kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta Lezzet Güneşi

Kuru fasulyeli mantı
Unun ortasını havuz gibi açın, tuz ve yumurtayı ilave edin, aynı yöne dairesel hareketlerle karıştırarak una yedirin. Hamuru düz ve unlu bir yüzeyde iyice özleşene kadar 5 dakika yoğurun. Üzerini mutfak havlusu ile örtüp, 30 dakika dinlendirin. Hamuru 4'e bölün. Her bir parçayı düz ve unlu bir yüzeyde oklavayla 30-35 cm. çapında açın. Yufkaların üzerine un serpip, mutfak havlusu ile örtün. Haşlanmış fasulyeye, soğan, tuz, karabiber ve suyu ilave edip, püre haline gelinceye kadar robottan geçirin. Hazırladığınız yufkaları 4x4 cm. ebatlarında kareler halinde kesin. Her bir karenin ortasına hazırladığınız harçtan yarım tatlı kaşığı koyup, kareleri üçgen şeklinde ve kenarlarına bastırarak kapatın. Uzun kenarın iki köşesini de üst üste bastırarak yüzük şekli verin. Hamurları tuzlu bol kaynar suda, hamurlar suyun üzerine çıkıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Delikli kepçe ile suyunu süzerek çıkarın. Tereyağını iyice ısıtın, pul kırmızıbiber ve naneyi ekleyip, ateşten alın. Mantının üzerine tereyağını gezdirip, sarmısaklı yoğurt ile sıcak servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 su bardağı un (elenmiş)
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
* 1 adet orta boy soğan (4'e bölünmüş)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 2 çorba kaşığı su
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Pul kırmızıbiber, nane (arzu edilen miktarda)
* 500 gram sarmısaklı yoğurt

Islak ekmek
Maya ve tozşekeri yarım 1 su bardağı ılık suda eritip, ılık bir yerde 15-20 dakika, kabarıncaya kadar dinlendirin. Unun ortasını havuz şeklinde açın, kabaran maya, kalan su ve tuzu katıp, una yedirerek karıştırın. Karışımı buzdolabında bir gece dinlendirin. Tereyağı ile her seferinde yağsız tavayı yağlayıp ısıtın ve dinlendirilmiş karışımdan küçük bir çorba kepçesi döküp, hamurun her iki yüzünü pembeleşinceye kadar kızartın. Kızarmış hamurların üzerine bir çorba kaşığı pekmez gezdirip, ceviz serperek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 3,5 su bardağı un (elenmiş)
* 20 gram yaş maya
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 2 su bardağı su (ılık)
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı ceviz
* 1 su bardağı pekmez

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ilık ıspanak salatası   / 02-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 01-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 31-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 30-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 29-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 28-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 26-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 25-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 24-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 23-03-2005
GÜLSE BİRSEL
Bill Gates'e sevgilerimle!
Her senaryo yazma günümde...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Kuru fasulyeli mantı
Unun...
Selüliti önce ölçün, sonra tedavi edin...
Selüliti önce ölçün, sonra tedavi edin...
Tamamen selülitlerinizden kurtulmuş bir şekilde yaza girmeniz mümkün.
Boyun kırışıklığı için tavsiyeler
Boyun kırışıklığı için tavsiyeler
Boynunuzdaki kırışıklıkları ve pürüzleri ortadan kaldırmak...
Müzayede savaşları  II
Müzayede savaşları II
"Kaplumbağa Terbiyecisi" için kıyasıya kapışan Eczacıbaşı ve...
Baba-kız geziyorlar
Baba-kız geziyorlar
Yılların usta sinemacısı Ediz Hun'un hayatındaki en büyük aşkı kızı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.