kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hülya verdiği emeğe aykırı davranıyor
Hülya verdiği emeğe aykırı davranıyor
'Tiyatroda başarımı ispatladım'
'Nerede mutluysa orada olsun!'

Hülya verdiği emeğe aykırı davranıyor

Şu sıralar başrolünü Yeşim Salkım ile paylaştığı 'Seher Vakti' ile büyük beğeni toplayan tiyatrocu Uğur Polat, Hülya Avşar'ın "Artık sanat filmlerinde oynamayacağım" demesine, "Ben de onun oynayacağı filmlerde oynamayacağım" cevabını verdi.

Altın Portakal ödüllü aktör Uğur Polat, Türk sineması, Türk tiyatrosu ve televizyon ile ilgili düşünceleriyle dikkat çekiyor. Sinemada son dönemdeki yükselişi yanıltıcı, çok talep gören komedi filmlerini sinemadan uzak bulduğunu söyleyen Polat, 'Bir Kadının Anatomisi' ve 'Salkım Hanım'ın Taneleri'nde birlikte rol aldığı Hülya Avşar'ın artık sanat filmlerinde oynamayacağını açıklamasına çok kızdığını, Avşar'ın emeğine haksızlık ettiğini söylüyor: "O zaman ben de onun oynadığı Hababam Sınıfı'nda oynamam." Kendisine sadece tiyatro izleyicisinden, tıpkı Tarkan'ın hayranları gibi fanatik bir kitle yaratmayı başaran Polat, hayranlarıyla zaman zaman buluşup entelektüel hayran-sanatçı muhabbeti yaptığını söylüyor. Her şeye rağmen tiyatrocuların televizyon oyunculuğunu küçümsememesi gerektiğine inanan Polat'ın izleyicileriyle yeniden buluşmaya başladığı son yapım, başrolünü Yeşim Salkım ile oynadığı 'Seher Vakti'...

* Yine bir Tomris Giritlioğlu dizisi olan 'Seher Vakti'nde oynuyorsunuz. Tomris Hanım size uğurlu mu geliyor?
'Seher Vakti', Tomris Giritlioğlu'nun çok yakın akrabalarının başından geçmiş bir gerçek hikayeden senaryolaştırılmış. Tomris Hanım ile çok öncelerden beri çalışıyorum. O bana bir proje teklif ettiği zaman mutlaka karşılığını bulacağını biliyorum. 'Salkım Hanım'ın Taneleri', 'Suyun Öte Yanı', 'Yeditepe İstanbul', 'Sultan Makamı', 'Sahte Dünyalar' gibi pek çok dizi ve sinema filminde beraber çalıştık. Tomris Hanım'ın bana şans getirdiğine inanıyorum. 'Seher Vakti' biraz farklı bir dizi. Mezhep ayrımından dolayı kavuşamayan dört insanın hikayesi anlatılıyor. Seyirciye gerçekçi geliyor bu yüzden...

'BU KONUYU KAŞIMAMALI'
* Daha önce alevisünni ayrımcılığının yarattığı dramlar bir dizide işlenmedi sanırım. Bu dizide bu konunun detayları işlenecek mi?
İsimlendirerek, detaylandırarak işlemiyoruz, çok hassas bir konu. Çok kaşımamak lazım. Çünkü hala bir yara bu Türkiye'de. Bunu kanatmamak lazım, ama konuşmak, dillendirmek de gerekli. Türkiye'mizin yakın tarihi acılarla dolu. Çok ayıp işlemişiz ve özür dilememişiz insanlardan.

* Siz hem sinemada hem de televizyonda var olmanıza rağmen neden hâlâ sadece tiyatro sanatçısı olarak anılıyorsunuz?
Bu ben istediğim için öyle. Özellikle televizyonla yakalanan popülaritenin çok geçici olduğuna inanıyorum. Bugün varsınız, yarın yoksunuz. Tiyatroda ve sinemada daha kalıcı olduğumu gördüm, orada olmaktan daha mutluyum. Ama televizyonda oynamak da bizim bir işimiz. Biz oynamayacağız da kim oynayacak... Türkiye'de ne yazık ki oyuncular dışında herkes yapıyor bu işi...

* Ama televizyonda yeni yüzlere ihtiyaç duyulduğu için farklı insanlar oyuncu oluyor!
Neredeyse Semra Hanım bile oyunculuk yapacak. Türkiye'de bu işin içi boşaldı... O yüzden tiyatroya sahip çıkmalıyız. Orada kalıcıyım.

* Televizyonda geçici misiniz?
Televizyonda herkes geçici. Çünkü çok tüketiliyor. Ben televizyonu da kimseyi de küçümsemiyorum. Büyük bir emek veriliyor. Örneğin bizim dizimiz için insanlar günde 15 saat çalışıyor. Bu emek küçümsenebilir mi? Ama başka bir kulvar ve tamamen ticari olarak görüyorum. O yüzden benim hiçbir zaman vazgeçilmezim değil. Ama orada duruyorsam da iyi projelerde olayım istiyorum.

'YEŞİM'İN CİDDİ BİR TECRÜBESİ VAR'
* Popüler bir isim olan şarkıcı Yeşim Salkım ile oynuyorsunuz? Çelişki yok mu?
Yeşim Hanım'ın ciddi oyunculuk tecrübesi var. Tomris Hanım da bir şey gördü ki oynatıyor. Çok da güzel resim veriyor, oynuyor. Çok iyi anlaşıyoruz. Çok da açık biri. Ekip çok iyi. Yeşim Hanım dışında ekibin hepsi tiyatro kökenli oyuncular. O enerji, sinerji yaratır ve başarıyı getirir...

* Siz sadece para kazanmak için mi televizyon dizilerinde oynuyorsunuz?
Hayır tabii ki. Ama para kazanmak, olmazsa olmazlardan biri televizyonda. Sinema ve tiyatroda büyük paralar kazanamıyoruz. Ben Devlet Tiyatrosu sanatçısıyım. Oradan kazandığımız paralar ancak kendi standardımızı muhafaza etmeye yetiyor. Zaten oyunculuktan başka bir iş gelmez elimden. Bunu ben yapmazsam kim yapacak? O televizyonda da biz yapalım ki başkaları da kendi işini yapsın.

BÜLENT İPEK MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Düğün enflasyonu yaşanacak!
 Bu şarkı üç hayat için üç ayrı anlam taşıyor
 Birbirimizi seviyoruz
 Sağlığına kavuştu
 Aşk kilo aldırdı!
 In-out
Bu son röportajım
Bu son röportajım
En duygusal, en damardan, en göbek atılası şarkılar onun. Kimseye...
Albüm çıkarınca laf atan atana...
Albüm çıkarınca laf atan atana...
Sanat dünyasının ünlülerine son günlerde bir haller oldu. Renkli...
AB Konseyi'nin Türkiye Raporu
Aşağıda ECRI'nın (Irkçılık ve Hoşgörüsüzlüğe karşı Avrupa...
Mustafa Kemal'in Aşkı
Tarihin sır dolu aşkının bilinmeyen öyküsü.
Macar yazar...
Küresel ısınma
Amerikan, İngiliz ve Avustralyalı bilimadamları ortak bir raporla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.