kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
17 yaşından beri bastırdığım duygular şimdi ortaya çıktı
17 yaşından beri bastırdığım duygular şimdi ortaya çıktı
Sinema ile ilgili bir projem var'

17 yaşından beri bastırdığım duygular şimdi ortaya çıktı

Yönetmenlerin uzun süre ikna etmeye çalıştığı Elif Dağdeviren; Mahsun Kırmızıgül ve Tomris Giritlioğlu'nun ısrarıyla kamera karşısına geçmeye karar verdi. atv'de yayınlanacak 'Aşka Sürgün'de yıllardır bastırdığı oyunculuk duygularını su yüzüne çıkaracak olan Dağdeviren, Güler Sabancı gibi bir iş kadınını oynayacak.

Elif Dağdeviren bu zamana kadar yaptığı ve denediği birçok işin ardından, şimdi de oyunculuğa soyundu. Yıllardır yönetmenlerin kamera karşısına geçirmeye çalıştığı Dağdeviren, prodüksiyon danışmanı olarak çalışmaya başladığı 'Aşka Sürgün' dizisinde, Mahsun Kırmızıgül ve Tomris Giritlioğlu'nun ısrarıyla oyunculuğa karar vermiş. Kendini tekrar etmeye başladığını hissettiği zamanlarda, hep yaptığı işi bırakıp başka şeyler denediğini belirten Dağdeviren, artık emekli olacağı mesleğin ne olduğunu kavramış. O, medyadan emekli olmak istiyor. Ancak Dağdeviren'in medya anlayışında; sinema, basın ve televizyonun hepsi var. Toplumda yükselen Amerikan karşıtlığının, atv'de yayınlanacak olan 'Aşka Sürgün' adlı dizide işleneceğini söyleyen Elif Dağdeviren, Güler Sabancı gibi bir holding yöneticisini oynuyor.

* 'Aşka Sürgün' neyi anlatıyor? Siz nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?
Öykü olarak diğer tutmuş dizilerle paralel tarafları var. Ama farklı tarafları da var. Farklı tarafını öne çıkarmak gerekli. Dizide şu anda gerçek hayatta da gündemde olan konular işleniyor. Mesela Irak Savaşı ve petrol satışı... Türkiye'deki bazı firmalar Rusya'dan, Ukrayna'dan petrol alıp Irak'taki Amerikan birliklerine satıyor. Dizideki ailem de bu işi yapıyor. İlk defa bir dizide Amerika'nın hataları anlatılıyor. Amerikan muhalifi bir yanı var dizinin. Bu yüzden çok ilginç. Ben dizide sistem yanlısı birini oynuyorum. Kardeşim ise Amerika karşıtı.

* Son zamanlarda artan Amerikan karşıtlığının etkisiyle mi böyle bir dizi düşünüldü?
Toplumda Amerika'ya, daha doğrusu yönetimine karşı bir tepki var. Ortalarda yaşanan şeylerin dizilerde işlenmesi çok normal. Aşka Sürgün'de sadece bu işlenmiyor. Birçok konu var. Amerika ve temsil ettiği değerler ile karşısındaki değerlerin çatışmasının yanı sıra, Türkiye'deki doğu ile batı arasındaki çatışma da karakterler üzerinden veriliyor. Bu hem iş, hem hayat, hem aşk... Üçü için de geçerli.

* Sizin rolünüzün Güler Sabancı gibi bir iş kadını olduğu doğru mu?
Evet, biz kendi aramızda benim rolümle ilgili konuşuyoruz, hatta esprisini yapıyoruz. Nasıl Sabancılar Adana'dan İstanbul'a gelip zengin olmuşsa, benim dizideki ailem de Anadolu'dan gelmiş ve İstanbul'da zengin olmuş. Ama kültürünü de kaybetmemiş. Böyle güçlü bir aile anlatılıyor. Şirketteki tek kız ve şirketin yönetim kurulu başkanı Asya'yım. Güler Sabancı'ya da benzetebiliriz benim oynadığım karakteri. Aşkı da kaçırmayalım! Ana karakterler ve yan karakterlerde çok hoş bir aşk var. Bir amcam var. Onun hem Midyat'ta hem İstanbul'da bir eşi var.

* Oyunculuğu denemek sizin için kolay bir karar olmasa gerek. Nasıl karar verdiniz?
Oyunculuğun çok ciddiye alınması gereken bir yanı var. Ben önce proje danışmanı olarak başladım. Fakat Mahsun'un ve Tomris Hanım'ın ısrarıyla oyunculuğu denedik. Tomris Hanım dedi ki "Oyunculuk zekâ ve yürek işidir. Sen yüreğini koyarsan, zekânla bu işi becerirsin." Daha önce çok sayıda oyunculuk teklifi almıştım ben. 'Yürek-zekâ buluşması olursa, başarılı oluruz' diye düşündük. Ben şimdi kendimi kaptırdım bu işe. 17 yaşından beri bastırdığım duygular ortaya çıktı. İlk olarak Türker İnanoğlu teklif etmişti. Ben o zaman yönetmen yardımcısı olarak bir yerden başlamak istiyordum. Türker Bey bana 'Seni alırsam kamera arkasına değil, önüne alırım' diye çeşitli oyunculuk teklifleri yaptı. Sinan Çetin, Yavuz Özkan gibi birçok kişiden teklif geldi.

* İkna olmanızda kimi referans aldınız, 'O yaptı ben de yapabilirim' ya da 'yapmalıyım' gibi. Mesela Gülse Birsel örnek oldu mu?
Gülse'nin eğitimi var. O formasyonunu ona göre ayarlamış. Benim de Amerika' da eğitimim var ama oyunculuk üzerine yoğunlaşmış bir eğitim değildi. Bütün kursları aldım sinemayla ilgili; yönetmenlik ve prodüksiyon kurslarını aldım.

BÜLENT İPEK MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Anneme işsiz kalacağımı söylemeyin o benim müdür olacağımı...
 Modacılardan para alıyorlar!
 Gün gelecek insan beyni ölümü bile engelleyecek
 Emeklilikleri geldi hepsi huzura erdi
 Eyfel Kulesi mi yersiniz Boğaz Köprüsü mü?
 Ilgaz Kayak Merkezi en yoğun günlerini yaşıyor
 Hayal dünyası gözler önünde
 Samsun'un kadın marangozları
 Renkli tokalar el yakıyor
 Meriç Nehri kıyısında kahve keyfi
GÜLSE BİRSEL
Aman evladım siyasete bulaşmayın!
Bizim kuşağın en çok...
Cinsel hayatta mutluluk 70 yaşında bile mümkün!
Cinsel hayatta mutluluk 70 yaşında bile mümkün!
Cinsel hayatın ileri yaşlarda bile son bulmaması gerektiğini belirten...
Domates suyu kanserden koruyor
Domates suyu kanserden koruyor
Domates suyunda bol miktarda A ve C vitamini bulunur. Bunlar,...
Sinem ilk albümünü çıkardı
Sinem ilk albümünü çıkardı
Sinem Yıldırım "Yağmur" adlı albümüyle müzik piyasasına...
Silikonlar işe yaradı!
Silikonlar işe yaradı!
Podyumların ünlü ismi Nilay Dorsa, silikonlarını yenilettikten...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.