'Misyonerlik siyasi amaçlı'
Devlet Bakanı Aydın: Misyonerlik masum bir din tebliği değil. Aksine siyasi amaçları olan son derece planlı bir harekettir. Propaganda internetten yapılıyor.
'Misyonerlik planlı bir harekettir'
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, misyonerliğin siyasi amaçları olan planlı bir hareket olduğunu söyledi.
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, misyonerliğin masum bir din tebliği veya din hürriyeti kullanma olayı olmadığını, aksine siyasi amaçları olan son derece planlı bir hareket olduğunu söyledi. Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu'nun Türkiye'de misyonerlik hareketleri ile ilgili soru önergesini yanıtladı. Devlet Bakanı Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevinin, İslam'ın inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek olduğunu vurguladı. Aydın, misyonerlik faaliyetleri bağlamında Diyanet'e düşen görevlerin başında ise bu faaliyetlere zemin teşkil eden bilgisizliğin sebep olduğu etkenleri ortadan kaldırmanın geldiğini belirtti.
Bütünlüğü Bozmak Bu tür faaliyetlere karşı toplumun manevi, ahlaki ve kültürel değerlerini geliştirmek, misyonerlik faaliyetlerinin mahiyeti, amaçları ve kullandıkları yöntemler hakkında toplumu bilgilendirmek ve misyonerlerin hedef kitlesi olan gençlere yönelik çalışmalar yapmanın da diyanetin görevleri arasında olduğu ifade eden Aydın, şunları kaydetti: "Başkanlığımız; misyonerlik faaliyetlerinin, yüzyıllardır Anadolu coğrafyasında aynı değerler ekseninde huzur içerisinde birlikte yaşamayı ve hayatı paylaşmayı sürdüregelen toplumumuzun değerler bütününün en temelinde yatan dini inancında bir farklılaşma meydana getirerek, onun tarihi, dini, milli ve kültürel birlikteliğini ve bütünlüğünü bozup, parçalamayı amaçladığını düşünmektedir. Ayrıca, bu faaliyetleri, tarihi birikimimiz ve günümüzdeki gelişmeler gözönüne alındığı zaman misyonerliğin masum bir din tebliği veya din hürriyetini kullanımı hadisesi olmadığı, aksine siyasi amaçları olan son derece planlı bir hareket olduğu görülmektedir."
368 Kişi Var Türkiye'deki misyoner sayısı ile ilgili de bilgi veren Aydın, bu konuda kesin bir rakam bulunmadığını belirterek şunları kaydetti: "Resmi bilgilere göre şu an itibariyle misyonerlik faaliyetleri sonucunda din değiştirenlerin toplam sayısı 368'dir. Bilindiği gibi, misyonerlik faaliyetlerinin önemli bir bölümü gizli yapılmaktadır. Ülkemizde yapılan misyonerlik faaliyetlerinin en çok bilineni kapı kapı dolaşıp Hıristiyanlık ve Hz. İsa ile ilgili kitapların dağıtılmasıdır. Müjde FM ve Radyo Kumru gibi çeşitli radyo istasyonlarından da Türkçe Hıristiyanlık propagandası yapılmaktadır. Ülkemizde, Yehova Şahitleri, Presbiteryenler, Evangelistler, Mormonlar, Yedinci Gün gibi misyonerlik teşkilatları faaliyette bulunmaktadır." Bakan Aydın, Türkiye'de gayri Müslimlerle, yabancılara ait 33 Havra ile 240 kilise bulunduğunu ve bunlardan üç havra ile yedi kilisenin resmi olarak tanınmakla birlikte faal durumda olmadığını bildirdi.
|