kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İşte zirvenin karnesi

ANAR araştırma şirketi bakan ve liderlerin 2004 performansını ölçen bir kamuoyu yoklaması yaptı. Sınıf birincisi Erdoğan çıktı.

ANAR'ın Aralık 2004'te 12 ilde 2486 denek arasında AKP için yaptığı kamuoyu araştırmasında ilk üç sırayı Erdoğan, Gül ve Sezer aldı. SABAH, Başbakan ve birkaç bakan dışında kimsenin bilmediği bu karneyi ele geçirdi.

İşte kabinenin karnesi

AK Parti, bir araştırma şirketine bakanların performansına yönelik araştırma yaptırdı. 12 ilde 2.486 denek bakanlara başarı notu verdi. 100 üzerinden verilen notlarda en başarılı Başbakan Erdoğan oldu. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ikinci, Cumhurbaşkanı Sezer ise üçüncü sırada yer aldı.

Kabinenin 2004 karnesi Başbakan Tayyip Erdoğan'ın elinde. AK Parti, geçtiğimiz aralık ayında ANAR Araştırma Şirketi'ne, bakanlar ve liderlerin performansına yönelik bir çalışma yaptırdı. 12 ilde 2.486 katılımcının görüşleriyle hazırlanan karnede kabinen başarılı, başarısız 'en'leri saptandı. Başbakan, bazı bakanlar ve bir genel başkan yardımcısının elinde bulunan karneyi SABAH ele geçirdi:

2 BİN 486 KİŞİ OY VERDİ
İstanbul Ankara, Kayseri, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Trabzon, Samsun, Malatya, Erzurum, Bursa ve Adana'da 2 bin 486 vatandaşın verdiği oylarla
ASKERE GÜVENİYORLAR: Araştırmada ortaya çıkan bir başka tabloya göre de vatandaş nezdinde askerin güvenilirliği, siyasi partilerin güvenilirliğinden yüksek. Siyasi partilerin güvenilirlik oranı yüzde 43.8, askerin güvenilirlik oranı ise yüzde 84.4.
puanlama yapıldı. Kentsel ve kırsal alanda ayrı oylama yapıldı. Oylamaya katılanlar eğitim, cinsiyet, yaş ve etnik köken olarak Türkiye ortalamasına uygun seçildi. Tek tek isimlerin sorulduğu ve 1'den 5'e kadar puan verilmesinin istendiği ankette, sonuca göre, 0-19 arası not alanlar çok başarısız, 20-49 arası not alanlar başarısız, 50-69 arasında puan alanlar orta, 70-89 arasında puan alanlar başarılı ve 90 ve üzerinde not alanlar için çok başarılı olarak not düşüldü. En başarılı siyasetçi
olarak kırsalda 73.8, kentselde 72.7 oy alan Başbakan Tayyip Erdoğan karnenin en üst sırasında yer aldı. İkinci sırada kırsalda 71.2, kentselde 70.9 ile Abdullah Gül, üçüncü sırada ise kırsalda 70.9, kentselde 65.6 ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer yer aldı.

KIRSALDA SINIFI 7 KİŞİ GEÇTİ
Kırsal listede sınıf geçme sınırı olan 50 ve üzerinde oyu sadece 7 kişi alabildi. Kentsel listede ise 11 kişi başarı sınırını geçti. Kırsalın başarı listesi şöyle : "Erdoğan 73.8,Çok başarılı ( 90+ ) Gül 71.2, Sezer 70.9, Arınç 59.8, Şener 54.3, Ali Babacan 51.0 ve Hüseyin Çelik 50.6." İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu 49.5 ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ 49.0 ile kıl payı ile sınıfta kaldılar. Kentsel puanlamada ise sınıfı 11 kişi geçti. Sıralama şöyle : "Erdoğan 72.7, Gül 70.9, Sezer 65.6, Arınç 65.2, Mehmet Ali Şahin 57.1, Erkan Mumcu 53.0, Babacan 52.6, Hüseyin Çelik 52.6, Abdüllatif Şener 52.4, Kemal Unakıtan 51.5 ve Recep Akdağ 50.2"

ENBaşarılı ( 70-89 ) BAŞARISIZI ERGEZEN
Bakanlar arasında en başarısız çıkan isim ise kırsalda 41.0 puan ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen oldu. Mehmet Aydın, Ergezen'den biraz daha iyi bir oy aldı ve 41.1 ile sonuncu olmaktan kurtuldu. Güldal Akşit ise 41.2 ile Aydın'ın üzerinde yer aldı. Kentsel puanlamanın en başarısız bakanı ise 42.4 ile Mehmet Aydın oldu. Aydın'ın üstünde 43 ile Osman Pepe, 43.5 ile Zeki Ergezen ve 43.7 ile Güldal Akşit yer aldı.

Zübeyir KINDIRA/ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Ersümer ve Çakan yargılanıyor
 Gül: Irak'ta sürekli akılsızca işler yapılıyor
 Ağar: ABD'yi şikâyete hakları yok!
 Baykal iç meselesini bitirdi, Hakkâri'ye gitti
 Livaneli de disiplinlik
 Öcalan'ın ruh hali Avrupa'ya bildiriliyor
 Yargıya "uyum yasaları" tavsiyesi
 Mahmud Abbas, Arınç'la görüştü
 Buteflika Türkiye'de
 Ersümer yargı önünde
YAVUZ DONAT
Lider duruşu
CHP kurultayında Mustafa Sarıgül'ün...
'Hiç uyarı yapılmadı'
Urla Kaymakamı Ahmet Mailoğlu Barbaros Çocuk Köyü'nde patlak veren...
Rus turistler çığ altında kaldı: 1 ölü
Erzurum Palandöken'de 5 kişilik Rus turist grubu, yasak...
Tabanca tutukluk yapınca yaralandı
Tabanca tutukluk yapınca yaralandı
Uzunoğlu'nun, karnına isabet eden kurşundan bağırsakları...
İşte küresel ısınmanın soğuk yüzü
İşte küresel ısınmanın soğuk yüzü
İngiliz Cambridge Üniversitesi'ne bağlı Antarktika Araştırma...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu