kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bakanlar ve işadamları toplanıp 'Okey' oynardık
İlk duruşmada 7 tutuklama

'Enerji'de yedi tutuklama var

Enerji ihaleleri ile ilgili soruşturmada Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdür Vekili Önder Piyade ve biri üst düzey bürokrat, beşi işadamı ve şirket yöneticisi yedi kişi tutuklandı.

Bakanlar ve işadamları toplanıp 'Okey' oynardık

Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Üst, işadamı Selçuk'un ofisine bakanlar ve işadamlarıyla yemek yiyip okey oynamaya gittiğini, başka amacı olmadığını söyledi BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fuat Celepçi, işadamı İbrahim Selçuk'u milletvekillerinin danışmanı sandığını, bu nedenle ihalelerle ilgili bilgileri ona verdiğini açıkladı.

Enerji Bakanlığındaki bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan kilit isimler, savcılık ve mahkemedeki sorgusunda verdikleri ifadelerde çarpıcı bilgiler aktardılar. SABAH'ın edindiği bilgilere göre, soruşturmanın kilit isimlerinden Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Servet Üst, CHP'den AK Parti'ye geçen Ağrı Milletvekili Cemal Kaya'nın ismini verdi. Üst, Karkamış Barajı Hizmet Yoluyla İşletmesi İhalesi'nde komisyon başkanlığı yaptığını, Cemal Kaya'nın bu ihaleyle ilgilendiğini belirterek, bakanlıktan ve siyasilerden yoğun baskılar gelmesi nedeniyle bu ihalenin yapılmadan iptal edildiğini anlattı. Üst, Kaya'ya, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu lisansı olmaması halinde ihaleye giremeyeceği uyarısında bulunduğunu, Kaya'nın lisansı olduğunu söylediğini, ancak EPDK'dan gelen raporda lisansı olmadığını öğrendiklerini kaydetti.

AKSA'DAN OTEL DAVETİ
Üst'ün, AKSA jeneratör üretim fabrikasının sahibi Cemil Kazancı'yı ise 1998'den beri tanıdığını, İstanbul'da kaldığı otellerin faturasının AKSA adına kesildiğini kabul etti. Ancak gerekçesini, otellerde AKSA'ya yüksek oranda indirim yapılması olarak gösterdi, faturayı AKSA adına aldığını, ama bedelini daha sonra ödediğini kaydetti. Üst, Uluslararası Enerji Fuarı için İstanbul'a gidişinin ise, AKSA'nın daveti üzerine gerçekleştiğini, davetli olduğu için otel masraflarını ödemediğini belirtti. Genel Müdür Yardımcısı Üst, tutuklanan Ezgi İnşaat'ın sahibi İbrahim Selçuk ile 1992'de tanıştıklarını anlattı. Selçuk'tan 1 çeyrek, 1 yarım altın aldığını söyleyen Üst, bir düğünde altın takması gerektiğini, ancak altın alacak vakti olmadığını, kuyumcu tanıdığı olduğunu bildiği için Selçuk'tan istediğini, parasını da verdiğini kaydetti. Üst'ün, İbrahim Selçuk'un bürosuna sık sık gitmesine açıklık getirirken ise, özel bir amaçla değil, bakanlar, milletvekilleri ve işadamlarıyla yemek yiyip, okey oynamak için, haftada bir gittiğini anlattı.

UNUTKANLIK HASTALIĞI
Üst, Fernas Şirketi'nin sahibi Muzaffer Nasıroğlu ile zaman zaman görüştüğünü belirtirken ayrıntıları hatırlamadığını belirtti. Avukatı Murat Demir'in uyarısı üzerine Üst, unutkanlık nedeniyle tedavi olduğunu belirterek, savcılığa reçete verdiğini, bazı konuları ilaç aldıktan sonra hatırladığını kaydetti. Üst'ün savcılıkta hatırlayamadığı Roleks saat için, ilaç aldıktan sonra İmaj Radyo'nun sahibinin hediyesi olduğunu söylediği öğrenildi. BOTAŞ Hidroelektrik santrallerinden sorumlu Daire Başkanı Fuat Kutsal'ın da, Genel Müdür Yardımcısı Servet Üst'e telefonla, beş santral ihalesinden büyük hacimli olan Özlüce Santrali işini, "deneyimli" bir şirketin almasının iyi olacağını söylediğini, EMBİ şirketini önerdiğini kabul etti. BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fuat Celepçi ise, Selçuk'u "milletvekili danışmanı" sandığını, Selçuk'un birkaç milletvekilinin ismini vererek kendisini telefonla aradığını, "milletvekilleri istiyor" diye düşünüp, ona ihalelere katılacak firmalarla ilgili bilgi verdiğini anlattı.

GÖKSEL ÇAĞLAV


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan 'inançlı' değil 'dindar' demiş
 Başbakan'a mangoyu zor buldular
 Siyasileri 'tamam' diye geçiştirmiş
 Arınç: Arkasında bakan bile olsa sonuna kadar gidilecek
 Anastasiadis pazar ayinine katıldı
ASLI AYDINTAŞBAŞ
TRT'de soruşturma başladı
Parti içi toplantılarda ...
YAVUZ DONAT
Aynı tas, aynı hamam..
Polis gözaltına alacak... Savcı...
'Aşk' sergisi açıldı
Tanınmış isimlerin aşkı anlatan tasarımlarıyla katıldıkları '40 Gün...
Trilyonluk şans kâbusa dönüştü
Milli Piyango 2003 yılbaşı çekilişinde 2 trilyon kazanan Yeşim Akyol...
Kalbiniz mutlaka uyarıyor
Kalbiniz mutlaka uyarıyor
Kalp hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Murat Gülbaran kalp krizinden...
Kapkaç bir yılda yüzde 31 arttı
Kapkaç bir yılda yüzde 31 arttı
2004 yılında kayıtlara geçen 16 bin 790 olay yaşandı. En güvenilmez...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu