kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Siz hangi 'umutsuz ev kadını' tipisiniz?
Siz hangi 'umutsuz ev kadını' tipisiniz?

Bu yıl 'Altın Küre' ödüllerini silip süpüren 'Desperate Housewives' dizisi, gerçek hayatın birebir yansıması. 15 Şubat'ta CNBC-e ekranlarında yayınlanacak olan dizi karakterlerinden hangisi sizin gibi?.

Tüm dünyada büyük beğeniyle izlenen 'Desperate Housewives' adlı dizi, adeta çocuklarından, ev işlerinden başka bir dünyanın varolduğunu bilmeyen kadınların sesi oldu. Dizinin dört kahramanı Lynette, Susan, Gaby ve Bree hem muhteşem evlere sahip hem de zengin ama dördünün de hayatı, her şeye sahip olmalarına rağmen bomboş. Sorunlarıysa son derece tanıdık. Duygusal boşluk, kendilerine ayıracak vakitlerinin olmaması, ev işlerine gömülmüş olmaları... Acaba siz bu dört karakterden hangisine benziyorsunuz?



1. Sabah saatlerinde daha çok... a. Kavga eden çocuklarınızın peşinden koşuyorsunuz. b. Part-time işinizle çocuklarınıza, arkadaşlarınıza, ev işlerine harcadığınız zamanı dengelemeye çalışıyorsunuz. c. Temizlik yapıp akşam yemeğini hazırlarsınız. d. Spor salonuna ya da kuaföre gidersiniz.

2. Hayatınızdaki en büyük felaket... a. Çocuk bakımıyla ilgili sorunlarınız. b. İlişkilerinizle ilgili sorunlarınız. c. Tatil yapamamak. d. Hissettiğiniz umutsuzluk.

3. Bu akşam yemekte ne var? a. Zoraki gülümsemeler eşliğinde parmaklarınızı yiyeceksiniz. b. Mikrodalga fırında birkaç dakikada hazırlanacak bir şeyler. c. Şam fıstığı doldurulmuş fırında tavuk. d. Bir restoranda yiyeceksiniz.

4. Partnerinizle en çok hangi konularda konuşursunuz? a. Çocukların sağlığı, çocukların huysuzlukları, çocukların okulu. b. Hangi partnerimle? Ali mi, Mehmet mi? c. Salondaki halının ne renk olması gerektiğini. d. Konuşmak mı?

5. Bir full-time işe girmek sizce nasıl bir fikir? a. Harika bir fikir. Ne zaman başlıyorum? b. Vaktim olur mu, bilmiyorum. Parttime işimi seviyorum. c. Bu evle uğraşmak bizzat full-time iş oluyor. d. İlginç bir fikir. Ama herhangi bir iş yapabilecek eğitimim yok.

6. Kendinizi en çok ne zaman umutsuz hissediyorsunuz? a. Çocuklarınızın uyanık olduğu herhangi bir zamanda. b. Sonsuza dek yalnız kalacağımı her düşündüğünüzde. c. Masadaki ekmek kırıntılarının silinmemiş olduğunu gördüğünüzde. d. Hayatta kendime uygun bir amaç bulamayacağımı her düşündüğümde.

DEĞERLENDİRME
A'LAR ÇOKSA: Lynette gibisiniz Umutsuzluğunuzun kaynağı; çocuklar! Tıpkı Lynette gibi, dünyanız çocuklarınızın çevresinde dönüyor. Anne olmak tüm benliğinizi ele geçirmiş. Bir arkadaşınızdan çocuklarınızla ilgilenmesini rica edin. Arkadaşınızın çocuklarınıza baktığı zamanlarda sinemaya gidin. Bu tür kısa süreli ayrılıklar, çocuklarınıza karşı daha iyi bir anne olmanızı sağlayacak. Çocuklarınızın ihtiyaçlarının, eşinizle paylaştığınız zamanları etkilemesine izin vermeyin.

B'LER ÇOKSA: Susan modeli Umutsuzluğunuzun kaynağı: İlişkiniz. Susan gibi, sizin sorunlarınızın kaynağı, ilişkinizde yatıyor. Ya da, bir ilişkinizin olmamasında. Tutkuya açsınız, ama onu nerede bulacağınızı bilmiyorsunuz. Eğer bir sevgiliniz varsa, ilişkinizdeki sorunlarla yüzleşin. Duygularınızı kontrol edin ve ilişkinizin devam ettirmeye değip değmediğine karar verin.

C'LER ÇOKSA: Bree'nin kopyası... Umutsuzluğunuzun kaynağı: Mükemmeliyetçiliğiniz. Bree gibisiniz. Kendinizi tamamen mükemmel bir ev hanımı ve eş olmaya adamışsınız. Ama hayat mükemmel değil; dolayısıyla da sürekli hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Oysa pırıl pırıl bir mutfak, duygusal sorunlarınızı çözmek konusunda bir işe yaramayacak! Ev işlerine ayırdığınız zamanı azaltın.

D'LER ÇOKSA: Tıpkı Gaby! Umutsuzluğunuzun kaynağı: Yalnızlığınız. Gaby ile ortak yönleriniz var. İyi bir iş için yeterli eğitiminiz olmayabilir. Ama ev hanımlığı da size göre değil. Gönüllüler tarafından düzenlenen yardım kampanyalarına katılmaya çalışın. Psikolojik yardım almayı deneyin. Herkesin sabahları uyanmak için bir nedeni vardır. Ama kendi nedeninizin ne olduğunu hatırlayamıyorsanız; böyle devam etmekle özgürleşmek arasında bir seçim yapmak zorundasınız.

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Şişmandım... Ama güzeldim
 Her akşam evlerinde oyunculuk çalışıyorlar
 ABD'de 26 sinemada birden gösterimde
 Birol Güven: Geriye hiçbir şey kalmadı
 'Kibrit kutusu diyetisyeni olmadım'
 45 metrekarelik evler bile gemi gibi olacak
 Yalanlar ve aşkınız
 İlişkileri soğutan nedir?
 Aşkı erkekler bitiriyormuş!
 Neyimiz varsa onundur!
 Alınterleriyle destek oldular
 'Yaprak Dökümü' günümüze uyarlanıyor
 Yarın 'Horoz Yılı' başlıyor
 Sevgi Sözcükleri
HAKAN & UTKU
Kardan kârlı çıkmak..
Yılın bu ayları 'çocukların kar...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Çikolatalı nadide
Tereyağı, kahve,...
Kanserden korkmayın, beyin vazgeçmedikçe beden yenilmiyor
Kanserden korkmayın, beyin vazgeçmedikçe beden yenilmiyor
Uzmanlara göre, kanserle savaşmak için kişiye psikolojik destekte...
Vücudu toksinlerden arındırmanın yolları
Vücudu toksinlerden arındırmanın yolları
Zamanla vücutta biriken toksinler, tüm organlarımızı etkiler.
Filmin klibinde Erkin Baba'nın sesi duyulacak
Filmin klibinde Erkin Baba'nın sesi duyulacak
Hababam Sınıfı Askerde filmi için çekilecek klibin "Kızları da Alın...
Medeni ilişkiler!
Medeni ilişkiler!
Özlem Önal'dan boşandıktan sonra ilişkilerinde dikiş...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.