kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bundan sonra sevdiğim seslerle çalışmak istiyorum
Bundan sonra sevdiğim seslerle çalışmak istiyorum
'Bizim yaptığımız şarkılar insanları sonradan vuruyor'

Bundan sonra sevdiğim seslerle çalışmak istiyorum

Besteci ve söz yazarı kimliği ile öne çıkan Metin Özülkü, yeni albümü 'Hayat Başladı' ile hayranlarına yeniden merhaba diyor. Kısa bir süre önce baba olan sanatçı, artık şarkılarını vereceği isimler konusunda daha seçici davranacağını söylüyor '.

Kendine özgü şarkıları ile geniş bir hayran kitlesine sahip olan besteci ve söz yazarı Metin Özülkü, 8 yıllık uzun bir aradan sonra yeni albümü 'Hayat Başladı' ile hayranlarına yeniden merhaba diyor. 3 Şubat'ta raflardaki yerini alan albümde yine tüm şarkılar Metin-Eda Özülkü imzalı. Kısa bir süre önce baba olmanın heyecanını yaşayan sanatçıya bu albümde yine birbirinden başarılı isimler eşlik etmiş. Düet Müzik'ten piyasaya çıkan albümde yine alıştığımız romantik Metin- Eda Özülkü şarkıları bulunuyor. Metin Özülkü ile yeni albümü ve babalığı ile üzerine keyifli bir söyleşi yaptık...

* Son solo albümünüzü 8 yıl önce çıkarmıştınız, yeni albümünüz 8 yıl aradan sonra geldi. Bu uzun arada neler yaptınız?
1999 yılında Eda Özülkü'yle bir düet albüm yaptık. Onun dışında birçok sanatçı arkadaşımıza hem besteler verdik hem de stüdyomuzda onların albümlerinin düzenlemeleri ve prodüksiyonlarıyla uğraştık. Kendi şirketimizle ilgili bazı yeni çalışmalar yaptık, mesela İclal Aydın'ın şiir albümünü yaptık. Daha sonra Işın Karaca, Eda-Metin Özülkü 'Masalcılar' albümünü yaptık, bunun dışında 'Hakkı Yalçın Şarkıları' adını verdiğimiz 13 sanatçının içinde yer aldığı bir albüm yaptık. Bir okul açtık; İstanbul Özel Güzel Sanatlar Okulu... Kadıköy'de açtığımız okulda 350 öğrencimiz var. O işin başında Eda duruyor. Şan, keman, piyano, gitar, davul üzerine eğitimler veriliyor. 22 hocamız var okulda. Aynı zamanda tiyatro ve diksiyon dersleri de veriliyor. İki çocuk yaptık bu arada...

'ASIL KEYİF MUTFAK KISMI'
* Babalık nasıl gidiyor, neler değişti hayatınızda baba olduktan sonra?
Tam olarak anlayamadım çünkü albümün telaşı ile üst üste geldi her şey. Arada sırada unutuyorum bile baba olduğumu. Önceleri stüdyoda geç saatlere kadar çalışıyordum. Bir şey üretirken işe başladığınız zaman bırakıp kalkma şansınız olmuyor. Ama şimdi sürekli saate bakıyorum ki bir an önce saat 7 buçuk 8 olsun, eve gideyim diye... Aşırı bir özlem oluyor. 6 aylık oldu bebekler şu anda. Hamilelik süresince albümümü hazırlıyordum, 9 ay boyunca 'acaba sağlıklı olacaklar mı' diye çok stresli anlar yaşadım ama onlar doğduktan sonra stres kalmadı...

* Solo albüm için neden bu kadar uzun ara verdiniz?
Eda'nın da benim de rutin yorumculuk iddiamız yok, biz daha çok işin mutfak kısmını, üretim kısmını seviyoruz. Benim yaklaşık 600 civarında bestem var ve bunların 450'si Türk müzik piyasasında yerini aldı, seslendirildi. O yoğunlukta daha çok çalışmalarımız var, sanatçı arkadaşlarımızdan kaçırabildiğimiz şarkılarımızdan 8-10 tanesi bir araya gelirse albüm yapma şansımız oluyor. Muhakkak her sene albüm yapmak gibi bir sıkıntımız yok açıkçası.

* Albümün adı 'Hayat Başladı'. Bu ismi seçmenizin özel bir nedeni var mı?
Albüme isim düşünüyorduk, 'Hayat Başladı' albümde yer alan şarkılardan bir tanesi. Anne ve babadan ayrı kalan bir kişinin hikayesinin anlatıldığı bir şarkı. Fakat bebeklerimizin doğması sonrasında asistanım Burçin'in fikriydi bu. 'Hayat Başladı' koymaya karar verdik, çok da yakıştı, güzel bir isim olduğunu düşünüyorum.

* Albümde kimlerle çalıştınız?
10 şarkı var içinde, 7 tanesi yeni şarkılarımız, üç tanesi ise daha önce Akrep Nalan'ın seslendirdiği 'Kolay mı', Edip Akbayram'ın seslendirdiği 'Kuşlar' ve Gülben Ergen'in seslendirdiği 'Boşu Boşuna'. Onları ben senelerdir söylemek isterdim zaten. Bu albümde denk düştü... Albümde çok değerli isimler yer aldı, Erdem Sökmen gitar çaldı, Levent Altındağ nefesli, Eyüp Hamiş klasik nefesli sazlar çaldı, Hakan Altun uduyla eşlik etti, bir parçada İzel vokal yaptı, bir parçada Ferda Anıl Yarkın hem keman çaldı, hem de vokaliyle eşlik etti. İclal Aydın'ın da çok büyük katkısı var albümde. Eda Özülkü ve Sibel Sezal vokal yaptı.

* Şarkılarınız yine alıştığımız 'Metin Özülkü' tarzında mı?
Şarkılar genellikle romantik, ben kendim de çok ince ruhluyumdur. Tipimle hiç bağdaşmayan bir ruhum vardır. Ayrılığı anlatan sözler var, sevdayı anlatan var... 'Hayat Başladı' şarkısında yetim kalan bir insanın hayatla ilgili düşünceleri var. Bazı sözler ve müzikler Eda'nın, bazıları da benim. Ama Eda'yla söz ve müzikler için 'hangisi senin hangisi benim' olayını karıştırdığımız için hepsine Eda-Metin Özülkü imzasını atıyoruz. Eskiden ayırıyorduk bazı şarkılarımızı ama şimdi bizi birbirimize daha çok ortak yapan iki meyve olunca, her şey Eda-Metin Özülkü oldu.

'DİZİ MÜZİĞİNE BAŞLADIM'
* Genelde albümlerinizde sizin ve eşinizin imzasını görüyoruz, başkalarından şarkı almamanızın bir nedeni var mı. Hiç beğendiğiniz bir şarkıya rastlamıyor musunuz?
Kayahan da bir başkasının şarkısını seslendirmiyor. Ama kesinlikle başkasının şarkısını seslendirmeyiz demek istemiyorum. Eda'nın son albümünde Sezen'den bir parça kullanacaktık. Yetiştiremedim parçanın düzenlemesini. Eda'nın önceki albümlerinde Ercan Saatçi ve Adnan Ergil'in şarkılarını kullandık. Benim yorumculuk iddiam yok, sadece şarkılarımı seslendiriyorum. Öyle bir iddiam olsaydı en güzel on şarkıyı bir araya getirmek için besteci arkadaşlarımdan beste alırdım...

* Dizi müziği yapmayı hiç düşündünüz mü?
Evet yeni başladım. atv'de Sibel Can ve Yıldız Kenter'in rol aldığı 'Saklambaç' adlı dizinin müziklerini yapıyorum. Burada hikaye hazır ve siz o hikayenin içinde geliştiriyorsunuz müziği. O zaman çok daha zevkli şeyler çıkıyor. Bundan sonra dizi işlerine yer vermek istiyorum.

ZEYNEP GÜLER GÜNAYDIN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 32 bin dolarlık 'indirim aldı'
 Metroseksüel adamın oğlu olur!
 300 sosyetik Umre yolunda
 Taktıkları lakaplar yüzünden gerçek isimlerini unutacaklar
 Aynı oyun için iki gala gecesi
 Barlarda çıkmam dedi demesine ama!
 Erkek dansçılara rağbet artıyor
 'En güzel kıyafetleri taşımak benim görevim'
 Gülü görünce yüzü güldü
 Tinerci şokunu atlattı
Çocuğum olsaydı bu kadar işi yapamazdım
Çocuğum olsaydı bu kadar işi yapamazdım
Gazeteci, yazar, müzisyen, karikatürist ve ressam Mehmet Güreli,...
Moda dünyasında 'The Aviator' rüzgarı
Moda dünyasında 'The Aviator' rüzgarı
Başrolünde Leonardo Di Caprio'un rol aldığı ,11 dalda Oscar'a aday...
AB Konseyi'nin Türkiye Raporu
Aşağıda ECRI'nın (Irkçılık ve Hoşgörüsüzlüğe karşı Avrupa...
Mustafa Kemal'in Aşkı
Tarihin sır dolu aşkının bilinmeyen öyküsü.
Macar yazar...
Küresel ısınma
Amerikan, İngiliz ve Avustralyalı bilimadamları ortak bir raporla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.