kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Toprağa gömüldüler
Toprak altındaki 15 kişinin isimleri
'Dağ, toz duman içinde üzerimize geliyordu'
Kurtarma çalışmaları zorunlu olarak durdu

Toprağın altına gömüldüler

Sivas Sugözü'nün Kuzulu mezrasındaki heyelanda 17 kişi toprak altında kaldı, yedi köylü de ağır yaralı kurtarıldı.

Sugözü Köyü'ne bağlı mezrada dün saat 10.15'te meydana gelen heyelanda bir cami, bir okul ve 24 ev toprak altında kaldı.

TEHLİKE SONA ERMEDİ
Bölgeye ulaşan kurtarma ekipleri, dere yatağındaki suyun hareketi nedeniyle toprak kaymasının devam ettiğini belirtiyor.


Toprağa gömüldüler

Sivas'ın Sugözü Köyü'nün Kuzulu mezrasında dün sabah meydana gelen heyelanda cami ve okulun yanı sıra 23 ev toprak altında kaldı Toprağın 50 metre kadar derinliğine gömülen 7'si kadın, 1'i çocuk 15 kişinin kurtarılması için çalışılıyor. 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Sivas'ın Koyulhisar İlçesi'ne bağlı Sugözü Köyü'nün Kuzulu mezrasında heyelan faciası yaşandı. 100 metre yüksekliğindeki eğimli bir arazide meydana gelen heyelanda 23 ev toprak altında kaldı. Toprağın evleri de beraber kaydırdığı faciada 7'si kadın 1'i çocuk 15 kişi toprak altında kaldı, 8 kişi yaralandı. Bazı çukur yerlerdeki evler 50 metre yüksekliğindeki toprağın altında kaldı. Kurtarma çalışmaları hem toprağın miktarının yüksekliği, hem de yeni bir heyelan tehlikesi nedeniyle güçlükle yürütülüyor. Mezradakilerin "heyelan bölgesi olması nedeniyle yerleşim için uygun olmadığı" uyarılarını dikkate almadığı öğrenildi.

BİR CAMİ VE OKUL GÖMÜLDÜ
65 haneli mezrada oturanlar, dün sabah saat 10.15 sıralarında ani bir gürültüyle gelen toprak kaymasının dehşetini yaşadı. Can havliyle bazı vatandaşlar, kendilerini evlerinden dışarı atmayı başardı. Ancak dere yatağının kenarında bulunan mezradaki evlerden 23'ü toprak altında kaldı. Toprak altında bir cami, kullanılmayan bir okul ile lojmanı, köy imamının kaldığı bir lojman, fırın ve deponun dabulunduğu belirtildi. Ancak köy imamının o sırada lojmanda bulunmadığı öğrenildi. 100 metre yüksekliğindeki eğimli arazideki heyelanda toprak evleri de beraberinde kaydırdı. Bazı çukur yerlerdeki evler 50 metre yüksekliğindeki toprağın altında kaldı.

HELİKOPTER GÖNDERİLDİ
Heyelandan kurtulanların ihbarıyla Sivas'tan, çevre ilçelerden jandarma, sivil savunma ve kurtarma ekipleri, AKUT, Sivas'tan 2, Tokat'tan 1 komando timi olay yerine gitti. Erzurum, Sivas, Tokat, Erzincan, Amasya ve Gümüşhane'den toplam 56 personel, 7 kurtarma aracı ve vinç ile 1 arama köpeği gönderildi. Ayrıca Kızılay 5 personel, 50 çadır, 300 battaniye, 75 yatak, 3 jenaratör ve 50 katalitik soba gönderdi. Ayrıca Tokat Jandarma Bölge Komutanlığı bir arama kurtarma ekibini helikopterle olay yeri yakınına nakletti. Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Selahattin Yıldırım da Tokat'tan arama kurtarma ekibiyle birlikte helikopterle bölgeye gitti.

ÇADIR KENT KURULDU
375 büyük ve küçükbaş hayvanın toprak altında kaldığı mezrada yaşayanların çoğu evlerini terk etti. Mahsur kalanvatandaşlar için güvenli alana yaklaşık 50 çadır kurularak çadır kent kuruldu. Mezradaki öğrencilerin, taşımalı eğitimle Koyulhisar'a götürüldükleri için felaketten etkilenmedikleri öğrenildi.

"YERLEŞİME UYGUN DEĞİL"
Heyelanın olduğu Kuzulu mezrasında daha önce yerleşime uygun değil raporu verildiği ve halkın uyarıldığı öğrenildi. Facia üzerine olay yerine gelen Sivas Valisi Hasan Canpolat da "Heyelanın boyutları çok büyük" dedi. Vali Canpolat, "Büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Bu bölge heyelanlı bir bölge. Raporlara göre de yerleşilmesi uygun değil. Karadeniz bölgesine doğru eğimli bir bölge. Hafif dağlık bir arazi" dedi.

BAKAN SABAH'TAN ÖĞRENDİ
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü tören hazırlıkları için Çanakkale'de bulunan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, heyelanı saat 18.00 sıralarında SABAH'ın sorusu üzerine öğrendi. SABAH muhabirlerine "Ne olayı? Haberim yok" diye cevap veren Bakan Pepe, daha sonra olayla ilgili faksla bilgi aldı.

Faruk KARA - Ahu BOZLAR -Yekta KAYA / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Dublinliler Türkler'in ateşi ile biçildi
 Özkök: Tehlikeleri gençlere anlatmakta zorluklar çekiyoruz
 Yanlış teşhise ceza
 'Bir ilimizdeki binaların yüzde 72'si 6'lık depremde yıkılır'
 Siyonizm damgası
 Meğer TSE en baştan kokmuş
 Öğrenci affına Sezer'den onay
 Kürtçe eğitim istemek devlet için tehlike değil
 Nevruz'a bin özel davetli
 Prostat kanserine gen odaklı tedavi müjdesi
 Heper korkuttu
 Sessiz tanık yaşamını yitirdi
 İstediğini yaptırdı
ERDAL ŞAFAK
Niyete bağlı
AB'nin Hırvatistan'la üyelik...
ÖMER LÜTFİ METE
Medyatik Sevr'e bir adım kala
Yabancıların Türkiye'de...
UMUR TALU
İyilik tarihi
Zaman olur, "naif" bakış açısı bile...
Kürtçe Krizi
Irak'ın yeni dönem vekilleri ilk oturumda Arapça yemin ederek göreve...
'Hırvatistan kararının Türkiye ile ilgisi yok'
Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilcisi Hansjoerg Kretschmer,...
Malzeme vermeyin
Malzeme vermeyin
F.Bahçe'nin hocası Daum, takımını uyardı: "Denizli'yi yenmeliyiz.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu