kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kutsal bir iş yapıyoruz işsizlere iş buluyoruz
Kutsal bir iş yapıyoruz işsizlere iş buluyoruz
Yarışma sıfırdan üretildi
9 kişi belirlendi...

Kutsal bir iş yapıyoruz işsizlere iş buluyoruz

Türkiye'nin alanında en başarılı firmalarıyla işe ihtiyacı olanları buluşturan program 'İş Arıyorum' atv'de başlıyor. İlk kez bir yarışma programı sunacağı için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Ahmet Gülhan; "Bu programda duygu sömürüsü yok" diyerek herkesi ekran başına çağırıyor.

Toplumun en ciddi problemlerinden biri olan işsizliğe çözüm üretmeyi ve doğru iş ile doğru insanı buluşturmayı amaçlayan 'İş Arıyorum' adlı yarışma bugün atv ekranlarında izleyici ile buluşuyor. Her meslek dalından ön elemeyi geçen 9 kişi, iş sahibi olabilmek için iki hafta boyunca kıyasıya rekabet edecek. Hafta içi her gün 15.30-17.30 arası canlı yayınlanacak programın genel yönetmenliğini Şafak Bakkalbaşıoğlu üstleniyor. 'E Plus' ve 'BBO' ortak yapımı olan yarışmanın sunucusu ise hepimizin ekranlardan ve reklamlardan yakından tanıdığımız bir isim, Ahmet Gülhan... Gülhan ile Suadiye Hatemoğlu mağazasında kostüm provası arasında yarışma üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.

* Program teklifi nasıl geldi? Şafak Bakkalbaşıoğlu'ndan geldi programın sunuculuk teklifi. Zaten Şafak benim yıllar önceden TRT'de beraber çalıştığım ve sonuçta çok beğendiğim, sevdiğim bir arkadaşım. Hep güzel işler yapan, yaptığı işlerle hep beğeni kazanan bir televizyoncu. Teklifin Şafak'tan gelmesi benim için en başında çok olumlu oldu; bir de Fatih Edipoğlu beraberliği, programın atv'ye yapılacak olması, teklifi kabul etmemi sağladı. En önemlisi de kutsal bir iş yapıyoruz, işsizlere iş buluyoruz. Programda duygu sömürüsü yapmayacağız. İnsanların duygularıyla oynamadan tarafsızlığımı koruyacağım, bütün adaylara yardımcı olmaya çalışacağım, bu da bana artı bir puan getirecek kanısındayım.

PROGRAM İLGİ GÖRECEK

* Daha önce bir yarışma programı sunmuş muydunuz?
İlk defa bir yarışma programı sunacağım. Bu anlamda heyecanlıyım ama sanıyorum konsepte tam hakim olmak, formatın inceliklerini ortaya çıkarmak adına birkaç program prova niteliğinde olacak, sonra yerleşeceğine eminim... Ama en önemlisi çok ilgi görecek çünkü Türkiye'de çok fazla kalifiye işsiz var.

* Programın formatı nasıl? Programda binlerce kişinin arasından seçilmiş 30 kişi var. İlk sektörümüz tekstil... Bu sektörün bize iş garantisi temin eden işyeri, bir insan kaynakları temsilcisi, sektörden popüler birisi ve bizim yapım grubundan yetkili arkadaşlarımız bir seçme yapıp 30 kişiden eleme yaparak sayıyı 9'a indirecek. Ben bu 9 kişiyi bir masaya oturtacağım; bir tarafta sektör temsilcisi ve sektörün popüler bir ismi ve bir insan kaynakları temsilcisi de adeta jüri görevi yapacak. Aileleri de olacak tribünde...

10 GÜN SÜRECEK

* Yarışma kaç gün sürecek?
10 günlük bir periyottan oluşuyor ilk sektör, 10 program yapacağız. İlk iki programda adaylarımızı, yeteneklerini ve yakınlarını tanıyacağız. Üçüncü günde adaylar aralarından birini eleyecek. Fakat bu arada ilk 5 program için jüri de birini korumaya alacak. 5'inci programda 6'ya düşecek adayların sayısı. 10 günde bir sektör değişecek ve her sektör için yeni adaylar yarışacak. İkinci haftaya girdiğimiz zaman kalan 6 adayı daha detaylı özelliklerini tanıyacağız. Bu arada bu adayların kaldığı otelde de kameralar çalışacak. 7'nci gün elemeyi SMS'leriyle halk yapacak. Cuma günü üç adaya ineceğiz. Arkadaşları tarafından ikinci haftada elenen aday, SMS puanlarını istediği bir arkadaşına vererek gidecek. Son üç günde de SMS'lerle birinci, ikinci ve üçüncü belli olacak.

* Yarışmacıları ne gibi zorluklar bekliyor? İlk sektör tekstil tasarımcısı arıyor, yarışmacıların tasarımlarını, çizimlerini göreceğiz. Adayların yeni bir şeyler üretmelerini isteyeceğiz. İlk sektörümüzde adaylarda lise mezunu olmaları şartını aradık. Ama daha sonraki periyotlarda şoför de arayacağız; bu anlamda katılan kişilerin ille de sektörden birisi olmasına gerek yok.

* Yarışma dışında televizyon için başka projeleriniz var mı? Televizyonda bu sene eylül ayı için çok güzel hazırlıklarımız var. Bir drama projesi ama açıklamak istemiyorum çünkü açıkladığım her proje çalınıyor...

ZEYNEP GÜLER- GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Rüyalarınızı süsleyen gelinlikler
 Her işiniz yolunda
 Acınızı paylaşıyorum dostlarım
 Hollywood yıldızları buradan giyiniyor
 Hiperaktiflere yulaf güvensizlere tavuk
 Bu kongrede 'çoğul gebelik' tartışılıyor
 Kimi sapığına acıyor kiminin ödü kopuyor
 'Bonus' Kadir İnanır Profilo'ya transfer oldu
 İncecik çünkü aç!
AYŞE ÖZYILMAZEL
Sezen Aksu'yu sevmek...
Hülya Avşar, "Allah herkese...
HAKAN & UTKU
Erkan Mumcu'yla özel bir röportaj
- Erkan Bey, biraz geç...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Okul seçmek
Gazete ilanlarını gördünüz mü? Birçok özel...
AYŞE TÜTER
Lahana salatası
Zencefil köklerini soyun. Kırmızıbiberi...
Aynaya 'küs olmak' kadar 'çok bakmak' da hastalık belirtisi
Aynaya 'küs olmak' kadar 'çok bakmak' da hastalık belirtisi
Uzmanlar dergilerde, televizyonlarda görülen kusursuz bedenlerin...
İbo'ya, Akalın zulmü!
İbo'ya, Akalın zulmü!
Hayatında ilk defa Abdi İpekçi'de yuhalanan İbrahim Kutluay, üstüne...
Roma'da evlenecekler
Roma'da evlenecekler
İki yıldır büyük bir aşk yaşayan Mehmet Ali Erbil ile Tuğba Coşkun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.