kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yağ çalarken yakalandı...
Baklava çalanları hâkim serbest bıraktı

Baklava sınavı

Çalıştığı kurumdan evi için gıda ve temizlik ürünü çalan memura verilecek ceza, yeni TCK için ilk sınav olacak.

Kahramanmaraş Sağlık Müdürlüğü'nün mutfağında 10 yıldır aşçılık yapan memur İmran K., mutfaktan eve oğluyla 111 YTL'lik gıda ve temizlik malzemesi yollarken yakalandı. İmran K. tutuklandı, 17 yaşındaki oğlu tutuksuz yargılanacak.

KREDİ KARTI BORCU İÇİN MAAŞI HACİZLİ
Evli ve üç çocuklu K.'nin maaşının, katlanarak 5 bin YTL'ye ulaşan kredi kartı borcu nedeniyle hacizli olduğu öğrenildi. Hukukçular, İmran K.'nin zimmet suçundan 6-12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağını belirtiyor.

BAKLAVA ÇALAN ÇOCUKLAR ÖRNEĞİ
Ancak yeni TCK'da "baklava çalan çocuklar" örneğinden yola çıkılarak yapılan düzenlemenin İmran K.'ye uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu. Yeni yasaya göre hâkim "ihtiyaç için hırsızlık" kanaatiyle kusurla orantılı düşük ceza verebilir.


Yağ çalarken yakalandı...

5 bin YTL kredi borcu olan devlet memuru İmran K., aşçı olarak çalıştığı işyeri mutfağından temizlik ve gıda malzemesi çalarken müdürü tarafından suçüstü yakalandı.

Kahramanmaraş'ta yaklaşık 5 bin YTL kredi kartı borcu olduğu belirtilen devlet memuru, çalıştığı Sağlık Müdürlüğü'nün mutfağından margarin, sıvı yağ, un, şeker, çay, sıvı sabun ve deterjan çalarken, müdürü tarafından suçüstü yakalandı. Kurumda memur statüsünde 10 yıldır görev yapan aşçı tutuklanırken; malzemeleri eve göndermek istediği 17 yaşındaki lise öğrencisi oğlu ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olay geçtiğimiz pazar günü yaşandı. Öğlen saatlerinde makamına gelen Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Sıtkı Güvenç, yemekhaneyi dolaşmak istedi. Güvenç, Yörükselim Mahallesi'ndeki Sağlık Müdürlüğü hizmet binasındaki yemekhaneye girerken aşçı İmran K.'nin 17 yaşındaki oğlu Y.K.'yi el arabası ile dışarı çıkarken gördü.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ SUÇÜSTÜ YAPTI
Arabada bulunan kutunun içinde ne olduğunu soran Güvenç, lise öğrencisi Y.K.'dan "Mutfaktaki çöpleri dökeceğim" yanıtını alınca şüphelendi. Üzeri kağıt ve karton kutularla örtülü el arabasını kontrol eden Güvenç, çeşitli gıda ve temizlik malzemelerini görünce polis çağırdı. Olay yerine gelen Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Masası ekipleri, el arabasının içinde bulunan ve yaklaşık 111 YTL değerinde olduğu tahmin edilen iki paket un, bir bidon kolonya, bir adet meyve suyu, dört kilo toz şeker, bir poşet zeytin, bir poşet et, iki paket çay,Müdür Güvençiki kilo zeytinyağı, bir bidon sıvı sabun, dört paket küp şeker ile 12 paket margarini tespit etti.

OĞLU SERBEST BIRAKILDI
Baba-oğul savcılığa sevk edilirken; 17 yaşındaki Y.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 10 yıldır memur statüsünde görev yapan aşçı İmran K., ise çıkarıldığı mahkemede mutfakta temizlik yaptığını, malzemeleri de ıslanmaması için dışarı çıkardığını ileri sürdü. Mahkeme heyeti, "resmi kurumdan hırsızlık" suçundan K.'nin tutuklanmasına karar verdi. İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının karşısındaki evde 200 YTL kira ücretiyle oturduğu belirlenen evli ve 3 çocuk babası İmran K.'nin 600 YTL maaş aldığı ve yaklaşık 5 bin YTL kredi kartı borcu olduğu, bu yüzden de maaşına haciz geldiği belirlendi. İki çocuğunun ilköğretim okulu, diğerinin ise lisede eğitim gördüğü bildirilen aşçı K.nin ailesi ise bu konuda fazla konuşmak istemediler.

"BİZ ŞEREFLİ BİR AİLEYİZ"
Tutuklanan memurun eşi H.K. "Biz şerefli bir aileyiz. Durumumuz bozuldu. Eve yiyecek bir şeyler bile alamamaya başlamıştık. Eşim ailenin ihtiyaçları için ilk kez böyle bir şey yapmış. Çok üzgünüz. Müdür de bu olayı bu kadar büyütmemeliydi" dedi. Çalışma arkadaşları da olaya çok şaşırdıklarını ve onun iyi bir insan olduğunu söylediler.

Sırrıberk ASLAN-KAHRAMANMARAŞ/MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Rehn: Türkiye ile anlaşmaya varmak üzereyiz
 Başbakanlık'ta güvenlik zirvesi
 Kararlar yargıya açılmalı
 Böylesi herkese yakıştı
 Zirvede yetki kavgası
 Denizden yıkım harekâtı
 Etibank davasında tartışma
 Bahar hafta sonuna kadar rötar yapacak
 Safkana güvenlik görevi
 Öğrenci affı aynen Meclis'e sevk edildi
 'ABD karşıtlığında altın madalya'
 Kaçan, 'kedi'ye destek verdi
 Gardiyanlar da 'pardon' dedi
 Düzeltme
ERDAL ŞAFAK
Berlin-Van hattı
Dünya Kadınlar Günü...
UMUR TALU
İmaj demokrasisi
Dün, çok sayıda gazete manşeti,...
Bed-dam Ber-ruh Nef-di-ka ya Bassar
Muhaliflerin günler süren eyleminden sonra dün sıra, Suriye'nin asker...
Çeçen lider Aslan Maşadov öldürüldü
Çeçen lider Aslan Maşadov dün Rusya tarafından bir eve düzenlenen...
Takım Alkışlansın
Takım Alkışlansın
Hagi ile dobra dobra: "İlk günden beri eleştirilmemin sebebi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu