek TIR'ın yanına gittim. Kapıyı açtım, elindeki bıçağı üzerime salladı. Kendimi korurken elim parçalanmış. O arada kapıyı kapattı ve TIR'ı sürmeye çalıştı. Beni çevredekiler hastaneye götürdüler" diyerek olayın nasıl başladığını anlatıyor. Sözü alan Yakup Yılmaz'ın eşi Firdevs Yılmaz ise, "Biz bu olayın sonunayetiştik. Herkes TIR şoförüne jandarmayı beklemesini söylüyordu. TIR'ın önünde dört kişi olmasına karşın şoför koca TIR'ı üzerlerine sürdü. Diğerleri kendisini kurtardı ama eşimi gözümüzün önünde 1 kilometre sürükledi" diyor. Yakup Yılmaz'ın oğlu Murat Yılmaz, olay anında trafiğin 8 dakika durduğunu ve birçok kişinin yaşananlara tanıklık ettiğini söylüyor. Kızı Esen Yılmaz ise, "Bu bir cinayet. Benim ve ağabeyimin kızı 'Sürüklenen maket miydi insan mıydı?' diye hala soruyor. Cinayet aracı 50 tonluk bir TIR!.. O koskoca TIR'ın pazar günü, otobanda sol şeritte ne işi vardı?" diye soruyor. Murat Yılmaz, babasının 30 yıldır araba kullandığını ama bir kez olsun trafik cezası almadığını anlatıyor. Yılmaz, "Babam karıncayı bile incitmezdi. Otobandakedi veya köpek ezilse duruyorlar. Burada bir insanın hayatı söz konusu" diyor.

TAZMİNAT İSTİYORLAR

Yakup Yılmaz'ın ailesi, TIR şoförünün çalıştığı Dev Nakliyat ve şoför aleyhine ayrıca tazminat davası açtıklarını söylüyorlar. Esen Yılmaz, "Bu kişi bu firmada 10 yıldır çalışıyormuş. Bu konunun araştırılmasını istedik. Belki başka olaylara da karıştı, bilmiyoruz. Tazminat talep ediyoruz. Eğer kazanırsak parayı bir hayır kurumuna bağışlayacağız" diyor. K o n u hakkında görüşlerini açıklayan İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu da, Türkiye'de tanıklık etme mekanizmasının iyi işlemediğini belirterek, "İnsanlar tanıklık etmeyi zaman kaybı olarak görüyorlar" diyor. Kolcuoğlu, bir olayda bir kişinin tanıklığının bile çok büyük önem taşıdığını belirterek, bunun vatandaşlık görevi olduğunu söylüyor.

İNCİ DÖNDAŞ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İlkiz: TCK'daki değişiklik kısıtlı
 Türkiye İsrail'den casus uçak alacak
 Tanrı buyurdu, Mesih Sabetay Sevi geldi!..
 Sabancı suikastine tazminat
 38 köylü düşen bomba kurbanı
 Guantanamo'dan 3 yıl sonra döndü
 Ahşap evler kül oldu
 Konuk Cumhurbaşkanı kürküyle göz kamaştırdı
 Milli Egemenlik Meşalesi'ni Aygaz yakacak
 Gül, KEİ'ye katılmıyor
 Kıbrıs haberleri
ERDAL ŞAFAK
Evrimden devrime
Meclis Anayasa Komisyonu...
UMUR TALU
Ya yetiştirmeseydi!
Bir şerden hayır çıkar belki. Belki,...
Papa 16'ncı Benedict
Katolikler'in yeni ruhani lideri iki günde seçildi: "Panzer"...
Martha'nın dönüşü muhteşem oldu
ABD'nin yaşam gurusu ve ev dekorasyonu imparatoriçesi Martha...
Yıldırım çarptı
Yıldırım çarptı
Beşiktaş'a: "Yarın kendi başkanlarına küfür ederler. Birine yaptılar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu