kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KKTC'de Talat heyecanı

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, gönül rahatlığıyla görevi Mehmet Ali Talat'a devredeceğini belirterek,''Desteğimiz, devletin varlığına dayanan bir destek olacaktır'' dedi. Cumhurbaşkanı Denktaş, dün yapılan seçimde yeni cumhurbaşkanı seçilen Mehmet Ali Talat'ı, Başbakanlık'ta ziyaret ederek kutladı.

'GÖNÜL RAHATLIĞI İÇERİSİNDE GÖREVİ TESLİM EDECEĞİM'

Başbakanlığa gelişinde Talat ve Başbakanlık Müsteşarı Eşrev Vaiz tarafından karşılanan Denktaş, Başbakanlık Şeref Salonu'nda Talat ile görüştü. Denktaş, burada yaptığı açıklamada, Talat'ı kutlamak için ziyaret ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Gönül rahatlığı içerisinde bu görevi kendisine teslim edeceğim. Çünkü o da bilir ki desteği olacağım. Devlete sahip çıkan bir makam olarak, kendisine yardımcı olacağım. Ve devlete sahip çıkan bir makam olarak kalıcı bir barış yapması için hep birlikte elimizden geleni
yapacağız.

Zorlukları çok olacaktır. Bu zorlukları aşmanın yolu da soğukkanlılıktır. Ben kendisini iyice izledim, yılan gibi soğukkanlı bir adamdır maşallah. Onun için o yönde de Rumu çatlatacak sabrı vardır. İnşallah çok daha iyi günler göreceğiz. Allah yardımcınız olsun.''

TALAT: 'KIBRIS TÜRK HALKI BÜYÜK BİR DEMOKRASİ SINAVI VERDİ'

Talat da kendisini dün akşam ilk kutlayan makamın Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Denktaş olduğunu ifade ederek, ''Bugün ziyaretime geldi, çok teşekkür ediyorum'' dedi. Kıbrıs Türk halkının büyük bir demokrasi sınavı verdiğini kaydeden Talat, ''Başka ülkelerde farklı hesaplaşmalar yaşanırken bizde tamamen yasal ve yasanın öngördüğü prosedürler çerçevesinde hiçbir sorun yaşamadan çok güzel bir seçim dönemi geçirdik'' diye konuştu. Talat, sürekli olarak deneyimlerinden yararlanacakları kişiler arasında Cumhurbaşkanı Denktaş'ın da bulunduğunu belirterek, ''Hedefimiz halkın gösterdiği hedef olacak'' dedi.

Talat, gelecek dönemin zor ve karmaşık olacağını belirterek, Türk hükümetiyle de çok yakın istişare içinde olacağını ifade etti.

KESİN DEVİR BUGÜN BELLİ OLACAK

KKTC cumhurbaşkanlığını bugün yapılan seçimle kazanan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Başbakan Mehmet Ali Talat'ın, Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'tan görevi ne zaman devralacağı bugün kesinlik kazanacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bu amaçla Başsavcı Akın Sait'in de katılacağı bir toplantı düzenleyecek.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Taner Erginel'in verdiği bilgiye göre, 2000 yılı cumhurbaşkanlığı seçimi 16 Nisan'da yapılmasına karşın, seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Denktaş 24 Nisan'da yemin ederek göreve başladı. Yüksek Seçim Kurulu, Denktaş'ın görev süresinin 24 Nisan'da dolacağına ve ancak bu tarihten itibaren görevi devredebileceğine ilişkin hukuki görüşler nedeniyle, konuya açıklık getirmek amacıyla bugün toplanacak.

Konuyla ilgili iki farklı görüş olduğunu söyleyen Erginel, yarınki toplantıda Cumhurbaşkanı Denktaş'ın görev süresinin 24 Nisan'da sona erdiğinin karara bağlanması halinde, konuyla ilgili tüm prosedürlerin de bu tarihten sonra işletilebileceğini söyledi.

24 NİSAN SONRASINA KALABİLİR

Bu durumda seçim sonuçlarının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ve mazbata verilmesinin 24 Nisan sonrasına kalacağını belirten Erginel, hükümetin istifasıyla ilgili sürecin de buna bağlı olacağını kaydetti. Erginel, bugünkü seçimle Cumhurbaşkanı Denktaş'ın görev süresinin sona erdiğine ilişkin görüşün karara dönüşmesi halinde ise sürecin yarın hemen başlayacağını ve seçim sonuçlarının Resmi Gazete'de yayımlanacağını belirtti.

Seçim sonuçlarının yarın Resmi Gazete'de yayımlanması halinde, Seçim Yasası uyarınca Meclis salı günü, Talat'ın yemin töreni için olağanüstü toplanacak. Yeminin ardından da görev değişimi olacak. YSK Başkanı Erginel, ''İki farklı görüş hukuki yorumla ilgili. Yarın tartışarak karara bağlayacağız'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 MGK iç göçü görüştü
 Papadopulos Denktaş'ın siyasetten çekilmesinden memnun
 Fransız basını: Birleşme yanlısı aday seçildi
 BTC Gürcistan'da tamam
 Ermeni mezalimi hafızalarda
 Beşiri'de petrol bulundu
 Dokuz ocağın dedesi ilk kez Sarı Saltık cemi için buluştu
 Yarın
 Dedeciğim sen meleksin ve biliyorum cennettesin
 AKP'nin yeni yüzleri
 Mesih, bülbüllerin en çok öttüğü yere gelecek
 53 Türk'e Körfez Savaşı piyangosu
ERDAL ŞAFAK
Nomen est omen
Latince, son günlerdeki...
ÖMER LÜTFİ METE
YÖK varsa gelecek yok
Milli Eğitim Bakanı Çelik yeni...
UMUR TALU
Bizden öylesi çıkmaz!
Dün...
Hem "dindar,...
ERGUN BABAHAN
Gelibolu
Tarih, şiddetin hiçbir sorunu çözmeyip sadece...
MEHMET ALTAN
Liberalizm yükseliyor...
Dün, Turgut Özal'ın on ikinci...
KKTC'nin ikinci cumhurbaşkanı!
Adada 30 yıllık Rauf Denktaş devri dün kapandı... Başbakan Talat,...
Papa seçimi start alıyor
115 kardinal bugün törenle "kilit altına alınacak." Yeni papayı...
Kartal kondu Fener söndü
Kartal kondu Fener söndü
Kadıköy'de öyle bir zafer kazandı ki Beşiktaş, 36 yıl önce insanlığın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu