kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Besin yelpazesini genişletmeli
Hamburgeri sağlıklı hale getirmenin yolunu bulun
Besin yelpazesini genişletmeli
Kısa kısa kısa...

Besin yelpazesini genişletmeli

Didem Uzel (Oyuncu)
(Boy: 1.74 m. Kilo: 56 Yaş: 33) Kahvaltı: Yumurta, beyaz peynir, bal ve iki dilim kızarmış ekmek yiyor. Öğle: Genellikle meyve ve salata türü hafif yiyecekler tüketiyor. Akşam: Salata, sebze yemeklerinden bir çeşit, nadiren de et yemeklerinden yiyor. Gün boyu bol su içiyor.

Diyetisyenin yorumu:
Beden Kitle İndeksi 18,5 kg/m2 olan Didem Uzel'in kilosu, yaşına göre olması gereken en alt sınırda. Zaten bu beslenme ile kilo alması da mümkün görünmüyor. İşi nedeniyle kilosunu koruması gerektiği gerçek. Ancak bu şekilde dengesiz ve az öğün içeren bir beslenme ile değil, daha sağlıklı öğünler oluşturarak da bu kilosunu koruyabilir. İleride B12 vitamin eksikliğine bağlı unutkanlık ve kognitif bozukluk, kemik erimesi ve yoğunluğunda azalma, adet düzensizliği, kas kitlesinde kayıp gibi ciddi hastalıklar yaşayabilir. Bunlara ek olarak bu beslenme tarzı ciddi mineral kayıplarına da neden olabilir. Kalitesiz protein kaynaklarından baskın beslendiği için iştah kaybı, saç ve tırnaklarda deformasyon, dokularda harabiyet oluşabilir. Peki, ne yapmalı? Bir kere mutlaka dört temel besin öğesinden tüketmeli. Beslenmesine bakıldığında süt-yoğurt ve et grubu ile kuru baklagiller, tam taneli tahıllar, kuru yemişlerin bulunmadığını görülüyor. Bu besinlerden kaçmak yerine az miktarlarda dahi olsa öğünlerine eklemesi çok önemli. Meyveleri aralarda tüketerek öğle öğününe yoğurt, sebze ve tam tahıllı ekmek koyabilir. Kuru meyveler ve kuru yemişler Uzel'in hayatı için çok önemli. Haftada 2 veya 3 kere yarım kase badem, ceviz, yer fıstığı yemeli.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Açık büfe bayram sofrası
 İlaç niyetine bir kadeh şarap
 Yabancı şarapları denemek lazım
 Yemekten önce özel bir kokteyl içmek ister misiniz?
 Akşamdan kalmalara öneriler
 Prens düğünlerinin özel şarabı yarışmayla seçiliyor
 Az yemek bol eğlence
 Zarif köpüklü, ferahlatıcı ve lezzetli
 Şarabı 6 ay koruyabilir
 Uzanlar'ın koleksiyonu tekrar müzayedede
 Her giden mutlaka şarapla dönüyor
 128 yıllık tarihi kilise eğlence merkezi oldu
 Panzehir etkili barlar
 Şöhreti kalitesinin önünde gidiyor
 Diyabet artık kader değil
 Sihirli diyetlerin hepsi birer yalan
 Mutfaklarda diplomalı aşçı dönemi
 Sahura kadar dört öğün şart
 Çare soğutuculu şarap kavlarında
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Camiden bir yıldız yükseldi
Camiden bir yıldız yükseldi
O ney üflüyor, İngilizce hutbe okuyor, caz dinliyor. Sıradışı imam...
Türkler bu diziyi konuşacak
Türkler bu diziyi konuşacak
Grafik sanatçısı Varol Yaşaroğlu yetişkinlere yönelik bir çizgi film...
2005'in beslenme trendleri
Amerika'da her beş yılda bir yayınlanan 'Beslenme Kılavuzu'nun son...
Jean özgürlüktür tıpkı gökyüzü gibi
Diesel'in yaratıcısı Renzo Rosso, markasını tüm dünyada tanıtmayı...
Çılgın ama başarılı bir komedi denemesi
Komedi yapmak, herkesin sandığının aksine güç iştir. Bu filmin başarısı ise...
Hababam'ın haylazları askere giderse ne olur?
Rahmetli Ertem Eğilmez'in oğlu Ferdi'ye 'hoşgeldin' diyoruz ama bu ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.