kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
POLİS SALDIRIYA UĞRAYAN KİŞİLERİ ZIRHLI ARAÇLA KAÇIRDI... Polis işhanında korumaya aldığı 4 kişiyi arka kapıdan çıkarıp, zırhlı araca bindirdi. Bu sırada arka kapıya yürüyen, çoğunluğunu MHPlilerin oluşturduğu öfkeli kalabalık, aracı yumruklayıp durdurmak istedi. Ancak güvenlik güçleri aracı hızla olay yerinden uzaklaştırdı.
Tehlikeli tırmanış

Trabzon'da ortaya atılan "Bayrak yakılıyor" söylentisi 2 bin kişinin 4 üniversiteliyi linç girişimine neden oldu.

Dikkat! Toplumda tırmandırılan gerilim had safhaya ulaştı. Trabzon'da sol görüşlü dört öğrencinin bildiri dağıttığı sırada ortaya atılan 'Bayrak yakılıyor' söylentisi infiale yol açtı. Bir anda toplanan 2 bin kişi gençleri hedef aldı.

ANKARA'DA DA POLİSLERİ LİNÇ ETMEK İSTEDİLER
'Burası Trabzon buradan çıkış yok' sloganları atan kalabalık, polis panzerlerine dahi saldırdı. Bir diğer linç haberi de Ankara'dan geldi. "Kampusa üniformalı geldikleri" için etrafları öğrenciler tarafından sarılan 20 başkomiseri jandarma zor kurtardı.

PANZER CANLARINI KURTARDI
Polis, bildiri dağıtırken meydan dayağı yiyen Zeynep Erduğrul (sağda) ve arkadaşlarını mahşeri kalabalığın elinden zor kurtardı. Bir iş hanına sığınan gençleri panzerle çıkartabildiler. Öfkeli kalabalığın çoğunluğunu ülkücüler oluşturuyordu.


Trabzon'da linç girişimi

Tırmandırılan gerilim sadece bildiri dağıtan sol görüşlü 5 gencin linç edilmesine neden olacaktı. Polis, bayrak yakıldı söylentisiyle galeyena gelen öfkeli kalabalığın elinden gençleri zor kurtardı.

Trabzon'da bildiri dağıtan sol görüşe mensup 5 kişi polise direnince, galeyana gelen ve şehirde "bayrak yakılma" söylentisiyle toplanan yaklaşık 2 bin kişi tarafınan linç edilmek istendi. Başını MHP'lilerin çektiği kalabalık tarafından dövülen bu kişileri kurtaran polis, zırhlı araçla olay yerinden kaçırdı. Ekmek ve Adalet Dergisi'nin Trabzon Temsilcisi Zeynep Erduğrul ile arkadaşları Nurgül Acar, Emre Batur, Çetin Güven ve İhsan Özdil dün öğle saatlerinde Kunduracılar Caddesi girişinde tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği adına hazırlanan "Tecritte ölüm var" başlıklı bildiriyiKalabalık kız-erkek demeden tekme-tokat saldırdı.dağıtmaya başladı. Olay yerindeki bir trafik polisi, izinsiz olduğu gerekçesiyle bildiri dağıtımına engel olmak istedi. Ancak bildiri dağıtanlar polise direnince, çevrede bulunanlar müdahale etti ve gençleri tekme tokat dövmeye başladı. 5 genç kaçarak bir işhanına sığındı ama peşlerine takılan grup linç girişimine devam etti.

'Bize Verin' Diye Bağırdılar
Olaya müdahale eden polis, çevrede toplanan vatandaşları uzaklaştırmakta güçlük çekti. Olay yerine çok sayıda polisin gelmesine rağmen, başını MHP'lilerin çektiği kalabalık tepkilerini sürdürdü. 'Burası Trabzon, burdan çıkış yok', 'Bayrağı yakanı bizSaldırıya uğrayanlar bir işhanında koruma altına alındı.de yakarız' şeklinde slogan atan kalabalık, 5 kişinin kendilerine verilmesini istedi. Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, telsiz anonsuyla nöbetçiler hariç tüm birimlerinde bulunan personeli olay yerine çağırdı. Çarşının içinde yaklaşık bir saat bekletilen gençler, olay yerine gelen zırhlı polis aracına bindirilerek uzaklaştırıldı. Megafonla kalabalığa seslenen ve bayrak yakma olayının olmadığını söyleyen Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek, "Bu kişilere yönelik gereken ne varsa yapılacaktır. Herkes sizinle aynı düşüncede. Ancak şimdi dağılmanız gerekir'' diyerek grubu sakinleştirmeye çalıştı. İzinsiz bildiri dağıttıkları iddiasıyla 5 kişiÖfkeli kalabalık İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınırken, kalabalık da Trabzon Valiliği'ne yürüyerek, buradaki Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Gözaltına Alındılar
Gözaltına alınan gençler sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adli Tıp'a götürüldü. Bu sırada adliye binasında, 2. icra kaleminde çalışan ve şehit eşi olduğu öğrenilen Ayşe Korkmaz, "Benim eşimin doğum gününü kim kutlayacak" diyerek, gençlere saldırdı. Grup olay yerinde uzaklaştırıldı. Sağlık kontrolünün ardından Zeynep Erduğrul ve Çetin Güven tedavi için hastaneye, Nurgül Acar, İhsan Özdil ve Emre Batur ise Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

TRABZON-MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Sezer'in jesti unutulmaz
 'Maydanoz davası değil'
 Roma'da geri sayım
 Papa'nın cenazesi alametlerden biri mi?
 Papa kitapları yok satıyor
 Hotar: Siyah tül takmak şart değil
 'Baba'dan Papa'ya taziye mesajı
 Diyanet: Dünya barışı kaybetti
 Abdullah Öcalan'ın eski avukatı vuruldu
 Polisi jandarma kurtardı
 2025'e kadar Dünya ekseni değişecek
 'NASA, Mars'ta piramit izleri buldu'
ERDAL ŞAFAK
Mam Celal'den sayın Başkan'a
Hücresine konulan...
UMUR TALU
Medya halleri
Tuhaftı, tuhaf oldu, tuhaf...
ÖMER LÜTFİ METE
Kayıkçı kavgasının mağlupları
Siyasette yeniden tırmanan...
Talabani seçildi Saddam izledi
Genel seçimle göreve gelen Irak meclisi tarihi kararı aldı: Kürt...
'En büyük ödül sağ dönmek'
Irak'ta çektiği görüntülerle Pulitzer ödülü kazanan ilk Türk olan AP...
Ferrari Pit'te
Ferrari Pit'te
G.Saray'ın Ferrarisi Ribery sakatlandı. Ayağı burkulan Fransız yıldız...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu