kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ali Dinçer’in zor günlerindeki en büyük moral kaynağı, dünyaca ünlü opera sanatçısı eşi Yıldız İbrahimova’nın aryaları.
Kızım yaşatıyor

Lenf kanseriyle iki yıldır savaşan Meclis Başkanvekili Ali Dinçer, kızı Suna ve opera sanatçısı eşi Yıldız İbrahimova'nın sevgisiyle ayakta durduğunu anlattı: "8 yaşındaki kızım için hayattayım. Düğününü ve torunlarımı göreceğim. Kemoterapinin yarattığı acılara eşimin aryalarını dinleyerek dayanıyorum."


Beni hayata bağlayan eşimin aryaları

İki yıldır lenf kanseriyle mücadele eden Meclis Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Dinçer, çektiği acıları ailesinin sevgisiyle yendiğini söylüyor.

TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Dinçer iki yıldır lenf kanseriyle boğuşuyor. Pençesine düştüğü zorlu hastalıktan habersiz olan bazı AK Parti milletvekillerinin, "Kürsüye böyle çıkılır mı?" diye laf attıklarını, bazılarınınsa 'İmaj değiştirdi' diye takıldıklarını belirten Dinçer'in bu zor dönemdeki en büyük destekçisi ise 8 yaşındaki kızı Suna ve dünyaca ünlü opera sanatçısı eşi Yıldız İbrahimova.

İş Takibi Eş Takibi Oldu
Yaşadıklarını SABAH'a anlatan Dinçer 1950 yılında, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki mübadele anlaşması çerçevesinde Türkiye'ye ailesiyle birlikte göç etmiş. 43 yıldır siyasetin içinde olan Ali Dinçer, siyasetle Ankara'da lise yıllarında CHP bünyesinde tanışmış. "1962 yılından bu yana aktif siyasetin içindeyim. 12 Eylül sonrasında Ankara Belediye Başkanı iken askerler tarafından cezaevine gönderildim. Çok çile çektim ama hiç yılmadım" diyen Dinçer evlenmeye de ancak 50 yaşından sonra 'vakit bulabilmiş'. "Siyasetle, askeri mahkemelerle, haksızlıklarla uğraşmaktan 50 yaşına kadar evlenememiştim. Bulgar göçmeni olan eşimin Türkiye'deki dosyalarıyla ilgileniyordum. Bir baktım ki iş takibinden eş takibine geçmişiz" diyerek eşiyle nasıl tanıştıklarını anlatan Ali Dinçer'in dünyası, 2003 yılının başında gittiği doktorunun, "lenf kanseri" teşhisi koymasıyla başına yıkılmış. Tecrübeli siyasetçi, bu zorlu hastalıkla mücadele etmek için ihtiyacı olanAli Dinçer, 8 yaşındaki kızı Sunaya saçlarını neden kazıttığını anlatmakta çok zorlanmış.gücü ve morali her şeyden çok ailesinin desteği sayesinde bulduğunu belirterek, kanseri yenmek konusundaki kararlılığını şöyle aktarıyor: "Bizim Deliorman bölgesi, pehlivanlar diyarıdır. Bizim oranın pehlivanları da kolay kolay pes etmez. Hayatla güreşimiz devam ediyor. Daha sırtım yere gelmedi." Ali Dinçer'in eşi kendisi gibi Bulgaristan'dan gelen ünlü opera sanatçısı Yıldız İbrahimova. Sekiz yaşında bir de kız çocuk sahibi olan Dinçer, "Kızım Suna'ya saçlarımın niye olmadığını anlatırken çok zorluk çektim. Hayata sımsıkı sarılıp yaşamla ilgili projelerimi sürdürüyorum" diyor.

Ayda 4 Kemoterapi
Ayda 4 kez girdiği kemoterapi seanslarında çektiği acının dayanılmazlığına 'sevgi' ile karşı koymaya çalıştığını söyleyen tecrübeli siyasetçi, "Kızım için hayattayım. Onu geç buldum çabuk kaybetmeyeceğim. Onun düğününü ve torunlarını göreceğim. Kemoterapi sonrası çektiğim acılara, eşimin aryalarını, şarkılarını dinleyerek dayanıyorum. Aileme bağılılığım biraz da siyasetçi hırsı ve halkıma hizmet etme duygusu beni ayakta tuttu. Yapacak çok işim var benim. Hayatla mücadelem sürecek" şeklinde konuşuyor. Dinçer, içinde bulunduğu tüm zorluklara rağmen meclisteki en zor oturumları ustalıkla yönetmekten de geri kalmıyor. Ali Dinçer, "Artık bunun da sonuna geldik. Bu hastalığın da sırtı yere geldi" sözleriyle, hastalığıyla mücadeleyi sürdüreceğinin işaretini veriyor.

Fatih ERTÜRK ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Kaya için geri sayım
 'Misyonerlik planlı bir harekettir'
 Antalya'da protestolu 'dostluk turnuvası'
 Kadın imamda 'bir bilenler' de bölündü
 Bülent Arınç 41 macun birden kaptı
 TBMM'de "Sanık tanık olur mu" tartışması
YAVUZ DONAT
Derin devlet
Demirel derin devleti anlatıyor! - 1 Sayın...
Bayrak yakılması olayının ardında ne var?
Türkiye son bir haftayı "Bayrak yakılması" tartışmalarıyla geçirdi.
Sakıp Ağa'nın ödülü Cüneyt Gökçer'in
Merhum işadamı Sakıp Sabancı anısına bu yıl birincisi verilen 'Bir...
İstanbul'da kapkaç bitmez
İstanbul'da kapkaç bitmez
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'tan sert çıkış: "Kim...
Bir Mason isterse tabii ki istifa edebilir
Bir Mason isterse tabii ki istifa edebilir
Büyük Üstat Paşakay: "Ayrılmayı isteyen Masonik bilgiyle donatıldığı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu