kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sakıp Sabancı anılıyor

Türk özel sektörünün efsane isimlerinden işadamı Sakıp Sabancı, ölümünün birinci yıldönümü kapsamında çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Sakıp Sabancı'nın geçen yıl 10 Nisan'daki vefatının ardından Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığını devralan yeğeni Güler Sabancı, herkesin Sakıp Sabancı'yı özlediğini ifade ederek, ''Ona en yakın olanlar, onu en çok özlüyor'' dedi.

Güler Sabancı, Holding'deki bütün çalışma arkadaşları, kendisi ve bütün Yönetim Kurulu'nun Sakıp Sabancı'yı aradığını belirterek, şunları kaydetti:

''Sakıp Bey olağanüstü, herkesle iletişim kurmayı başarmış bir kişilikti. Halkla, gençlerle, sanatçılarla, esnafla herkesle ayrı bir iletişimi, Sabancı Holding'deki ekiple ayrı bir ilişkisi vardı. Bu anlamda onu hepimiz arıyoruz ve özledik, özlüyoruz. Bize bıraktığı ilkeler, öğrettiği yolda bayrağı taşıyoruz ve Sabancı Holding başarıyla devam ediyor. Sakıp Bey, gerek ailenin, gerekse Sabancı Holding'in 38 yıllık başkanıydı. Dolayısıyla 38 yıl emek verdiği ve çok başarıyla götürdüğü bir yerde onsuz bir yıl kolay geçmedi, kolay olmadı ama başardık. Ona mahcup olmadığımızı zannediyorum.''

Sabancı, 27 yıl yanında yetiştiği Sakıp Sabancı'nın kendisine çok şey öğrettiğini ifade ederek, ''Göreve geldikten sonra gördüm ki hakikaten bana çok şey öğretmiş. Tahminimden de fazla öğrettiğini, eğittiğini bir kere daha görme fırsatım oldu. Bunun yanında (keşke burada olsaydı) dediğim olmaz mı? En çok 17 Aralık akşamı (keşke burada olsaydı) dedim. Onunla o coşkuyu paylaşmak isterdim'' diye konuştu.

Sakıp Sabancı'nın hastanede bile Türkiye'nin Avrupa yolculuğunu düşünen bir insan olduğunu, ülkesini çok sevdiğini, Türkiye'nin geleceğine çok inandığını dile getiren Sabancı, bundan dolayı Sakıp Sabancı'nın, Türkiye'nin Avrupa'ya olan yolculuğuna, mutlaka Avrupa'yla bütünleşmesi gerektiğine inandığını söyledi.

VASİYETLERİNDEN BİRİ DAHA YERİNE GELİYOR

Güler Sabancı, Sakıp Sabancı'nın vasiyetlerinden biri olan uluslararası araştırma ödülü oluşturulması için Sabancı Üniversitesi ve Washington'daki Brookings Enstitüsü arasında yapılacak ortak çalışmayla, ödülün jüri ve konusunun 3 Mayıs 2005'de açıklanacağını duyurdu.

Uluslararası Sakıp Sabancı Araştırma Ödülü'nün içeriğinin açıklanacağı gün Brookings Enstitüsü'nde Sakıp Sabancı adına konferans serilerinin başlayacağını ve o gün bulunacağı Washington'da verilecek konferansın eş zamanlı olarak Sabancı Üniversitesi'nde yayımlanacağını anlatan Sabancı, ilk konferansa eski ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Allbright'ın konuşmacı olarak katılacağını bildirdi.

Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı ve çocuklarıyla zaman zaman dertleştiklerini anlatan Sabancı, ''Hepimiz için çok büyük boşluk. O'nu özlüyoruz'' dedi.

Sabancı, Sakıp Sabancı'nın dertleri çok güzel paylaştığını ifade ederek, ''Bir şey beni üzdüğünde yanımda olduğunu bilmek her zaman rahatlatıcıydı. Bir şeye sıkıldığımda ona giderdim, öyle güzel teselli ederdi ki... O hayata bir hediye olarak bakardı, hep iyi yanlarını görürdü ve bir sıkıntıyla yanına gittiğinizde size de bunu gösterirdi'' diye konuştu.

Güler Sabancı, kendisinin başarı odaklı bir insan olduğunu, kendisi için kullanılan sıfatlar yerine başarılarının konuşulmasını istediğini de dile getirdi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Nükleer ısrarı niye?'
 Linç edilmek istendiler, tutuklandılar
 Baykal: Türkiye yönetilmiyor, yönlendiriliyor
 SSK'dan yeni internet hizmetleri
 Sezer'in jesti unutulmaz
 Trabzon'da linç girişimi
 'Maydanoz davası değil'
 Roma'da geri sayım
 Papa'nın cenazesi alametlerden biri mi?
 Papa kitapları yok satıyor
 Hotar: Siyah tül takmak şart değil
 'Baba'dan Papa'ya taziye mesajı
 Diyanet: Dünya barışı kaybetti
 Abdullah Öcalan'ın eski avukatı vuruldu
 Polisi jandarma kurtardı
 2025'e kadar Dünya ekseni değişecek
 'NASA, Mars'ta piramit izleri buldu'
ERDAL ŞAFAK
Mam Celal'den sayın Başkan'a
Hücresine konulan...
UMUR TALU
Medya halleri
Tuhaftı, tuhaf oldu, tuhaf...
ÖMER LÜTFİ METE
Kayıkçı kavgasının mağlupları
Siyasette yeniden tırmanan...
Talabani seçildi Saddam izledi
Genel seçimle göreve gelen Irak meclisi tarihi kararı aldı: Kürt...
'En büyük ödül sağ dönmek'
Irak'ta çektiği görüntülerle Pulitzer ödülü kazanan ilk Türk olan AP...
Ferrari Pit'te
Ferrari Pit'te
G.Saray'ın Ferrarisi Ribery sakatlandı. Ayağı burkulan Fransız yıldız...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu