kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakan & Utku @ SABAH
 

Uykusuz her gece

(Gecenin bir yarısı yatakta karısıyla uyuyan adam birden yatakta doğrulur ve oturduğu yerde konuşmaya başlar. Karısı da uyanmak zorunda kalır. )

- Unnnn, yumurtaaaa... Bırakın beni, istemiyorum... Hayıııııııırrrr... - Oofff yaaa... Hüdai, tamam konuşuyorsun hiç olmazsa bağırma. Komşuları bari rahat bırak. Ben uyandım işte daha ne? Kına yakabilirsin.

- Benim kınayla işim yok. Benim derdim başka Nurten. Yumurtalar, çift sarılı-lacivertli yumurtalar, un çuvalları... Ben Brezilyalı değilim. - Brezilyalı olmadığın gibi insan da değilsin. İnsan olsan her insan gibi bu saatte uyursun.

- Bugün benim doğum günüm değil... - Bak uyku sersemi şarkıya da yanlış girdin. "Bugün benim doğum günüm... Hem sarhoşum hem yastayım. Bir bar taburesi üstünde babamın öldüğü yaştayım" olacaktı.

- Bar taburesi üstünde işin ne kadın bu saatte? Niye sarhoşsun ve niye yastasın? Baban ne zaman öldü? Bundan benim niye haberim yok? - Ne yapayım, gece yarısı uyanıp muhabbete başlayan bir kocam var ve bu yüzden uyku tutmuyor, ben de barlara takılıyorum. Uyuyamadığım için yastayım, doğal olarak sarhoşum. Bütün bunlar neden oldu diye sorarsan, çünkü bir vampirle evliyim. Sadece karısının kanını iliğini kemiğini emen soyu hem de.

- Rüyamda Fenerbahçe'de futbol oynayan bir futbolcuydum Nurten. Antrenmanda takım arkadaşlarım benden gizli, fısır fısır bir şeyler konuşuyorlar. Biri gidip içerden bir şeyler alıyor. Sonra hepsi üstüme hücum edip başımda yumurta kırıyorlar, una buluyorlar. - İlginç. İki seçenek var. Ya takım arkadaşlarının alayı manyak. Ya da olay Afrika'da geçiyor. Takım arkadaşların seni yemek istiyorlar. Ama senin kızartman iyi olmaz ki, fümen iyi olur.

- Füme? - Füme tabii...Tam ateşe değdirmeyeceksin eti, ateşin dumanıyla isiyle pişecek et. Yeme de yanında yat. Aman aman vazgeçtim, direkt ye de yanında yatma...

- Gece yarısı yemek tarifi de nerden çıktı şimdi Nurten? Allahım sen aklıma mukayyet ol. - Allahım, beyefendinin dileğine aynen katılıyorum. Sen pasta tarifi yapınca önden bir şeyler yeriz dediydim Hüdai Bey.

- Ne pasta tarifi canım?! Ben rüyamı anlatıyordum. Bırakmıyorsun ki bitireyim. - Ay pardon. Eşeğim ben. Ben uyandırdım ya seni anlat rüyanı diye. Haklısın. Eee ne oldu sonra rüyanda?

- Bir şey olmadı. Uyandım. Ve dedim ki kendi kendime "Doğum günümde kafamda yumurta kırılmasını ve una bulanmayı istemiyorum." - Kendi kendine demişmiş. Ben niye uyandırıldım o zaman? Bal gibi bana dedin. Hatta saçmaladın. Futbolcular kafasından aşağı un döküyormuş da yumurta kırıyorlarmış da...

- Fenerbahçe futbol takımında böyle bir adet var hayatım. Doğum günü gelen oyuncu yumurtaya una bulanıyor. - İyi de manyakcığım, sen Fenerbahçe'de oynamıyorsun ki. Sana ne?

- Ama Feneri tutuyorum. Ya bu adet taraftarlara da sıçrarsa?! Sırf bu korku yüzünden futbol taraftarlığı hayatımı bitiricem. Ya da Daum'la konuşucam, ara transferde beni başka bir takıma kiralık versin. - Taraftar transferi. İyi fikirmiş bu. Hatta Daum'la ben konuşayım istersen. Seni buradan en uzaktaki bir takıma kiralık taraftar olarak versin ama kira sözleşmesi en az 50 yıl olsun. Git orda tut takımını, ben de kafamı dinleyeyim biraz. Dur dur, hatta hemen 118'den Daum'un numarasını öğrenip bu işi bitirelim.

- Dur, dur ne yapıyorsun sen? - İkimizin de hayatını kurtaracak bir formülü hayata geçiriyorum.

- Olmaz olmaz, bu saatte uyuyordur adam. Yarın maçları falan vardır. Kampın ahengini bozma. Ayıp olur. Yat uyu, sabah bakarız bir çaresine... - Diyosun. Ama hayat arkadaşını uyandırırken hiç çekinmiyorsun. Yok yok Daum'dan vazgeçtim, en iyisi ben de ilk aşkım İrfan'ı arayayım, nasıl olsa 2 saat uyuma fırsatı bulamıyorum bu evde, kiralık olarak İrfan'ın yanına gideyim.

- İrfan mı? Hangi İrfan? - Şimdi mühendis olan İrfan. Senin için terk ettiğim İrfan. Çin'de çalışan İrfan. İrfan Çin'de olsa gidip bulurum.

- Başlatma İrfan'ına şimdi. Sen evli bir kadınsın Nurten. - Sen de evlisin ama futbolla yatıp kalkıyorsun. Uyuyamayansa hep ben oluyorum. Yetiyse yetti. Ben kampanya başlatıyorum.

- Kampanya mı? Ne diyorsun sen Nurten? - Sus ve dinle: Evlilik oyununu kuralına göre oynıycaz. Uyku bir ayrıcalık değil bir hak. Buna göre uyuycaaaz, buna göre rüya görüceeez, buna göre gecenin olmadık vakitlerinde olur olmaz mevzulara kafayı takıp uyanmıycaz, uyandırmıycaaaazz... LÜTFEN!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Türkovizyon   / 18-03-2005
 El değmemiş darbe bahaneleri   / 17-03-2005
 Türkiye'nin Jennifer Lopez'i belli oldu   / 16-03-2005
 Ortaya karma-karışık seri röportajlar   / 15-03-2005
 Türk astronota isim önerileri   / 14-03-2005
 Yılın söyleşisi   / 11-03-2005
 Sahte Rakı muhabbetleri - II   / 10-03-2005
 Sahte Rakı muhabbetleri-I   / 09-03-2005
 Yaşasın Dünya Kadınlar Günü   / 08-03-2005
 Sahte haber bülteni   / 07-03-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Tatlım tatlım alaÇatım
Yazarınız Ayşe Özyılmazel Tempur...
HAKAN & UTKU
Uykusuz her gece
(Gecenin bir yarısı yatakta karısıyla...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Oyun ve çocuk
Çocuğum yemek hazır, gel! Oyunun...
AYŞE TÜTER
MUTFAKTA Lezzet Güneşi
Pırasalı tarhana...
Yiyip yiyip zayıf kalacağız üstelik hastalan mayacağız
Yiyip yiyip zayıf kalacağız üstelik hastalan mayacağız
Şişmanlığın yol açtığı hastalıkların tedavisini bulmak için 17 yıldır...
'Yıldızların Altında' turneye çıkıyor
'Yıldızların Altında' turneye çıkıyor
Candan Erçetin, Beyazıt Öztürk, Ragıp Savaş, Rasim Öztekin, Nurhan...
Kiloların sırrı çözüldü!
Kiloların sırrı çözüldü!
"Özledin mi?" adlı son albümünü piyasa süren Sibel Can'ın,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.