kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
HER SEFERİNDE DÖNDÜ: Denizlide yaşayan işçi Halil Karaca çok değil 13 gün önce 5 Nisanda evinin önünde dört kişinin saldırısına uğradı. Kalbine aldığı bıçak darbelerinin yüzünden yaşama şansı yüzde ikiye düşen genç adam, ameliyat masasında beş kez ölümle tanıştı. Ancak o her seferinde geri gelmeyi başardı...
Tam beş kez öldü dirildi
Kendimi tavanda izledim
En çok çocuklarda görülüyor
Ruhların peşinde...
Parapsikologlar İstanbul'a geliyor
Ünlülerin ölüm deneyimi
Gidip gelenler hangi aşamadan geçiyor?
Yarın

Ölüm anı çöl gibiydi

Ameliyatta ölüp dirilen genç Halil anlattı: Bembeyaz bir çöldeydim.

Denizlili 22 yaşındaki Halil Karaca ölümü teğet geçenlerden. Ameliyatta kalbi beş kez durup çalışmış, ölüp ölüp dirilmiş. Şunları anlatıyor:
"Çölde yürüyormuş gibi hissettim. Uçsuz bucaksız bembeyaz bir yerdi. Çöle kar yağmış gibiydi. Bir şey görmek bir ses duymak istedim. Yoktu."


Tam beş kez öldü dirildi

Bıçaklı bir saldırıda ağır yaralanan 22 yaşındaki Halil Karaca ameliyatta geçirdiği anları anlattı: Bilinmezliğin ortasında yürüyordum, beyaz bir kar çölü kaplamıştı.

İnsanoğlu için en büyük gizlemlerden biri de ölümdür. Tarih boyunca ölüler için düzenlenen törenlerin her toplum için farklı anlamları oldu. Geçmişte ve günümüzde ölümden sonra neler yaşandığı konusunda birbirinden farklı yorumlar yapılıyor. Kimilerine göre bu bir kurtuluştu ve ölen kişi son yolculuğuna coşku ile uğurlanmalıydı. Tek tanrılı dinlerde ise ölüm sadece maddi dünyanın sonuydu. Bedenden ayrılan ruhun tanrıya ulaşana kadar geçireceği bir serüven vardı. Metaryalist görüşe göre ise ölüm, enerjinin bitişiyle gelen mutlak bir sondu. Ancak nasıl düşünülürse düşünülsün, öbür dünyayla ilgili en küçük bir işaret bile insanların heyecanlanmasına yetiyor. Geçirdikleri rahatsızlıklar, ameliyatlar ya da kazalar sırasında klinik olarak bir süre ölü kabul edilenlerin tıbbi müdahalelerle yaşama döndürüldükleri kısa süre içinde yaşadıkları parapskilojide "ölüme yakın deneyimler" olarak adlandırılıyor.

ARTIK KALBİ DURMUŞTU
Ölüme teğet geçenlerin anlattıkları ise her zaman ilgi ve merak konusu oluyor. Bu deneyimi yaşayanların anlatımlarında ortak özellik beyaz bir ışık görmeleri ve daha önce yaşamadıkları bir rahatlama duygusu hissetmeleri. Parapsikologlara göre bu kısa süre içinde insanlar öteki dünya ile karşılaşıyor ve ölümü tecrübe ediyorlar. Denizlili 22 yaşındaki Halil Karaca'nın yaşadıkları da, "ölüme yakın deneyim"lerden biri... Denizli'nin Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan işçi Halil Karaca, 5 Nisan günü evinin önünde hiç tanımadığı dört kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Sırtından ve kalbinden aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Karaca, hastaneye kaldırıldı. Hastaneye gittiklerinde Karaca'nın kalbi durmuştu. Doktorların müdahalesiyle kalbi yeniden atmaya başladı. Bu hayata ilk dönüşüydü. Karaca'nın kalbiameliyat sırasında da dört kez daha durdu. Her seferinde müdahalelerle, yaşama yeniden tutundu. Karaca'nın tedavisi hala devam ediyor. Beş kez kalbi duran ve buna karşın hayatta kalabilen Karaca'nın anlattıkları hayli ilginç:

KAR YAĞMIŞ BİR ÇÖL
"Yaşadıklarıma bin anlam veremiyorum. O gün evimin önünde bekliyordum. Tanımadığım dört kişi yanıma geldi. Ne olduğunu bile anlamadan beni sırtımdan bıçakladılar. Ben önce farkedemedim. Elime kan gelince beni bıçaklayanlara döndüm o zaman kalbime bıçak darbesi gelmiş, akciğerim de zarar görmüş. Doktorların anlattığına göre, bıçak darbeleri çok riskli olan kalp bölgesine geldiği için kurtulma şansım yüzde bir ikiymiş. Dört saat süren ameliyatım boyunca da zaten beş kere kalbim durmuş doktorlar beni hayata döndürmüş. Halil Karaca o anı şöyle dile getiriyor: Ameliyattayken, çölde yalnız başına yürüyormuşum gibi hissettim. Ucu bucağı gözükmeyen bir yer. Sonu yok, başlangıcı yok. Bir bilinmezliğin tam ortasındayım. Sanki çöle kar yağmış gibiydi. Bembeyaz bir yerde yolculuk yaptım ve hiç kimse yoktu. Bir cisim görmek istedim bir ses duymak istedim hiçbir şey göremeden duyamadan bilinmezliğin içinde kaldım. Zaten bir şey düşünemiyorsunuz. Tam bir şeyler düşünecektim acı hissettim. Sonra ince bir ses 'hayata döndü, kalbi çalıştı' dedi. Ameliyathanedeki sesleri duymaya başladım. Sonra gözümü açtım bir sürü ışığın altındayım, etrafımda koşuşan birileri var. Kimi bana ilaç veriyor, kimide benim için bir şeyler taşıyordu. Sonra yine kendimi kaybetmişim. Gözümü yoğun bakımda açtım. Doktorlar bana 'kurtuldun' dediler...."

Bülent ERGÜN


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Denizde yeni rota Marmaris
 Rallicinin ilk yarışı kanlı bitti
 'Attan inip eşeğe bindiler'
 Toplantıda öfke üç kurban aldı
 Erdeniz 6 kişiye can olacak
 'Egemenlik Yürüyüşü'ne binlerce vatandaş katıldı
 Hastalık denilen şey kişisel değil 'aile'sel
 Gazeteci Ünür'e veda
 Kahraman polis
 'Yunus'a gözyaşı
 Aşırı hız can aldı
 Gönen'de gerginlik
MEHMET BARLAS
Çin İmparatoru'na gitmesi gereken mesajlar
Daha önce de...
İLKER SARIER
Altın kaşık
Askerde ilk öğrettikleri şey neydi: Komutan...
MAHMUT ÖVÜR
Galatasaraylılar ezeli rakibine cevap...
REFİK DURBAŞ
Türk Telekom'dan açıklama...
SABAH Posta...
SAVAŞ AY
Başbakan'a amfibik yağcılık nelere mal...
EMRE AKÖZ
Çok önemli bir buluş: PPM
TV reytingleri doğru ölçülüyor...
YAVUZ BAYDAR
AB ve gazetecilik...
Uyarı aldık: AB sürecinde en büyük...
Kartal kondu Fener söndü
Kartal kondu Fener söndü
Kadıköy'de öyle bir zafer kazandı ki Beşiktaş, 36 yıl önce insanlığın...
Sil baştan
Sil baştan
Fenerbahçe 10 kişilik Beşiktaş'tan sahasında 4 gol yiyince, Süper...
Erdoğan: Kriz Yunan uçaklarından çıkıyor
Başbakan Tayyip Erdoğan, Yunan Kathimerini gazetesine, Ege hava...
Molivyatis sağlığı için ayrılıyor
Kardak krizi sırasında Ankara'da bulunan ve Dışişleri Bakanı Abdullah...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu