Lezzet Güneşi
İçli köfte Bulgur, salça, tuz ve 50 ml. suyu iyice yoğurun ve en az 20 dakika dinlendirin. Kalan suyu irmiğe ilave edin ve irmiği de en az 20 dakika dinlendirin. İrmiği bulgura katıp, iyice harmanlayın ve hepsini 10 dakika yoğurun. Bulgurlu irmiğe un, yumurta ve robottan çekilmiş eti katıp, malzemeler birbirini tutuncaya kadar 10-15 dakika iyice yoğurun ve en az 30 dakika dinlendirin. Hazırlanan bulgurlu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın, ortasından başlayarak kenarları incelinceye kadar oyun ve içini hazırladığınız kıymalı harç ile doldurup, ağzını kapatın. Tuzlu bol kaynar suda, köfteler suyun üzerine çıkıncaya kadar pişirin. Sade, domates sosu, sarmısaklı zeytinyağı veya sarmısaklı yoğurt ile servis yapın. İç malzeme: Isıtılmış yağda kıymayı, kıyma suyunu çekinceye kadar karıştırarak 20-25 dakika soteleyin. Salça ve soğanı katıp, karıştırarak 20-25 dakika daha soteleyin. Ceviz, tuz, karabiber ve pul kırmızıbiberi ekleyerek harmanlayın. Üzerini örtüp, buzdolabının buzluk kısmında en az iki saat kıymanın yağı iyice donuncaya kadar dinlendirin.
MALZEMELER (35-40 adet) * Yarım kg. köftelik bulgur * 1 çorba kaşığı biber salçası * Tuz * 125 ml. su * 75 gr. irmik * 50 gr. un * 1 adet yumurta * 250 gr. dana eti (yağsız, robotta çekilmiş) İç malzemesi: * 125 gr. tereyağı * 750 gr. kıyma * 1 çorba kaşığı salça * 750 gr. soğan (ince kıyılmış) * 200 gr. ceviz (ince dövülmüş) * Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber
|