Türkiye'de faaliyet gösteren beyaz et üreticilerinin yüzde 80'ini temsil eden şirketlerin oluşturduğu 'Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu' tavuk ile ilgili tüketiciyi bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Platform en son ortaya koyduğu belgeyle, tavuk satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de açıkça ortaya koyuyor:
Tavuk satın alırken dikkat!
* TAVUĞU bildiğiniz her zaman alışveriş yaptığınız satış noktalarından alın.
* EĞER tavuk eti ambalajlı ise üzerindeki üretim ve son kullanma tarihine mutlaka bakın.
* AMBALAJSIZ tavuk alıyorsanız, aldığınız eti inceleyin. Herhangi bir leke ya da iz veya örselenmiş bir görüntüye sahipseniz almayın.
Tavuğu saklarken dikkat!
* TAVUK eti aldıktan hemen sonra pişirilmeli ya da buzdolabında korunmalı.
* TAVUK eti son kullanma tarihinden önce konulmak kaydıyla derin dondurucuda 1 ay saklanabilir.
* TAVUĞU bütün olarak dondurmadan önce, buzluk torbasının içindeki havayı iyice boşaltın.