kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Güneş ve Livaneli çekildi

CHP kurultayında genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Güneş ve Livaneli adaylıktan çekildi..

CHP İstanbul Milletvekili Zülfü Livaneli, 13. Olağanüstü Kurultay'da genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Livaneli, Çevre Sokak'taki bürosunda kendisine destek veren milletvekilleriyle birlikte açıklama yaptı. Kurultaya çok gergin bir ortamda ve kamplaşma havasında girildiğini ifade eden Livaneli, milletvekilleri ve il başkanlarından oluşan bir grupla 20 gün önce partiyi bir ''barış projesine'' davet ettiklerini ve ''değişim için tek aday'' formülünü gerçekleştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Adaylık açıklamalarının bu barış alternatifini ortadan kaldırdığını belirten Livaneli, şunları söyledi: ''İlk günden bu yana söylediğimiz gibi biz CHP'de yeni bir bölünmenin ve kavganın parçası olmak istemiyoruz. Ayrıca, hiç onaylamadığımız bir gergin kurultaydan çıkacak sonucu etkileyerek kaybeden blok tarafından haksız suçlamalara hedef olmak da
istemiyoruz. Bu nedenle bize destek veren CHP'lilere teşekkür ediyor, bizi kaygılandıran gelişmelerin yaşanmaması dileğiyle taraf tutmadan mevcut adaylara başarılar diliyor, kurultaya aday olarak katılmıyoruz.''
YENİDEN CHP HAREKETİ

Hurşit Güneş ise CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ''Yeniden CHP Hareketi'' olarak son yerel seçimlerin ardından sürdürdükleri çalışmaları anımsattı. Hurşit Güneş, CHP'nin politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini ve bu anlayışla 7 Ocak'ta adaylığını açıkladığını belirterek, geçen süreç içinde ''delege avcılığına başvurmadan, ittifaklardan, paslaşmalardan uzak kalarak görüşlerini dile getirdiğini'' ifade etti.

Hurşit Güneş, kurultay gündeminin hiçbir politik tartışmaya izin vermeyeceğini, gündem değişikliğine ilişkin önerisiyle ilgili hiçbir olumlu gelişme olmadığını kaydetti. Güneş, ''Şimdi anlaşılıyor ki boşa geçen bir kurultay daha yaşayacağız. Çünkü, bu kurultayda halkla bağdaşma sorunlarımızı aile içinde tartışıp çözümler üretemeyeceğiz'' dedi.
CHP'nin devlet partisi olmadığını ve olmaması gerektiğini belirten Güneş, ''CHP sosyal adaletin, yani fırsat eşitliğinin partisidir. Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine çıkmasının tek partisidir'' diye konuştu.

Olağanüstü kurultayın kişisel kavgaların ötesine geçemediğini iddia eden Hurşit Güneş, ''CHP'yi halkın ihtiyaç duyduğu politikalara yeniden kavuşturma iddiamızı, yani 'Yeniden CHP' hareketini bundan böyle ilçe ve il kongrelerine ve halkımıza taşıyacağız'' diye konuştu.

Güneş, bir soru üzerine, adaylık iddiasının bu kurultayda değil, ancak bundan sonra devam edeceğini belirtti. Kurultay'da kime destek vereceğine ilişkin bir soru üzerine ise Güneş, ''Benimsediğimiz, bir taraf, adaylık yok'' dedi. Hurşit Güneş, kurultay sonrasına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de ''Her şeye rağmen umarım CHP için olumsuz bir sonuç olmaz. Eğer genel başkanlık adayı olsaydım bu aşamada yapılan harcamaların kaynaklarının açıklanmasını isterdim. CHP'nin fazlasıyla ihtiyaç duyduğu bir konu bu'' dedi.

Güneş, ''Adaylıktan vazgeçmenizin nedeni yeterli imzayı bulamamış olmanız olabilir mi'' sorusuna karşılık da ''O teknik bir sonuç. Ancak, bu kurultay süreci kişisel çatışmadan çıkıp fikirsel tartışmaya dönüşmüş olsaydı o sayı da bulunurdu. Biz rakamları toplamayı değil fikirleri söylemeye çalıştık'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Rice 5 Şubat'ta geliyor
 Davos'ta Irak uyarısı
 Sarıgülcüler Ukrayna muhalefetine özendi
 Baykal dinleniyor muhalefet çalışıyor
 DSP'li Gürel Baykal'ı arayıp "Güçlü ol" dedi
 72 yıllık partide 12'si olağanüstü 42 kurultay oldu
 Dehşetten sessiz devrime
MUHARREM SARIKAYA
CHP'de "ertesi gün" hesabı
CHP'de yarın yapılacak...
YAVUZ DONAT
Kurultay şarkısı
Cezmi Kartay... Yıllarca valilik...
Vah gidene Vah olmasın
Oğlu öldürülen Mehmet Açıkgöz adalete güveniyor. Baba "Kin tutmak,...
Skandalı, çalınan cep telefonu ortaya çıkardı
İzmir'de Barbaros Çocuk Köyü'nde yaşanan taciz skandalı, bir kızın...
Röntgen odasından ölüm sızdı
Röntgen odasından ölüm sızdı
İstanbul Topçular'daki SSK Dispanseri'nin eczanesinde çalışan üç...
Felaket sanıldığından da yakın
Felaket sanıldığından da yakın
İki derecelik ısınmada bile, buzulların eriyip kentlerin sular...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu