kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu yaz bunlar moda
Bu yaz bunlar moda

2005'in ilk üç ayını geride bıraktık. Bakalım, yediğini, içtiğini, giydiğini, izlediğini, ilgilendiklerini sürekli değiştiren maymun iştahlı insanoğlu, bu yaz hangi semtte oturup, hangi arabaları kullanacak? Nasıl kıyafetler giyecek ve hangi teknolojik oyuncaklarla oynayacak? İşte A'dan Z'ye 2005 yaz trendleri....

Couture hayat
Artık herkeste olanı giymek ve herkes gibi kokmak out! Her şeyin size özel olanını tercih etmenizin vakti geldi. Paris'e gidin, Serge Lutens'den veya L'Artisan Parfumeur'dan, dilediğiniz karışımlarla sadece sizin için hazırlanmış bir parfüm satın alın. Çanta satın alacaksanız, az sayıda üretilmiş olanlarını tercih edin. Devir couture devri!

Ünlüler geçidi
Ünlüler artık dünyayı ele geçiriyor gibi. Britney Spears, Beyonce, P. Diddy ve Jessica Simpson gibi isimler ya kendi moda ve kozmetik markalarının başına geçiyor ya da ünlü markaların yüzleri olmak için anlaşmalar yapıyor. Sizin anlayacağınız, modellerin pabucu dama atılmak üzere.

Kuş cenneti
Bu sene, moda fantezinin kanatlarına binmiş uçuyor. 2005 ilkbahar-yaz koleksiyonları kuş tüyü motifleriyle bezeli. Hatta işi bir adım daha ileri götüren Miuccia Prada, mankenleri podyuma tavus kuşu tüylerinden yapılmış etekler ve üzerinde papağan tüyünden detaylar olan elbiselerle çıkardı. Kısacası, kuş desenleri çok 'in'.

Gözlük-çalar
Yeni güneş gözlükleri sadece gözlerinizi güneşin zararlı ışınlarından korumakla kalmayacak, dilediğiniz şarkıları da dijital arşivinizden dinletebilecek. Gözlüklerin içine yerleştirilen MP3 çalarlarla, yaklaşık dört saat boyunca müzik keyfi yaşayabilirsiniz.

Lüks parfümler
2005, La Prairie Silver Rain ve Armani Prive gibi pahalı ve lüks parfümlerin senesi olacak. İçeriklerinde sadece çok pahalı ve nadir bulunan maddeler kullanılan, şişeleri ise birer sanat eserini andıran parfümlere, koku dünyasının haute couture'leri diyebiliriz.

Erkekler için
Parfüm sektörünün en hızlı büyüyen kolu, erkek kokuları. Kozmetik markaları, yıllardır göz ardı ettikleri erkeklerin aslında ne büyük bir pazar oluşturduğunu keşfetmiş durumda. Sadece erkeklere özel cilt bakımı serileri bile çıkarmaya başladılar. Erkeğinizin kozmetik dolabının dolup taştığını mı düşünüyordunuz? Durun, daha hiçbir şey görmediniz!

Eskiye özlem
Eskisini yeniden biçimlendirip yorumlamak dururken, neden yeni fikirlerle ortaya çıkarsınız? 2005, eski yıllara göndermeler yapan koleksiyonların yılı olacak. Chanel, Louis Vuitton ve Alexander McQueen, hit koleksiyonlarının yeni versiyonlarıyla çıktılar.

Tuşsuz telefonlar
Cep telefonunuzu kullanırken parmaklarınızı saf dışı bırakmaya hazır olun. Nokia, bu trende klasik tuşlardan arındırdığı yeni bir modelle katılıyor: 7280. Sayıları ve harfleri iPod'da olduğu gibi NaviSpiner'la seçiyorsunuz.

En moda semt
Boğaz, Etiler, Levent'te lüks villa... Senelerdir çok 'in' olan bu semtlerin pabucu dama atıldı. 2005'in en trendy semti Tünel. Etrafta açılan cool mekanlar bile burada yaşamak için yeterli bir sebep. Üstüne bir de yüksek tavanlı bir apartmanda oturma keyfini eklerseniz, bu nostaljik semtin neden bu kadar moda olduğunu anlarsınız.

Benim Afrikam
Safari şıklığı hiç bu kadar moda olmamıştı. Dolce&Gabbana'nın, katıldıkları bir safari turundan ilham alarak hazırladıkları ilkbahar-yaz 2005 koleksiyonu, timsah derilerinin dantel ve şifonla birleştiği dar pantolonlar ve kısa ceketlerden oluşuyor. Bu yaz dökümlü pantolonlar, kemik rengi safari ceplerle bir arada.

Çiçek Çocuklar
Saçlarınızın arasına birkaç çiçek iliştirin, çünkü Çiçek Çocuklar geri dönüyor! İşte size yeni Çiçek Çocuk stili için basit birkaç tüyo; doğal haliyle bıraktığınız saçlarınızı ortadan ayırın ve uzun, bol etekler giyin. Dior ve Sonia Rykel'in yeni koleksiyonlarından da ilham alabilirsiniz.

Spa zamanı
Otuz dakikalık cilt bakımlarını ve öğlen tatiline sıkıştırdığınız kuaför randevularını unutun. Bugünün güzellik ritüelleri kendini şımartmak üzerine kurulu. Zaten spa'lar da bunun için var. Bu yılın yükselen trendlerinden olan şehir spa'ları hem vücudunuza, hem ruhunuza ful bakım yapmak için emrinize amade.

Taşınabilir albümler
Sevdiğiniz birkaç bin şarkıyı yanınızda taşımak artık yeterli değil. Bundan böyle tam 25 bin fotoğrafınızı da yanınızda her yere götürebilirsiniz. Son yılların en harika buluşlarından olan Apple iPod, olayı bir adım daha ileri götürerek iPod Photo'yu çıkardı. Hem müziklerinizi, hem de fotoğraflarınızı aynı süper aletin içine yükleyip, çantanızda taşıyın!

Yeşil otomobiller
Yok canım, olay yeşil bir otomobile sahip olmak değil. Çevreci, doğayla dost otomobillerden bahsediyoruz. Bu sene, yollarda bu araçlardan daha çok görmeye hazırlıklı olun. Bazı ülkelerde, çevreci araç kullanımının artırılması yolunda çıkan yeni kanunlar, hidrojen veya elektrikle çalışan bu otomobillerin üretimine iyice hız verdi. Yani yeşil otomobiller artık fütüristik bir mit değil, gerçeğin ta kendisi.

Büyükler için oyuncaklar
Artık yetişkinler çocuk olacak. Biz de son teknoloji ürünü taşınabilir eğlencelikler istiyoruz. Nintendo DS, dokunmatik ekranlı, cebinize sığabilecek büyüklükte ve harika oyunlarla dolu. 2005'in en hit teknolojik oyuncaklarından biri de Sony'nin taşınabilir Playstation 2'si olacak. Geçtiğimiz yılın son aylarında piyasaya çıkan Zodiac'ta ise MP3 player, oyunlar, multimedya player ve PDA bir arada.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Harun'a çok aşığım Beren'den önce Harun gelir
 Vahide Gördüm: Yemek kitaplarını bir roman gibi okuyabilirim
 Bize Semra Hanım muamelesi yapmayın
 Dostlarla yeniden
 Geleceğin golfçüleri Doğu'dan yetişecek
 Böbrek hastalarının yüzünü güldürdüler
 Cadde'nin lezzet yıldızı: Jerfi
 Çikolata ile tuzun günahını almışız!
 DVD formatındaki ilk albüm piyasada
 24. İstanbul Film Festivali'nde bugün
 Bilgi'den tarih yazma yarışması
 Dansın sultanları ile tanışma zamanı
 Yaşama dair temalar
 Dövüş dersleri işe yaradı
GÜLSE BİRSEL
Bill Gates'e sevgilerimle!
Her senaryo yazma günümde...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Kuru fasulyeli mantı
Unun...
Selüliti önce ölçün, sonra tedavi edin...
Selüliti önce ölçün, sonra tedavi edin...
Tamamen selülitlerinizden kurtulmuş bir şekilde yaza girmeniz mümkün.
Boyun kırışıklığı için tavsiyeler
Boyun kırışıklığı için tavsiyeler
Boynunuzdaki kırışıklıkları ve pürüzleri ortadan kaldırmak...
Müzayede savaşları  II
Müzayede savaşları II
"Kaplumbağa Terbiyecisi" için kıyasıya kapışan Eczacıbaşı ve...
Baba-kız geziyorlar
Baba-kız geziyorlar
Yılların usta sinemacısı Ediz Hun'un hayatındaki en büyük aşkı kızı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.