kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Yolsuzluğun kaynağı ve adresi CHP'dir'
Cemal Kaya istifa etti
'Yolsuzluğun kaynağı ve adresi CHP'dir'
Hakkında "Enerji'de yolsuzluk fezlekesi düzenlenmişti"
Başbakan Erdoğan: Bana göre haklı ve onurlu davranış

'Yolsuzluğun kaynağı ve adresi CHP'dir'

''Yargıda aklanmak ve kendisini daha iyi koruyabilmek adına milletvekilliğinden istifa ettiğini'' açıklayan AK Parti Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, partisinden ise istifa etmediğini, AK Parti üyeliğini onurla taşımayı sürdüreceğini bildirdi.

Kaya, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, tüm milletvekillerinden istifasının kabul edilmesi yönünde destek istedi. İstifasıyla ilgili, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile herhangi bir
görüşmesi olmadığını ifade eden Kaya, ''Bu konu Meclis'i ilgilendiren bir konudur, istifamı da TBMM'ye sundum'' dedi.

Cemal Kaya, basın açıklamasında, Enerji Bakanlığı bünyesinde yürütülen soruşturma kapsamında, ''yolsuzluk yaptığı, haksız kazanç sağladığı, haksız olarak ihale aldığı'' yönünde birtakım haberler yayınlandığını ve ''siyasi çıkarlarla kurgulanmış bir yolsuzlukla suçlandığını'' ifade etti. Kaya, ''Öncelikle belirtmek gerekirse ilgili soruşturma çerçevesinde herhangi bir bilgiye sahip değilim.

'Hangi ihaleyi almakla suçlanmaktayım, hangi ihaleyi kazanıp, haksız kazanç sağladım vs.' Soruşturmada ismimin geçtiği hususlarda tanık sıfatıyla dahi, şu ana kadar Soruşturma Savcılığı tarafından bilgime başvurulmamıştır'' diye konuştu.

''YOLSUZLUK YAPMADIM''

Dokunulmazlığının arkasına sığınmayacağını kaydeden Cemal Kaya, ''Tüm ticari ve siyasi yaşamım boyunca herhangi bir yolsuzluk yapmadım. Gerek milletvekilliğim öncesinde gerekse milletvekilliğim süresince, yakınlarıma ait kişilerin ortak olduğu şirket adına, haksız olarak alınmış bir ihale olmadığı gibi, bu ihaleden de elde edilmiş herhangi bir haksız kazancım olmamıştır'' dedi.

Hakkında soruşturma yapılabilmesi için Adalet Bakanlığı'na gönderilmiş fezleke olduğunu da yine basında çıkan haberlerden öğrendiğini ifade eden Kaya, hakkında soruşturma yapılması yönünde
gerekeni yapacağını söyledi. Kaya, bu çerçevede milletvekilliğinden istifa dilekçesini de Meclis Başkanlığı'na sunduğunu bildirdi.

'BAYKAL'IN ELİNDE BELGE VAR MI?'

''Siyasi yaşamıma başlamadan önce, geçmişimin, ticari yaşamımın sorgulanacağını, siyasi malzeme haline getirileceğini biliyordum'' diyen Kaya, tüm yaşamında herhangi bir yolsuzluk içinde olmadığını ifade etti.

Kaya, ''Hakkımda eleştiri sınırlarının çok ötesinde, haksız ithamlarda ve hakarette bulunan CHP Genel Başkanı Sayın Baykal ve diğer parti yetkilileri de bunu biliyor olsa gerek ki CHP'den
milletvekili seçildim'' dedi.

Ancak Baykal'ın, uzun bir zamandan beri, bir ihale karşılığında partisinden ayrıldığını defalarca dile getirdiğini kaydeden Cemal Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sayın Baykal'a öncelikle cevaplandırması gerektiğini düşündüğüm birkaç sorum olacak. İlki şu; aile şirketim, ben CHP milletvekili iken, ihale almış mıdır? Cevabını ben vereyim, evet almıştır. Hem de tespit edebildiğim kadarıyla onlarca ihaleye katılıp, tüm yasal koşulları yerine getirerek üç adet ihaleyi kazanmıştır. Acaba Sayın Baykal'ın bu ihalelerin de yolsuz olduğu iddiası var mıdır.? Sayın Baykal'ın elinde, hangi ihale karşılığı AK Parti'ye geçtiğime dair herhangi bir belge var mıdır? Sayın Baykal almış olduğum ihaleye ilişkin hangi telefon kayıtlarından bahsetmektedir?''

'BAYKAL'IN MERCEDESİNİN PAZARLIĞINI KİM YAPTI?'

Ağrı Milletvekili Kaya, yolsuzluğun kaynağının ve adresinin CHP olduğunu ileri sürdü. Enerji yolsuzluğunda 700 bin dolar aldığı ileri sürülen kişinin ''CHP Saymanı Mahmut Yıldız olduğunu'' anımsatan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Daha düne kadar Mahmut Yıldız'ın bürosu basılmadı mı Siverek Savcılığı tarafından... Niye basıldı, ne vardı da bürosu basıldı evraklarına el konuldu. Bir cumhuriyet savcısı, bir müteahhit bürosunu basarak evraklarına el konulmasını neden ister? Yolsuzluk var da ondan Sayın Baykal. Bizi soracağına, kendisi yolsuzluk temellerinin üzerine oturmuş. Bir sorar mısınız; Mercedes alınırken, kimler daha ucuza pazarlık edilebilmesi için Almanya ile telefon görüşmeleri yaptı. Bir görüşün,
bir söyleyin, kendisi cevaplasın. Mahmut Yıldız'ın oğluyla beraber Sayın Baykal'a alınan Mercedes için kim pazarlık etti Almanya'da... Acaba ola ki içeride olan kişilerden birisi mi bu pazarlığı yürüttü tanımıyorum dediği İbrahim Selçuk bir işadamı, ben 5 aydır tanıyorum. İbrahim Selçuk, geçmişin İbrahim Yıldız'ın da ortağıdır. Resmi olmasa da gayri resmi ortağıdır.

Zeki Çakan keşif artışlarından dolayı Yüce Divan'a gitti. O keşif artışlarını kimler aldı. Acaba Mahmut Yıldız, Batman Barajı o keşif artışları işinde var mı? Bütün müfettişleri, DSİ Genel Müdürü'nü, Türkiye Cumhuriyeti'nin savcılarını göreve davet ediyorum.'' Deniz Baykal'ın, ''hukuku hiçe sayarak, insanların kişilik haklarına saldırdığını'' iddia eden Kaya, ''Sayın Baykal, artık yıkmaya değil, usta olmaya çalışsın. Şu anda ben, bunu yapıyorum.

Sayın Baykal'ın siyasi nitelik, haksız, hukuk dışı saldırılarına karşı, hukuksal alanda mücadele edip cevap verme, hesap sorma adına istifa edip karşısına çıkıyorum. Bağımsız, adaletli yargı organlarıyla, onurum, şahsiyetim, dürüstlüğüm ve seçmenimin gücüyle, kendisinden hesap soracağım. İnsanları haksız kötüleme üzerine kurulu siyaset anlayışına, kalıcı bir darbe vuracağım'' dedi.

'ONURUMU İADE EDEBİLECEKLER Mİ?'


Hakkında pek çok ''yalan, yanlış haber çıktığını'', bunlarla ilgili olarak mahkeme yoluyla tekzipler yayınlattığını belirten Kaya, ''Kimse benim onurumu, şerefimi iade edebilecek mi?'' diye sordu.

Kaya, ''Filler tepinir, çimler ezilir. Çim olmamaya karar verdim. Ben onurumu ve şerefimi kaybetmek için milletvekili olmadım'' dedi. Bir köşe yazarının, kendisini ''PKK'lı ilan ettiğini'' anımsatan ve bu nedenle çok yaralandığını belirten Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:

''Terör olayları sırasında memleketine 10 yıl gidemeyen, hakkında tek bir siyasi dava bulunmayan, memleketinin insanları için okullar, yurtlar yaptıran, eğitim seferberlikleri başlatan biriyim. Bu memlekette 25 milyon Kürt var. Çanakkale'de savaşan, Ermenilere karşı mücadele eden Kürtler var. Eğer Kürt olmak PKK'lı olarak nitelendirmeye yetiyorsa takdiri millete bırakıyorum. PKK'lı olarak ilan edildikten sonra evimin önünde arabamın üzerine 'PKK'lı istemiyoruz' diye yazı yazıldı. Çocuklarımı o günden beri okula koruma ile gönderiyorum. Bu memlekette hafif dindar olana irticacı, biraz demokrat olan başka türlü yakıştırmalar yapılıyor.

Milletvekili olmasam kendimi daha iyi korurum. Milletvekili arkadaşlarımdan ısrarla rica ediyorum; bu saldırılara karşı elimin kolumun açılması için lütfen siyaseti elimden alın.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Liselerde 'eroin' kuşağı
 Alevler köyü yuttu
 Sabancı Center kurbanı aileye tazminat
 Bıyıksız dede olmaz bıyık erkeğin nişanıdır
 Teröristler çemberde
 Poşetteki heykelin sırrı
 Gönen geceyi 'ayakta' geçirdi
 Çorum'da köyü alevler yuttu
 Öğretmenlere dizüstü bilgisayar kampanyası
 Trabzon'da 11 kişiye sorgulama
 Onlar bizi bulurlar, sen hiç kimseyle konuşma
ERDAL ŞAFAK
Milliyetçilik rüzgârları
Akıl yerine...
ÖMER LÜTFİ METE
Türkiye'nin yirminci yüzyılı
21. yüzyıldan seneler...
UMUR TALU
Rıza'nın kişilik dersi
İki gün üst üste "kimlik...
Rumlar'da Talat eylem planı
Başbakan Talat'ın cumhurbaşkanı seçilmesi üzerine Rumlar harekete...
AB, komşudan uyardı: İyi ilişki içinde olun
Yunanistan'ı ziyaret eden AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel...
Şampiyonluk gibi
Şampiyonluk gibi
Beşiktaş yöneticisi Ürünsak "Bu sene şampiyon konuşulmaz. Türkiye, 10...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu