kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Astroloji hava raporu gibidir
Astroloji hava raporu gibidir
2005'te burçlar
Kabala mutlu yaşamayı öğretir
Ünlü öğrencilerim arasında Thurman var

Astroloji hava raporu gibidir

İstanbul'a gelen dünyaca ünlü Kabala uzmanı ve astrolog Gahl Sasson'a göre astroloji adeta hava durumu raporu gibi: Size kesin bir şey söylemez ama yağmur ihtimaline karşı yanınıza şemsiye almanızı salık verir!.

Madonna ve Demi Moore gibi ünlü yıldızları Kabala öğretisiyle tanıştıran Yehuda Berg'i ağırlayan İstanbul, şimdi de dünyaca ünlü bir başka Kabala uzmanı ve astroloğu misafir ediyor: Gahl Sasson... Sasson, 20 Nisan'a kadar İstanbul'da kalacak; Kabala'ya ve astrolojiye ilgi duyan 'İstanbullu mistiklerle' bilinmezler aleminin sırlarını paylaşacak. Gahl Sasson ile Madonna'nın hocası Yehuda Berg'i de İstanbul'a getiren OWO'nun merkezinde buluştuk ve son günlerde tüm dünyada popüleritesi iyice artan Kabala biliminden astrolojiye kadar birçok konuda konuştuk. Bu arada Sasson, İstanbul'da ayın 18'inde yogo ile ilgili bir atöyle çalışması, 19'unda ise reenkarnasyon konulu bir başka atölye çalışmasına katılacak.

* Astroloji-Kabala ilişkisi nedir? Bu, çok eskiye dayanıyor. Aslında üç semavi din de astrolojiye itibar etmez. Ama Hz. İbrahim'in yaradılış kitabı, astrolojideki ilk işaretleri verir. Yani astrolojiyle Kabala'yı birleştiren ilk kişi Hz. İbrahim'dir. Ve derler ki; Hz. İbrahim de bir astrologtur. Tabii Musevilik'in kurucularından biridir.

* Astroloji geleceğe ışık tutuyor mu? Astroloji hayatı anlamak için çok iyi bir araçtır. Eğer doğru zamanda bakılırsa yıldızlar da size genellikle doğruları söyler.

* Birçok kişiye göre astroloji falcılıkla aynı anlama geliyor, sizce de öyle mi? Haklısınız, maalesef birçok insan öyle düşünüyor ve bu yüzden de astroloji hafife alınıyor ancak ben öyle görmüyorum. Ben astrolojiyi adeta bir hava durumu raporu olarak görüyorum. Akşam evinizdeyken hava durumu programını izlediğinizde, bir gün sonra havanın yağmurlu olacağını söylerler. Siz de buna uyarak evden çıkarken kalın giyinir ve yanınıza şemsiyenizi alırsınız. Belki ertesi gün yağmur yağmayacaktır ama siz kalın giysileriniz ve şemsiyeniz ile o gün havanın her türlü sürprizine hazırlıklısınızdır. İşte astroloji de bence böyle bir şey. Belki tam olarak başınıza ne geleceğini söyleyemez; ama kötülüklere, talihsizliklere karşı önlem almanıza yardımcı olur. Eğer astroloji size gelecekte ne olacağını tam olarak söyleyebilseydi, Tanrı'nın rolünü üstlenmiş olurdu. Oysa bazı şeyleri sadece Tanrı bilir.

* Siz gazetelerdeki günlük falınızı okur musunuz? Hayır ben okumam. Bana gelenlere de o yazılanları okumamalarını tavsiye ederim. Ben de birçok kereler böyle köşeler yazma teklifleri aldım ancak reddettim. Çünkü astrolojiyi bu şekilde yazmak mümkün değil. Örneğin sizin burcunuz Kova ise siz, o burçların arasından Kova'yı okuyacaksınız ama Kova sizin sadece bir işaretiniz, oysa göklerde sizi tanımlayan birçok başka burç var. Yani doyurucu bir astroloji yorumu alabilmek için kapsamlı bir yıldız haritası çıkarmanız ve göğün hareketlerini titizlikle incelemeniz gerekir. Gazetelerin günlük falları ancak daha önce de söz ettiğim gibi size hava durumu haberleri kadar fayda sağlar.

TÜRK İNSANI ÇOK YETENEKLİ VE ENERJİK

* Türkiye'nin geleceği hakkında ne diyor yıldızlar?
Atatürk Akrep burcunda doğmuş. Cumhuriyet de Akrep burcunda ilan edilmiş. Ülkenizin burcunun Akrep olduğunu söyleyebiliriz. Akrep'in en önemli özelliği gizemli şeylere duyduğu ilgidir. Zaten Anadolu toprakları da tarih boyunca gizemin, astrolojinin, felsefenin ve mistik öğretilerin en yoğun yaşandığı yer olmuş. Türkler'i ve Türkiye'yi düşündüğüm zaman işte böyle karmaşık ve yoğun bir kombinasyon çıkıyor karşıma. Yaşadığınız topraklar ve siz, çok güçlü ve karmaşık bir enerjiye sahipsiniz. Akrep burcunun bir önemli özelliği de yeniliklere ve değişime duyduğu tutkudur. Şunu söyleyebilirim ki; Türk insanı, Avrupa'nın kendisinden beklediği bütün değişimleri yapabilecek yeteneğe ve enerjiye sahiptir. AB konusunda önünüzü çok açık görüyorum. Akrep burçları her 12 yılda bir, çok enerjiyle dolu olurlar ve bu ekimin 24'ünde başlar. Bütün yıl da, bu güzel enerji sürer. O yıl en güzel hediyeyi alma yılıdır. İşte bu yıl ülkeniz için böyle bir yıl.

* 'Bir Dilek Hayatınızı Değiştirebilir' adlı bir kitap yazdınız. Gerçekten de insan isteyerek hayatını değiştirebilir mi? Tanrı bizleri yaratmayı dilemiş ve dileği gerçekleşmiş. Eğer Tanrı'nın bu dileği gerçekleşmişse bizim de mutlaka dileklerimizi gerçekleştirebilmemizin bir yolu vardır. Eğer Tanrı dünyayı yarattıysa, biz de kendi dünyamızı yaratabiliriz. Bence bu bile dileklerimizi gerçekleştirebilme konusunda bize yeterli umut vermelidir. Bilgi için OWO tel: (0212) 287 99 98

ÖYKÜ YAZICIOĞLU HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Ayten beni beğendi'
 Yaşın ne önemi var?
 Kapak fotoğrafı için birbirlerine girdiler
 Kent ajanları artık kuş uçurtmayacak
 Anneanne ile torunu aynı sergide buluştu
 Bono'nun mücadelesi Brad Pitt'le renklendi
 Forbes tatil için Bodrum'u önerdi
 Takmak değil 'bakmak' için
 Bing'i hizaya soktu
AYŞE ÖZYILMAZEL
Eski sevgilinin hortlama dönemindeyiz!
Pek kıymetli...
HAKAN & UTKU
Nostradamus'un 'öteki' kehanetleri
Bu ara yine ünlü...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Şehriye rüzgarı
Şehriyeyi...
Çabuk yorulan, moraran bebeğin kalbine dikkat!
Çabuk yorulan, moraran bebeğin kalbine dikkat!
Türkiye'de her yıl 12 bin bebek kalp hastası olarak doğuyor. Bazı...
Şeker hastasının 10 yıl içinde kalp krizi geçirme riski yüzde 20
Şeker hastasının 10 yıl içinde kalp krizi geçirme riski yüzde 20
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi...
'Bir kadınla sevişirim'
'Bir kadınla sevişirim'
Genç oyuncu Ayça İnci, bir oyuncunun 'öpüşmem, soyunmam, sevişmem'...
Paket programlı estetik ameliyat
Paket programlı estetik ameliyat
Sosyetiklerin gözde plastik cerrahı Serdar Eren, 1,5 aylık paket...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.