kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türk bayrağı coşkusu
Her elde bir bayrak
ATO'dan Türk Bayrağı'na saygısızlığa tepki

Türk bayrağı coşkusu

Mersin'de Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağını yakma girişimine tepkiler büyüyor. Türkiye'nin dört bir yanında bayrak asma kampanyaları ve protesto gösterileri düzenleniyor. Evler ve işlerleri bayraklarla süsleniyor.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen, PTT Genel Müdürlüğü Ankara Posta İşleme Merkezi çalışanlarına Türk Bayrağı dağıttı.

Türk Haber-Sen üyesi posta çalışanları, merkez önünde toplanarak, Mersin'de Nevruz kutlamaları sırasında Türk Bayrağı'na yönelik saldırıyı çeşitli sloganlarla kınadılar. Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, yaptığı açıklamada, bayrağın Türk milleti için ne kadar kutsal olduğunu bilen hainlerin Nevruz bahanesiyle kutsal değerlere saldırdığını belirtti.

Hainler ve yardakçılarının şehit kanlarında boğulacağını söyleyen Karadavut, bayrağa uzanan ellerin kırılacağını, ihanet odaklarının cezasının verileceğini kaydetti. Karadavut, bağımsızlığın ve hürriyetin simgesi olan bayrağa yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını ifade etti.

Açıklama sonrasında Posta İşleme Merkezi çalışanlarına yaklaşık 1500 adet Türk Bayrağı dağıtıldı. Postacılar, bayrakları çantalarına asarak, posta dağıtımına çıkmaya başladı.

İŞÇİLERDEN ''BAYRAĞA SAYGI'' YÜRÜYÜŞÜ

Türkiye Yol-İş Sendikası'na üye bir grup işçi, ''bayrağa saygı'' yürüyüşüyle, Mersin'deki Nevruz kutlamalarında Türk Bayrağı'na yapılan saygısızlığı protesto etti.

Sağlık Bakanlığı Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Etlik Polikliniği önünde toplanan işçiler, ellerindeki bayraklarla Etlik Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nı izleyerek Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne kadar yürüdüler. İşçiler yürüyüş sırasında sık sık ''Bayrağa uzanan eller kırılsın'', ''Bayrak inmez vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar attı. Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Fahrettin İnan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, ''İçte ve dışta dost ve düşman olan herkes şunu iyi bilsin ki, ne bu ülkenin bölünmez bütünlüğü, ne de birlik ve beraberliğimizin sembolü olan şanlı Türk Bayrağımız asla sahipsiz değildir'' dedi.

İşçiler ve millet olarak ülkeye ve bayrağa sahip çıkmaya, bunun için gerekirse canlarını vermeye hazır olduklarını belirten İnan, şunları söyledi:

''Vatanımıza ve bayrağımıza dil uzatanlara, sevmeyenlere, yerde sürükleyenlere sesleniyoruz: Tarihin sayfalarına bir baksınlar Ulubatlı Hasan'lardan, Sakarya'dan Çanakkale'den, Malazgirt'ten ibret alsınlar. Biz işçiler diyoruz ki, vatanı böldürtmeyeceğiz. Bayrağı indirtmeyeceğiz'' İşçiler daha sonra, mesailerine başlamak üzere işyerlerine dağıldılar.

ADLİYEDE TÜRK BAYRAĞI DAĞITIMI


Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, Nevruz kutlamaları sırasında Türk Bayrağı'nı yakma girişiminde bulunulmasını, adliye girişinde hakim, savcı, avukat ve
adliyeye iş takibine gelen vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtarak kınadı.

Başsavcı Dikmen, bayrak dağıtımı öncesinde yaptığı konuşmada, Türk milletinin ortak değerlerinin en başında, devletin ve milletin simgesi, her zerresi şehit kanıyla bezenmiş şanlı bayrağın geldiğini söyledi.

Baharı kutlama adına yapılan etkinliklerde bayrağa yapılan saldırının çok üzücü olduğunu belirten Dikmen, ''Ancak, yüce Türk milleti, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün sembolü olan şanlı bayrağımızın sahipsiz olmadığını, gösterdiği tepkilerle ortaya koymuştur'' dedi.

Kocaeli Adliyesi'nin de Adliye Sarayı'nın çatısına yerleştirdiği dev bayrak ve dağıttığı 500 Türk Bayrağı ile bu tepkilere katıldığını ifade eden Dikmen, ''Biz de şanlı bayrağımızın sahipsiz olmadığını, simgesel anlamda da olsa gösteriyoruz'' diye konuştu.

Dikmen ve savcılık görevlileri daha sonra personel ile işlerini takip için gelen vatandaşlara bayrak dağıttı.

IRAK SINIRINA TÜRK BAYRAĞI ASTI

Parlamentoda 1972-1974 yılları arasında CHP Hakkari Milletvekilliği yapan Mikail İlçin, Mersin'de Türk Bayrağı'na yapılan saygısızlığa tepki göstermek amacıyla Türkiye-Irak sınırına Türk Bayrağı astı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne 500 metre uzaklıktaki 49 numaralı sınır taşına giderek Türk bayrağının yakılma girişimini protesto eden İlçin, yanında getirdiği dev Türk Bayrağı'yla Mersin'de Türk Bayrağı'na yönelik saygısızlığı kınadı.

İlçin, burada yaptığı açıklamada, Türk Bayrağı'nın en ücra köşelerde dahi ilelebet dalgalanacağını belirterek, ''Türk Bayrağı, Türkiye'de yaşayan herkesin bayrağıdır'' dedi. Mersin'de bayrak yakma girişimine polisten önce oradaki vatandaşların müdahale etmesi gerektiğine ifade eden İlçin, şunları kaydetti:

''Tepkimizi dile getirmek amacıyla 49 numaralı sınır taşına gelerek Türk Bayrağı açtım. Yarın da Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi'nde, İran sınırında bayrağımızı dalgalandıracağım. Türk Bayrağı, hepimizin namusu ve şerefidir. Yetkililerden bayrağımızı yakmaya çalışanlara en büyük cezaların verilmesini istiyorum.''

İÇ ANADOLULU İŞADAMLARINDAN BAYRAK ASMA KARARI


İç Anadolu Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (İÇASİDEF) Genel Başkanı Mehmet Akyürek, Mersin'deki Nevruz gösterileri sırasında Türk bayrağına yapılan saygısızlığı şiddetle kınadıklarını belirterek, işyerlerine bayrak asma kararı aldıklarını bildirdi.

OSTİM, Akyurt, Kayseri, Karaman, Sivas, Sincan, Nevşehir ve Konya sanayicileri ve işadamları dernekleri adına yazılı açıklama yapan Akyürek, Türk bayrağına yapılan bu saldırının, gaflet, dalalet ve hatta hıyanet olduğunu belirtti.

Türk bayrağına, ülkede yaşayan herkesin saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Akyürek, özgürlüklerin arkasına sığınarak, Türkiye'nin ortak değerlerine saldırı yapılmasına ve kırmızı çizgilerin aşılmasına izin vermeyeceklerini kaydetti. Akyürek, bu saygısız, çirkin davranışa yönelik tepkilerini işyerlerine bayrak asarak göstereceklerini ifade etti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 4 kişi daha yakalandı
 Loto 3 milyon YTL'ye koşuyor
 'Kurtlar Vadisi'ne özeniyorlar
 Manikür salonuna kanlı baskın
 Cesedini apartman boşluğuna attılar
 Gecekondulara öğrenci affı!
 Güvenli taksiler görücüye çıktı
 "Polat Alemdar'a özendi öldürdü"
 Büyük bölünme
 Alo SABAH İstanbul
 Şans Topu
REHA MUHTAR
'Güzele karşı çaresiz kalan yiğit' kim?..
"Bu son...
MANSUR FORUTAN
2005 ilkbahar-yaz aşkları
Soğuk hafiften kıçı...
MEHMET BARLAS
Türkiye yine köşeye mi sıkıştırılıyor?
Toplumun değişik...
MAHMUT ÖVÜR
Bu sahiller ne olacak?
Havalar ısınıyor. İstanbullular...
SAVAŞ AY
Yemeklerden sonra acuk radyasyon almaz...
REFİK DURBAŞ
Eş durumunda atama...
Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil...
HINCAL ULUÇ
Spor
Yazarımız Hıncal Uluç, yurtdışında olduğu için bu...
EMRE AKÖZ
'Almanlar' nerede?
Ermeni Tehciri (1915) konusu...
İşte dev jüri
İşte dev jüri
İş, sanat, spor ve basın dünyasının önemli isimleri, SABAH...
Yıldırım Düştü
Yıldırım Düştü
Fenerbahçe Başkanı, dün yaptığı açıklamalarda Galatasaray'dan...
Sezer: Kimse bana oraya gitme diyemez
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, önceki gün bir araya geldiği tüccar...
Hepsi okumuş kızlar orduda astsubaylar
Kırsal kesim ve özel bölgelerde asayiş can ve mal güvenliğinden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu