| |
|
|
İki güzel kebab evi..
BEDRİ Usta yaz boyu bizim bahçeye kurmuştu mangalını, Cengiz her "İmdat" dediğinde.. Maç ekibi parmaklarımızı yemiştik.. Kış geldi.. İade-i ziyaret zamanı.. Kalktık, 100 Evler'e gittik.. Etiler.. Yıllar önce Ayşe Arman Adana'da tanıştırmıştı beni, 100 Evler ile.. İyi bilirim.. Bedri Usta, mangalın başına kendi geçmişti gene.. Bedrettin, Aydoğdu Kardeşler'in iki numarası.. Yedi Kardeş, dört bir yandaki 100 Evler'i dönerek yönetiyorlar.. Önce iştah açıcılar geldi.. Sonra "Yeme de yanında yat" tepsisi.. İçinde kebabın her türlüsü.. Ama geceye damgasını, kimse kıskanmasın Halime Özşahin vurdu.. 100 Evler Etiler'in yöneticisi.. Geçiniz.. Baklava dışındaki tatlıları o yapmış elleri ile.. Aşure.. Helva.. Süt Tatlıları.. Şimdi "Yüz Evler Etiler'e gidin, ama midenizi boş bırakın ki, tatlıya yer kalsın.. Bu tatlılar başka yerde yok" diyeceğim, Kebab'a ayıp olacak.. Ama gerçek bu.. Kemal Koç, aramızda Le Select Kemal deriz, Nişantaşı'nda bir kebabçı dükkânı açtı.. Bu dükkânı ilk Anteres olarak tanımıştım. Her şey oldu. Kebabçı olmamıştı.. Kemal Koç, her türlü restoran açmıştı. Kebabçı ilk.. İki ilk bir araya gelmiş.. Enfes bir yer ortaya çıkmış.. Erol Kaynar, Abdullah Kiğılı, Şenes Erzik başkan, Mustafa Denizli Hoca koca bir gurup gittik.. Bayıldık.. Sosyetik Kebabçılar sınıfında iki dükkân daha.. Güzel mekân, güzel dekorda, güzel et yemek için ikisi de bire bir..
|